A nie uwazacie, ze dzisiejsza mlozdziez, bo 21 lat to bardzo mlody wiek, inaczej do tego wszystkiego podchodzi? Kiedys byl ograniczony dostep do netu, wiec ludzie inaczej kombinowali. A dzis wszystko mozna zrobic nie ruszajac sie z domu.
Mimo to wciaz uwazam, ze nawet gdy ktos sie trafi, to wyznanie 21latka o slubie, dzieciach, kieracie domowym od razu zniecheci potencjalna kandydatke.
Kto zapomni o swoich korzeniach ten spędzi życie w cieniu obcych drzew.
Spytam bardzo standartowo, myslales o spotkaniu w ramach zainteresowan, wyjsc z domu do ludzi, znalezc grupe podobnych sobie pasjonatow?
Bo dom i zakupy, jako hobby moga dosc mocno ograniczyc krag ciekawych ludzi do poznania .
PS. No i sie powtorzylam po poprzednich wypowiedziach. Swoja droga, ograniczenie do Wakefield i polskiej nacji moze byc przyczyna watku .
Ogólnie chodzi o to że z kim bym nie rozmawiał, nikt nie wie nic o jakiejś młodzieży w ww wieku. Iść do klubu i wyrwać polkę ? Myślę że zawsze znajdzie się jakaś chętna. W klubach łatwo też o Angielkę.. Bywałem tutaj na wakacjach więc coś tam wiem..
Głównym celem tematu miało być to by owa młodzież się "ujawniła" czy pokazała - jak kto woli. To mogło by pomóc nowo przybyłym w nawiązywaniu nowych znajomości.
Karjo dom i zakupy to nie moje hobby lecz zajęcia które wykonuję na co dzień. Jestem tutaj zbyt krótko by przeciągnąć moje Hobby z Polski do UK ;/
Ano zle poprowadziles.
Wolne, bez dzieci, z widokiem na zwiazek. Szukasz tylko dziewczyny czy w ogole znajomych? Bo jak tylko dziewczyny no to strasznie waskie pole manewru. Jeszcze na dodatek tylko z Wakefield. A inne miejsca to co, zle? Polacy sie ladnie organizuja, prowadza klub sportowy w Horbury, treningi w innych miejscach, spotykaja sie na trekking I wspinaczki czy silownie.
No ale to niekoniecznie w Wakefield, pewnie ci bedzie za daleko....
Poczekajmy az ci ta panna-cud natury w tym przecudownym Wakefield sama nawinie
Mam znajome i znajomych w Leeds i w Normanton. W Wakefield dosłownie kilka ludzi znam.
Ostatnio stałem pod siłownia w Wakefield, szło dwóch polaków a ich wyprzedziła jakaś dziewczyna, gdy Ci ją zobaczyli od razu podlo zdanie w jej kierunku: " Ty kur**, szma** lepiej chłopakowi pieniądze oddaj bo zobaczysz co będzie " ale to na cały głos...
Z tego co zauważyłem, problem z dużą częścią tutejszych kobiet polega na tym, że bardzo lubią wypić. Nie wiem czy z tęsknoty za Ojczyzną, czy z innych, nieznanych mi bliżej powodów, ale tak jest. A ja jestem bardzo wrażliwy na tym punkcie niestety, choć nie miałem w rodzinie alkoholików.
Nadal uważam, że lepiej kupić sobie pieska. Unikniesz rozczarowań, choć sfery intymne pozostaną niezaspokojone. Chyba że...