kinga z tego co słyszałem już mogą ale nie wszyscy, musza się skoncesjionowac czy też uzyskac licencje "ludwego" regionalnego wytwórcy, czyli de facto odpowiednio opodatkować.
Idiotyzm, we Francji też cisną, ale małe domowe winnice mogą sprzedawać bez problemu, dopiero większe wymagają nadzoru, ale z drugiej strony ci zarejestrowani dostają dotacje, co im ratuje tyłki gdy ceny wina lecą na pysk, "dzięki" tanim winom z RPA i Australli gdzie produkuje się metoda przemysłową, w nierdzewnych baniakach, przepuszczając przez wióra, a nie leżakowanie w starych beczkach.
Niestety komuna w polsce zabiła tradycje smakowania wina Zagraniczne są kosmicznie drogie, "sikacze" nie warte 5 funtów, płaciłem po 100-150.
masakra
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
2010-06-05 10:02:32, krakn napisał(a): kinga z tego co słyszałem już mogą ale nie wszyscy, musza się skoncesjionowac czy też uzyskac licencje "ludwego" regionalnego wytwórcy, czyli de facto odpowiednio opodatkować.
Idiotyzm, we Francji też cisną, ale małe domowe winnice mogą sprzedawać bez problemu, dopiero większe wymagają nadzoru, ale z drugiej strony ci zarejestrowani dostają dotacje, co im ratuje tyłki gdy ceny wina lecą na pysk, "dzięki" tanim winom z RPA i Australli gdzie produkuje się metoda przemysłową, w nierdzewnych baniakach, przepuszczając przez wióra, a nie leżakowanie w starych beczkach.
Niestety komuna w polsce zabiła tradycje smakowania wina Zagraniczne są kosmicznie drogie, "sikacze" nie warte 5 funtów, płaciłem po 100-150.
masakra
A myslalam,ze juz jest lepiej, z kazdej strony cisna tych ludzi.
Jedziesz na swieto miejscowego wina,a pijesz jakies zagraniczne sikiParanoja.Nic sie w tym kraju nie zmienia
To samo chyba jest z innymi wyrobami(oscypki np.)
nooo taki piękny kraj, ludzie z milionem pomysłów a tacy urzędnicy SQ..cury, i jak tu nie kląć, do tego rok samych tragedii, przede wszystkim ludzi jeszcze nie wyschło po jednym a już następne fale idą.
małe ale fajne góry mamy, trochę brudne ale piękne jeziora.
ech
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
Wlasnie,szkoda ludzi ,tylu zdolnych,wyksztalconych,ktorzy nie maja szans na nic(oprocz jakis jednostek)I caly czas dostaja po d..pie,po prostu barkuje tam dobrego gospodarza,Tylko na takie katastrofy nikt nie ma wplywu,po prostu sie dzieja,
Ale co do pomocy i o rganizacji w takich przypadkach jak powodz to tez wiele do zyczenia.
ogladalam ostatno express reporterow i pokazali wspaniala mlodziez,ktore z wlasnej inicjatywy pomagala powodzianom.I nikt oprocz nich nie pomyslal o poszkodowanych.