Str 13 z 33 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
MrMaverick1971 |
Post #1 Ocena: 0 2012-07-28 01:31:04 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-07-2012 Skąd: Bedford |
Cytat:
2012-07-28 00:26:23, autor65 napisał(a):
Mowisz o zabezpieczeniu finansowym. Mieszkanie, samochod, oplacenie studiow? Czy o partnerstwie, przyjazni, zrozumieniu i rodzinnej milosci( tzw. cieple domowego ogniska)?
Jedno z drugim idzie w parze. Juz przeszlismy w ciagu 20 lat pozycia wzloty i upadki z moja piekniejsza polowa. Raz ona zarabiala wiecej i utrzymywala nas na powierzchni (i wtedy czulem sie jak bambosz pogryziony przez psa) a innym razem to ja przejmowalem te funkcje(i wtedy czulem sie jak normalny facet). Mezczyzna jest tak skonstruowany, ze nie lubi byc utrzymankiem.(nie dotyczy zigolakow i urodzonych leserow). Calkiem dobrze nam sie uklada i milosc kwitnie. Teraz juz nie jest wazne kto wiecej zarabia. Uczucie jest zawsze miedzy nami...nie raz uczucie nienawisci, a innym razem milosc na zaboj. Nie ma nudy w kazdym razie. A to ze facet po czterdziestce moze byc normalny, to mit ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ... Kazda normalna kobieta ktora jest w zwiazku z takim gosciem uwaza , ze nie ma takich egzemplarzy.. (cytat mojej zony)
[ Ostatnio edytowany przez: MrMaverick1971 28-07-2012 01:32 ]
|

|
 |
|
|
Adacymru |
Post #2 Ocena: 0 2012-07-28 01:32:13 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-07-28 00:19:00, MrMaverick1971 napisał(a):
Normalnosc wedlug mnie, to zapewnienie kobiecie i dziecku lub dzieciom(opcjonalnie)godnego zycia. Facet po czterdziestce powinien spelniac te warunki. Jezeli ich nie spelnia, to jest poprostu gowniarzem po czterdziestce
Godne warunki zycia moze sobie sama kobieta zapewnic, to jest normalnosc. "Facet" moze komplemetowac ta normalnosc, nie musi koniecznie byc "mysliwym", wolalabym zeby mial poczucie humoru, werwe do zycia, i ambicje utrzymania siebie (jak kazde osobno beda finansowo niezalezni, nie znaczyc to musi bogaci, to finanse nie beda problemem).
Ada
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #3 Ocena: 0 2012-07-28 06:29:47 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-07-28 01:31:04, MrMaverick1971 napisał(a):
Mezczyzna jest tak skonstruowany, ze nie lubi byc utrzymankiem.
Co za stwierdzenie... Ma tez tak spora grupa kobiet.
{Nie mowie o sytuacjach wyjatkowych jak choroba czy inne czynniki zewnetrzne-losowe na ktore niestety nie ma sie wplywu)
Dziekuje opatrznosci, ze jak narazie jestem na tyle zdrowa , ze moge sama sie utrzymywac . Nie ukrywam , bardzo cenie sobie swoja niezaleznosc . Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
Post #4 Ocena: 0 2012-07-28 08:07:38 (13 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Richmond |
Post #5 Ocena: 0 2012-07-28 08:15:54 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat:
2012-07-27 19:54:22, MrMaverick1971 napisał(a):
W obecnych czasach nie zasady, a zasobnosc portfela sie liczy. Mozna byc gentelmenem pelna geba, szarmanckim, przystojnym i bez nalogow czterdziestolatkiem, a i tak nic z tego nie wyjdzie, skoro na koncie jest debet ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Kobiety teraz sa wyrachowane i byle "golodupiec" nie jest na celowniku wspolczesnej wyzwolonej damy.
Chcialam zauwazyc, ze w przeszlosci celem rodzicow bylo wydac corke bogato za maz i wtedy dopiero liczyly sie finanse. Teraz kobiety moga na siebie zarobic. W przeszlosci traktowano je niejako jak darmozjady, ktore trzeba przeniesc na utrzymanie meza. Pomijajac te z najnizszej klasy, ktore musialy na siebie pracowac. Carpe diem.
|

