MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 8.9 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.9 | 8.9 | 9.9 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 8.9 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

WhiteDaisy

Post #1 Ocena: 0

2012-06-18 17:42:41 (13 lat temu)

WhiteDaisy

Kobieta

Z nami od: 31-03-2012

Epsilon nie musisz czytac tych 8 stron narzekan.

Nie tylko my jestesmy takim narodem, ze ciagle cos nam zle. W kazdej firmie w ktorej dotychczas pracowalam, kazdy Anglik jeczal, stekal i zalil sie jaki to on biedny.

A to, ze mi samotno tu, to nie oznacza, ze odrazu powinnam sie pakowac i spieprzac z Wysp, tak jak to ktos wczesniej napisal. Mam dziecko i musze sie nim zaopiekowac, teraz to ono najwazniejsze. Zarabiam tu, tu mam kariere, moze gdybym miala rodzine przy sobie, pewnie byloby inaczej.
Nie mam zamiaru takze chodzic ze sztucznym usmiechem na twarzy, bo wam sie to nie podoba, albo chodzic na kursy angielskiego.

Idka74 ma absolutna racje, osoba, ktorej nie widzialam na oczy, ktorej nigdy nie mialam okazji poznac obrobila mi dupe. Mam to gdzies, ale skoro zajmowala sie mna - nudna osoba, to widocznie nie miala nic innego do roboty, oprocz pracy. Wiec widze jakie to nasze emigranckie towarzystwo mile, uprzejne, szczesliwe, zadowolone itd w Anglii. Bzdury opowiadac to my, ale nie nam...
Kto za­pom­ni o swoich korze­niach ten spędzi życie w cieniu ob­cych drzew.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Embit83

Post #2 Ocena: 0

2012-06-18 17:45:08 (13 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Niech i mi będzie wolno wyrazić swoją opinię. A co w końcu mamy demokrację :-).
Zacznę od tego, że ile ludzi tyle opinii. To co jednym pasuje, cieszy ich to drugich nie koniecznie musi prawda? Każdy z nas jest innym człowiekiem, inaczej się wychowywał, ma inne poglądy, inne potrzeby. Jedni czują się w UK jak przysłowiowa ryba w wodzie a inni wręcz odwrotnie: jak ryba bez wody.
Wszyscy wyjechaliśmy tutaj w poszukiwaniu lepszego życia. Czy takie znaleźliśmy? Każdy niech sam odpowie na to pytanie.
A może prawdą jest że emigracja nie jest dla wszystkich.
Miejmy szacunek do siebie wzajemnie. Starajmy się zrozumieć odczucia innych.

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #3 Ocena: +1

2012-06-18 17:46:06 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Zle mi nie jest,dobrze wcale:-] Dlatego za kilka lat wracam do domu:-]:-]:-]Zycie mam jedno ...i chce je przezyc wyjatkowo...a nie siedziec i uzalac sie nad soba;-)
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

WhiteDaisy

Post #4 Ocena: 0

2012-06-18 17:49:38 (13 lat temu)

WhiteDaisy

Kobieta

Z nami od: 31-03-2012

Cytat:

2012-06-18 17:46:06, gosiaczek3006 napisał(a):
Zle mi nie jest,dobrze wcale:-] Dlatego za kilka lat wracam do domu:-]:-]:-]Zycie mam jedno ...i chce je przezyc wyjatkowo...a nie siedziec i uzalac sie nad soba;-)

dokladnie, ja nie chce sie kiedys obudzic i stwierdzic, ze przegralam swoje zycie...
Kto za­pom­ni o swoich korze­niach ten spędzi życie w cieniu ob­cych drzew.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2012-06-18 17:53:00 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2012-06-18 18:33:41 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Poznalam tu baaardzo wielu ludzi imigrantow i nigdy nigdy nikogo szczesliwego..bylo kilka osob ktore na sile probowaly w mowic sobie i nnym ze sa tu szczesliwe ale bylo widac ze probuja chyba pzrekonac samych siebie.

