MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samotni na swieta.

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

staryznajomy

Post #1 Ocena: 0

2010-11-13 19:12:53 (14 lat temu)

staryznajomy

Konto usunięte

chyba zawsze miałem złe podejście do świąt

[ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 13-11-2010 19:13 ]

przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że: ?v=ZXNx4g960-I

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Beza23

Post #2 Ocena: 0

2010-11-13 20:01:03 (14 lat temu)

Beza23

Konto usunięte

A ja uwielbiam Swita.
Piaty rok z rzedu w Angli ale co roku sa spedzane sympatycznie z mezem,synkiem i czasami ze znajomymi.W tym roku raczej spedzone w domu w Wigilie,bo drugi dzien to zazwyczaj zakupy i spalanie kalorii na swizym powietrzu(wiadomo jakie sa skutki swiatecznego obzarstwa).
Tydzien przed swietami zaczynam gromadzic zakupy,kilka dni przed gotuje.
Teraz przyszla mi na mysl ryba po grecku,ktora zazwyczaj robie tylko na Swieta.Ciasta kupuje raczej gotowe,bo nie umiem piec.
A co do prezentow to raczej sa one skromne,drobne upominki.Do rodzicow wysylam kartki swiateczne.Podobaja mi sie swiateczne dekoracje w centrach handlowych:)
JK

Do góry stronyOffline

perelka33

Post #3 Ocena: 0

2011-12-26 21:22:18 (13 lat temu)

perelka33

Kobieta

Z nami od: 26-12-2011

A ja w tym roku spedzalam trzecie swieta Bozego Narodzenia w UK, kolacje wigilijna jadlam zupelnie sama, ale i tak czulam sie lepiej niz poprzednie lata, gdzie niby zasiadlam do stolu ze znajomymi ale czulam sie jak piate kolo u wozu, czulam ze jestem dla nich balastem- bardzo nieprzyjemne uczucie...Zdecydowanie przyjemniej jest spedzac swieta w pojedynke chociaz oczywiscie druga zyczliwa osoba by sie przydala..Najwazniejsze to to ze mialam co postawic na stol i to nawet 12 potraw, z czego jestem dumna. Po kolacji udalam sie na pasterke, w jezyku polskim, wspaniale uczucie moc zaspiewac koledy w ojczystym jezyku, wspolnie z rodakami, tak daleko od kraju..
W przyszlym jednak roku bardzo chcialabym spedzic te swieta w towarzystwie bratniej mi duszy, mam nadzieje ze marzenie sie spelni:)
Bardzo wzruszyla mnie wypowiedz poprzednika, ktory wpatrywal sie przez okno w choinke az w koncu zostal zaproszony do srodka...Poplynely mi lezki, sa jednak jeszcze zyczliwi ludzie..
Pozdrawiam wszystkich samotnych na obczyznie.pa

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,