MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"pomoc innym"-refleksje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 10 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anielka

Post #1 Ocena: 0

2010-05-11 19:32:46 (15 lat temu)

anielka

Kobieta

Z nami od: 13-08-2007

Cytat:

2010-05-11 17:43:36, galadriel napisał(a):
tak mi sie skojarzylo...

ostatnio a moze raczej dawno ,dawno temu w nie tak znowu odleglej galaktyce...kolezanki anielka i efkakonefka zupelnie bezinteresownie,z potrzeby serca (ze sie tak wyraze;)zaanagazowaly sie w calkiem spontaniczna akcje charytatywna,a potem nasluchaly sie pod swoim adresem roznych insynuacji czy wrecz oskarzen

wszyscy chyba wtedy mielismy serdecznie dosc jakichkolwiek akcji charytatywnych i chyba kazdy z nas czul najdelikatniej ujmujac-zniesmaczenie cala to chora sytuacja
potem zreszta "oberwalo sie"kazdemu ,kto swoje ziarnko dorzucil-ze niby tacy bezduszni i znieczuleni jestesmy moglismy o sobie przeczytac na lamach Cooltury he he ;)

ludzie chetni do pomocy,i tak sie zjawia tam gdzie sa potrzebni,nie zlamie ich ,nie zmieni ich podejscia to,ze pare razy dostali po czterech literach...
tacy ludzie nie staraja sie przedstawic siebie w jak najlepszym swietle deklaracjami ani opowiesciami/przykladami z cyklu:"jaki jestem dobry/a... "
oni po prostu trwaja niezlomnie i nigdy sie nie poddaja,
nikt i nic ich postepowania(jak najbardziej godnego szacunku i uznania) nie zmieni

pozdrawiam anielka,efkakonefka,herr mann,nenna
i innym bezimiennym
salute
;)

Dzieki wielkie Galadriel za dobre slowo.

W zyciu niestety czesto zdarzaja sie takie sytuacje i dostajemy po tylku. Przykre jest to szczegolnie, kiedy do takich sytuacji dochodzi w najblizszej rodzinie, pomiedzy przyjaciolmi ....
Jednak zycie toczy sie dalej i po takim"zimnym prysznicu" szybko stajemy na nogi i robimy swoje dalej.
Mam nadzieje ze akcja z Metodyka w roli glownej nie zamknela naszych serc i juz w niedalekiej przyszlosci uda nam sie zrobic znow cos dobrego.
I bedziemy zgodni i hojni jak jedna wielka Mojowyspowa rodzina:-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

krunschwitz

Post #2 Ocena: 0

2010-05-11 19:39:37 (15 lat temu)

krunschwitz

Mężczyzna

Z nami od: 21-05-2006

"I bedziemy zgodni i hojni jak jedna wielka Mojowyspowa rodzina."

Oby tylko z tego nie zrobiła się kolejna rodzina Radia Maryja;-):-]
Życie jest krótkie. Praca jest dla tych, którzy nigdy życia nie zrozumieją. Bezczynność nie poniża człowieka. Kto umie patrzeć dobrze, ten ją odróżnia od lenistwa.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2010-05-11 19:49:03 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Kasia_red

Post #4 Ocena: 0

2010-05-11 19:58:29 (15 lat temu)

Kasia_red

Kobieta

Z nami od: 10-07-2009

Galadriel, bardzo dziękuję za to, co napisałaś :-)
Mam od efkikonefki sporo materiałów na temat jej zbiórki, która już dawno zakończyła się sukcesem. Bardzo chciałam to opublikować, ale wahałam się - po wiadomych nam wszystkim doświadczeniach. Jednak Twój post przekonał mnie, że warto pisać o takich akcjach i nie wolno się poddawać jednym negatywnym przykładem, w który prawie każdy z nas uwierzył, a wyszło jak wyszło.
Nie wchodź w dyskusję z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2010-05-11 20:34:55 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Ja tez biorę pieniądze za pomoc, nie jest to żadna ujma ani hańba. Do obcych ludzi, którzy mimo, że cię nie znają a już mają romans lub takich, którzy myślą ze cały świat należy od nich to trafia. Uczą się, że nie wyleciałaś/łeś sroce spod ogona.

Lekka przesada, to nie jest pomaganie, ale zarabianie na innych, a temat jest raczej o bezinteresownym pomaganiu, a nie zarabianiu na kims kto nie wiedzial jak mysze do laptopa uruchomic. Zaloze sie, ze w kaimkolwiek renomowanym sklepie ze sprzetem lub salonie ulugowym zrobiliby to za darmo (a raczej za dobre slowo pozniej, ze byli pomocni).

A tak w temacie, to dzisiaj sie smial maz, bo ogladal nowy samochod dla nas i zastanawial sie czy bagaznik bedzie wystarczajaco duzy na te wszystkie rzeczy ktore targamy do Polski. Syn wlasnie pozbyl sie wszystkich rzeczy, ktore na jego syna sa juz za male, wiele nowych zreszta, zabawki ktorych i tak na za duzo etc etc. Szkoda wyrzucic, mozna oddac do sklepu charytatywnego ale w Polsce moja rodzina napewno zna osoby ktore beda mogly troche sie odstresowac, ze nie maja pieniedzy na ubrania dla dziecka. Takich rodzin jest mnostwo w Polsce w kazdej miejscowosci, do tego odrobina lokalnej wiedzy i rzeczy trafiaja w miejsce gdzie sa naprawde potrzebne.

To zadne obciazenie dla mnie, dla rownowagi, w drodze powrotnej mam wiele miejsca do zapelnienia zakupami w bagazniku. :-D

Ada

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2010-05-11 21:06:17 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

doritos

Post #7 Ocena: 0

2010-05-11 21:11:19 (15 lat temu)

doritos

Kobieta

Z nami od: 10-12-2009

Chcialabym umiec tak jak ty Marciniak;)

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2010-05-11 21:24:55 (15 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

W domu raczej nie mam powodzi zapytan, ale jak jestem w pracy to z roznych wydzialow czasem ktos dzwoni i pyta, czy moge cos przetlumaczyc, czy komus przez telefon cos wytlumaczyc po polsku/angielsku.

Nie przyszlo mi do glowy powiedziec, ze nie, bo trudno jak sie nie zna jezyka, to niech szuka wiatru w polu.

Mnie to nic nie kosztuje, nie kazdy mial mozliwosci, czy zdolnosci do nauki jezykow.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2010-05-11 21:44:45 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2010-05-12 10:47:33 (15 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 10 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,