MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

Str 15 z 36

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Capricorn

Post #1 Ocena: 0

2012-06-24 19:59:54 (13 lat temu)

Capricorn

Kobieta

Z nami od: 05-02-2012

O samotności wiem niewiele, bo poznałam swojego przyszłego męża jak miałam 18 lat i jesteśmy razem od kilkunastu lat. Swoją opinię wyrażę więc opierając się na kilku swoich przyjaciółkach, które ogarnął ostatnio kryzys trzydziestki, a samotność coraz bardziej im doskwiera. Wszystkie to atrakcyjne dziewczyny, które podobają się mężczyznom lub młodym chłopakom ;) Mimo tego, od lat są samotne, miewały ewentualnie jakieś chwile szaleństwa, jednorazowe randki itp. Wszystkie desperacko chcą znaleźć faceta, a właściwie partnera na życie. Każda 'szuka' ich na inny sposób. Jedna rozgląda się głównie za Anglikami i obcokrajowcami (ale - nie chcę nikogo obrazić - nie Pakistańczykami, Kurdami, czy Afrykańczykami), drugiej jest to obojętne. Problem w tym, że one wychodzą do pubu, czy na imprezę z niemalże misją teraz, żeby znaleźć faceta. I zwykle żaden im nie pasuje, podejrzewam, że maja wysokie wymagania.
Wszystkie twierdzą, że mają depresję, która jest ich wymówką, by np. nie szukać pracy (jedna się zwolniła kilka miesięcy temu i nie może się zabrać za szukanie dobrej pracy, więc żyje z oszczędności). Depresja i brak faceta pozwala im się spóźniać, być czasem niemiłym dla innych, upić się, usprawiedliwiać swoje niepowodzenia itp. A ilekroć spróbuję powiedzieć coś w stylu, żeby przestały siedzieć w domu i się dołować, bo to nic nie da, to słyszę, że mi łatwo mówić i że ja nie zrozumiem.
owszem, może nie zrozumiem do końca, wiem że im jest ciężko, ale przecież im bardziej na siłę będą kogoś szukać, to tym ciężej będzie kogoś znaleźć. Taka ironia losu. Tak mi się wydaje.
Reasumując, same dziczeją trochę przy tej swojej samotności na co dzień, odreagowują w weekendy, myśląc, że jak się gdzieś nawalą, to znajdą miłość swojego życia.
Od miesięcy nigdzie na imprezy nie chodzę, bo jestem w ciąży, ale wcześniej też bawiłam się w każdy weekend z nimi, też wypiłam za dużo nie raz. Ale ja się dobrze bawiłam i wracałam z mężem lub do męża, a one zawsze miały oczy szeroko otwarte i wypatrywały tego Jedynego w pubie, czy w klubie. Doszło do tego, że jedna nie potrafi się umówić na trzeźwo z facetem i iść np z nim coś zjeść, czy do kina, więc jak trafi sie jej randka, to umawia się w pubie, wieczorem, wcześniej wypijając ze 2 drinki w domu.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Sawanna

Post #2 Ocena: +3

2012-06-24 20:05:12 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Z nami od: 24-05-2011

A mnie się wydaje, że niektórzy pomylili pojęcie samotność z nudą...
Moje odczucie samotności bardzo dobrze oddają słowa "Dżemu":
Samotność to taka straszna trwoga, Ogarnia mnie, przenika mnie.

i naprawdę nie ma to nic wspólnego z nudą...:-[
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

vertigo

Post #3 Ocena: +1

2012-06-24 20:12:38 (13 lat temu)

vertigo

Kobieta

Z nami od: 11-02-2012

Ja mam czasem takie odczucie,zwlaszcza kiedy czytam jaka to powinnam byc szczesliwa i zadowolona bo przeciez tutaj znalazlam prace i tutaj teraz zyje....
„No to znaczy, że mama nie jest szczęśliwa. Bo mama się wstydzi. Każdy się wstydzi być nieszczęśliwym. To tak jak nie odrobić zadania albo mieć pryszcza. Wszyscy, którzy nie są szczęśliwi, czują się winni jak przestępcy.”
If you bungle raising your children, I don't think whatever else you do well matters very much.

