MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Potrzebuje informacji !!! :)) POOLE DORSET

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Szoszana

Post #1 Ocena: 0

2014-09-19 18:37:00 (11 lat temu)

Szoszana

Kobieta

Z nami od: 19-09-2014

Witam. W przyszłym tygodniu przeprowadzam się wraz z rodziną do Poole (Dorset). Nie będe ukrywać, że kazda informacja o tym miescie jest na wage zlota. Nikogo nie znamy w Poole i przenosimy się w ciemno :) Mam 3 latnia corke także prosze o info o przedszkolach (polskie i angielskie). Mamusie licze na Was ;)!
Druga sprawa to kwestia pracy. Widzialam, że jest sporo agencji pracy... nawet z polskimi pracownikami, aleeee..... moj partner nie mowi dobrze po angielsku, żeby nie powiedziec że kuleje calkiem z tym jezykiem. Za to jest mega pracowity i uczciwy. Czy ktoś coś wie o jakiejkolwiek (!) pracy dla kogos kto dopiero stawia pierwsze kroczki w j.ang?
Bardzo prosze o pomoc :) Zjada mnie mega stres przed tą wyprowadzka. Pozdrawiam :)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jotkadakotka

Post #2 Ocena: 0

2014-09-20 14:44:27 (11 lat temu)

jotkadakotka

Kobieta

Z nami od: 05-12-2008

Mieszkam w Poole od 5 lat (w okolicy od 9), wiec pewnie zajelo by mi ze dwa dni, zeby Ci wszystko napisac. Jak zadasz konkretne pytanie, to postaram sie odpowiedziec. Jesli chodzi o przedszkole, to polskich nie ma. Angielskich jest pelno, polecam wygooglowac. Z agencjami Ci nie pomoge, mam stala prace od 6 lat. na pewno jest MPloy w centrum przy Barclays'ie z polskimi pracownikami. Tyle tylko w tym temacie pamietam, bo dla nich kiedys pracowalam.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,