To trzeba miec w zyciu pecha, zeby ani jednej szczesliwej osoby nie spotkac...i to mowie ja, co sie 13-ego w piatek urodzila.

Sa ludzie, nie biorac pod uwage stanow depresyjnych, ktorzy nie potrafia byc szczesliwi, nie potrafia odstawic negatywnych mysli, i unikac/ograniczac negatywnych wypowiedzi, i z takimi ludzmi ciezko sie spedza czas, a wrecz dochodzi do tego, ze takich osob sie unika, bo ilez mozna sluchac o ciaglym nieszczesciu, i o tym, ze innych szczescie jest tylko udawane (bo jakze ktos inny moglby byc szczesliwy, skoro ty nie jestes- musi udawac...).
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-06-18 20:33:11 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

zuza11

Post #8 Ocena: 0

2012-06-18 20:35:56 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Po co?:-o

Do góry stronyOffline

NoNickname

Post #9 Ocena: 0

2012-06-18 21:07:32 (13 lat temu)

NoNickname

Kobieta

Z nami od: 10-02-2011

Cytat:

[B]2012-06-18 18:33:41, Adacymru napisał(a):

To trzeba miec w zyciu pecha, zeby ani jednej szczesliwej osoby nie spotkac...i to mowie ja, co sie 13-ego w piatek urodzila.

Ja też urodziłam się 13ego w piątek :-]
I tak sobie właśnie myślę,że pewnie dlatego prawie nigdy nie opuszcza mnie dobry humor ;-)

Do góry stronyOffline

Monster

Post #10 Ocena: 0

2012-06-18 21:15:59 (13 lat temu)

Monster

Kobieta

Z nami od: 17-06-2012

Cytat:

2012-06-18 18:33:41, Adacymru napisał(a):
Cytat:
Poznalam tu baaardzo wielu ludzi imigrantow i nigdy nigdy nikogo szczesliwego..bylo kilka osob ktore na sile probowaly w mowic sobie i nnym ze sa tu szczesliwe ale bylo widac ze probuja chyba pzrekonac samych siebie.

Sa ludzie, nie biorac pod uwage stanow depresyjnych, ktorzy nie potrafia byc szczesliwi, nie potrafia odstawic negatywnych mysli, i unikac/ograniczac negatywnych wypowiedzi, i z takimi ludzmi ciezko sie spedza czas, a wrecz dochodzi do tego, ze takich osob sie unika, bo ilez mozna sluchac o ciaglym nieszczesciu, i o tym, ze innych szczescie jest tylko udawane (bo jakze ktos inny moglby byc szczesliwy, skoro ty nie jestes- musi udawac...).

wiesz ja naparwde potrafie odroznic czy ktos jest szczesliwy czy tylko udaje..widze szczescie nie jestem na niego slepa. nie spotkalam tu takich osob. te najszczesliwsze byly tu na chwile wiec na wszystko patrzyly inaczej, zyly czym innym zupelnie a kazdy tutejszy problem byl dla nich chwilowy. cala reszta w glebszych rozmowach zaczyna sie sypac z tym swoim szczesciem i wychodzi chwilami ze to takie szczescie pzrez zacisniete zeby.
a tak wogole to ja rowiniez potrafie byc szczesliwa, niestety nie lubie sie zmuszac do czegos na sile, czegos czego nie czuje i wmawiac sobie ze jak sie zapisze na kolejny kurs to moje zycie sie odmieni.. ten kraj nie ma dla mnie duszy tak ze i moja tu obumiera. i widze ze nie jestem jedyna to wszystko. nie wymyslilam sobie tego widze to w ludziach. wilu samych sie do tego przyznaje w bardzo osobistych rozmowach choc pozniej oni rowniez udaja przed siwatem ze wszystko jest ok i tu nie jest tak zle.

Do góry stronyOffline

Strona 8.9 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 7.9 | 8.9 | 9.9 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,