Do góry stronyOffline

epsilon

Post #4 Ocena: 0

2012-06-24 20:18:26 (13 lat temu)

epsilon

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

Cytat:

2012-06-24 19:21:14, Monster napisał(a):
ludzie chca sobie po prostu pogadac a wy na sile narzucacie roziwazania ktore niczego nie roziwazuja po czym potwornie sie irytujcie sugerujac problemy psychiczne. czy ja mowie tym nie samotnym ze cos z nimi nie tak?

Aha, czyli ta samotność to nie jest dla Ciebie problem, nie chcesz jej zmienić, chcesz sobie po prostu pogadać, tak? Pożalić się jak Ci źle? Że brakuje Ci pani ekspedientki ze sklepu, która czuje sie podobnie?
Dobrze rozumiem?

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2012-06-24 20:21:50 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

nie wiem jak mozna byc samotnym, jak dzwi sie nie zamykaja, a tym bardziej nudzic sie gdy 'pelna chata' i trzeba stac w kolejce do kibla 8-)

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #6 Ocena: 0

2012-06-24 20:30:01 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Cytat:

2012-06-24 20:21:50, clockwork_orange napisał(a):
... i trzeba stac w kolejce do kibla 8-)

U mnie nie ma kolejki;-)
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy, a Titanic'a profesjonaliści...*THUMBS UP*

Do góry stronyOffline

Strona WWW

clockwork_orang

Post #7 Ocena: 0

2012-06-24 20:40:31 (13 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

2012-06-24 20:30:01, Sawanna napisał(a):
Cytat:

... i trzeba stac w kolejce do kibla 8-)

U mnie nie ma kolejki;-)

zamienimy sie? :-D

Do góry stronyOffline

Sawanna

Post #8 Ocena: 0

2012-06-24 20:48:11 (13 lat temu)

Sawanna

Kobieta

Cytat:

2012-06-24 20:40:31, clockwork_orange napisał(a):

zamienimy sie? :-D

nie zamieniam się... no coś Ty... zawsze możesz do mnie podskoczyć...;-)

Koniec - bo nie na temat i nas ochrzanią...:-]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

zuza11

Post #9 Ocena: 0

2012-06-24 20:49:39 (13 lat temu)

zuza11

Kobieta

Z nami od: 15-03-2012

Ludzie przeżywają męki ,bóle istnienia,a Wy o kiblaszku!No,no...;-) Ps.Sawanna-Ty tak nie zapraszaj,bo..."uprzejmnie donoszę/Pawlak/":-]

[ Ostatnio edytowany przez: zuza11 24-06-2012 20:54 ]

Do góry stronyOffline

staryznajomy

Post #10 Ocena: 0

2012-06-24 21:00:19 (13 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

Cytat:

nie wiem jak mozna byc samotnym, jak dzwi sie nie zamykaja, a tym bardziej nudzic sie gdy 'pelna chata' i trzeba stac w kolejce do kibla 8-)
drugi raz dzisiaj muszę Cię poprzeć.
jakże ja czasem tęsknię za samotnością. jako dziwak po kilku latach w samotności (z wyboru) mogę powiedzieć, że nie widziałem w tym niczego złego -wręcz przeciwnie. potem zmieniły się okoliczności, praca, warunki, podejście do innych - i teraz czasem brak mi "świętego spokoju".
pisano tu o tutejszej klasie robotniczej -która niczym nie różni się od naszej. podobnie jak i od "inteligencji". wszędzie są idioci i geniusze.
nie zmienia to jednak faktu, że w każdej z w/w grup bywają samotnicy. i jeśli nie zmienią siebie -zostaną samotni.

ale co ja tam wiem! między gałęziami zawsze jest ktoś kto cię po głowie podrapie (tylko czasem drągiem);-)
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 36 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 34 | 35 | 36 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,