|
 |
|
|
staryznajomy |
Post #6 Ocena: 0 2012-07-28 08:19:47 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2012-07-28 08:15:54, Richmond napisał(a):
Cytat:
2012-07-27 19:54:22, MrMaverick1971 napisał(a):
W obecnych czasach nie zasady, a zasobnosc portfela sie liczy. Mozna byc gentelmenem pelna geba, szarmanckim, przystojnym i bez nalogow czterdziestolatkiem, a i tak nic z tego nie wyjdzie, skoro na koncie jest debet ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) Kobiety teraz sa wyrachowane i byle "golodupiec" nie jest na celowniku wspolczesnej wyzwolonej damy.
Chcialam zauwazyc, ze w przeszlosci celem rodzicow bylo wydac corke bogato za maz i wtedy dopiero liczyly sie finanse. Teraz kobiety moga na siebie zarobic. W przeszlosci traktowano je niejako jak darmozjady, ktore trzeba przeniesc na utrzymanie meza. Pomijajac te z najnizszej klasy, ktore musialy na siebie pracowac.
kurcze! większość moich koleżanek to chyba same wyższe sfery.
moja eks... -to tak bardziej rodzina królewska ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
edit:
jej ojciec Makumba "być królem wioski"  ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 28-07-2012 08:21 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|

|
 |
|
Dwunasty |
Post #7 Ocena: 0 2012-07-28 08:28:02 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
A jak przestaniecie liczyć i patrzeć na pieniądze w zwiazkach, to będzie wam się szczęśliwiej żyło.
Pieniądze to nie wszystko.
|

|
 |
|
Yvonne_67 |
Post #8 Ocena: 0 2012-07-28 09:41:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 08-04-2011 Skąd: Tajlandia |
A ja bym nigdy nie zainteresowala sie facetem, ktory jest w kiepskiej sytuacji finansowej i nie chodzi mi o jego pieniadze, bo sama moge o siebie zadbac.
Nieumiejetnosc radzenia sobie na polu finansowym to oznaka charakteru slabego, niezaradnego, takiego troche ciamajdy zyciowego, a to nie moj typ.
|

|

|
|
szmyk |
Post #9 Ocena: 0 2012-07-28 09:41:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2007 Skąd: London |
Cytat:
2012-07-28 08:28:02, Dwunasty napisał(a):
A jak przestaniecie liczyć i patrzeć na pieniądze w zwiazkach, to będzie wam się szczęśliwiej żyło.
Pieniądze to nie wszystko.
Swiete slowa.. Ale zawsze znajda sie ludzie ktorzy nie moga zyc bez robienia innych w trabe..
A wcale nie trzeba byc bogatym zeby zostac "ofiara" takiej pijawki. Mariusz
|

|
 |
|
szmyk |
Post #10 Ocena: 0 2012-07-28 09:49:37 (13 lat temu) |
Z nami od: 21-06-2007 Skąd: London |
Cytat:
2012-07-28 09:41:24, Yvonne_67 napisał(a):
A ja bym nigdy nie zainteresowala sie facetem, ktory jest w kiepskiej sytuacji finansowej i nie chodzi mi o jego pieniadze, bo sama moge o siebie zadbac.
Nieumiejetnosc radzenia sobie na polu finansowym to oznaka charakteru slabego, niezaradnego, takiego troche ciamajdy zyciowego, a to nie moj typ.
Czy znaczy to ze jesli ktos nie przywiazuje wagi do pieniedzy i nie bierze udzialu w wyscigu szczurow jest automatycznie ciamajda zyciowym?
Slaby i niezaradny?
nie twierdze tu ze mamona nie jest wazna, ale nie mozna robic z niej boga w zyciu albo glownego celu naszej egzystencji.
 Mariusz
|

|
 |
|