MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Klub/Koło Leśne w Essex

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kasman

Post #1 Ocena: 0

2014-09-13 17:21:41 (11 lat temu)

kasman

Mężczyzna

Z nami od: 13-09-2014

Witam serdecznie wszystkich na forum.
Jeśli są tutaj miłośnicy biwakowania, exploringu, survivalu czy wypraw leśnych itp. to ten post jest skierowany do was!

Chciałbym założyć klub lub koło w ramach którego będziemy wyruszać wspólnie na różne wycieczki, biwaki, obozy lub zwiedzać ciekawe miejsca w WB. Powiedzmy, że minimum wiekowe to 17 lat oraz preferowane miejsce zamieszkania Essex, choć sam mieszkam na północy Essex więc Suffolk chyba też wchodzi w grę.

Sam klub miałby charakter typowy dla takich grup, prowadzilibyśmy niewielkie składki na zakup sprzętu, a więc nowminowalibyśmy skarbnika, oraz parę innych funkcji, być może założyli stronę internetową z forum dla lepszej komunikacji.

Jeśli będzie wystarczająca ilość chętnych i dość zaangażowanych, można również organizować spływy kajakowe itp.

Myślę, że byłaby to również wspaniała okazja, aby poznać ciekawych ludzio podobnych zainteresowaniach i zawrzeć nowe przyjaźnie.

Jeśli pomysł wam się podoba to piszcie; jeśli macie własne propozycje co do struktury lub jakichkolwiek innych aspektów tego pomysłu to dajcie znać w poście.

Pozdrawiam!

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2014-09-13 18:59:24 (11 lat temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

To sie kiedys nazywalo harcerstwo chyba.
Co tam slychac w Clacton?
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

kasman

Post #3 Ocena: 0

2014-09-13 20:59:59 (11 lat temu)

kasman

Mężczyzna

Z nami od: 13-09-2014

Tak i nazywa się tak do dziś.
Proponuje jednak coś mniej formalnego i mniej profesjonalnego (przynajmniej od tego chcę zacząć).

Harcerstwo jest już skrzętnie planowaną organizacją, ja chciałbym stworzyć klub znajomych o podobnych zainteresowaniach, trakujących to czysto jako hobby. Każdy ma jakąś pracę niektórzy mają rodziny (rodzinne biwaki również są przewidywane) więc na tyle, na ile czas nam pozwoli moglibyśmy spędzać w ten sposób czas, przy okazji poznawać ciekawe zakątki tego kraju.

Chcę jeszcze nadmienić, że nie oczekuję samych weteranów survivalu. Mile widziany jest każdy, kto choć rochę interesuje się skautingiem/survivalem lub pochodnymi (choćby nawet wędkarze), jest w stanie poświecić odrobine czasu na spotkania i wycieczki lub choćby uwielbia przyrode i przygodę.

W Clacton słychać przeważnie szum morza ;) Nie wiem czy dzieją się tu ciekawe rzeczy (ostatnio był Air show) bo mieszkam w tu od niedawna. Nie przepadam za centrum (Jest porównywalne do Basildon czy Braintree) ale na szczeście mieszkam zdala od niego.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,