MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

"pomoc innym"-refleksje

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

Str 4 z 11

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

EFKAKONEFKA33

Post #1 Ocena: 0

2010-03-31 15:13:50 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-03-31 12:04:39, sniper00 napisał(a):
Jak pomagasz komuś, to nie oczekuj nic w zamian, to nie będziesz zawiedziona...

Tu sie zgodze z Toba Sniper ,uniknie sie wielu rozczarowan jezeli czlowiek pomaga rzeczywiscie bezinteresownie nie chcac nic w zamian.Warto sie zastanowic czemu pomagam ,bo chce pomoc czy kryja sie za tym inne pobudki?Jezeli pomagam ,bo oczekuje rewanzu nie jest to do konca pomoc ale przysluga i gdzies gleboko ukryte pragnienie ,ze jezeli bede w potrzebie ktos mi sie odwdzieczy ta sama moneta

Ciekawy temat.

Cytat:
Niektórzy pomagają innym, ale tak naprawdę pomagają samym sobie, chcą się dowartościować, czuć lepszymi, potrzebnymi

Akurat ta forma pomocy czy pobudek z jakich wynika jest niegrozna

>
Cytat:
lub ich pomoc ma ukryte drugie dno bardziej mroczne...np o podłożu ekonomicznym, lub chęć zyskania zaufania i wpływania na czyjeś życie...

Gorzej kiedy takie pobudki nami kieruja a sa i takie osoby

Widze ,ze za duzo sie naczytalismy ksiazek psychologicznych

Pamietm kilka z nich do tej pory :
Wywieranie wplywu na ludzi
jak byc egoista

przebudzenie
Cytat:
człowiek jako istota społeczna, rozumie, że "inwestują" w dobre stosunki między ludzkie, ma większe szanse na uzyskanie lepszej pozycji społecznej niż gdyby robił to z poziomu siły i terroru, choć i tacy się zdarzają... dlatego nie istnieje 100% bezinteresowna pomoc, zawsze jest w tym odrobina egoizmu, nawet jeśli nie chodzi komuś o wymierne korzyści, to przynajmniej o własną satysfakcję ze zrobienia dobrego uczynku...a to wpływa na naszą samoocenę i samie siebie stawiamy w lepszym świetle

Choc w glebi duszy ciezko sie do tego przyznac bo chcielibysmy uchodzic za dobrych samych z siebie jest w tym duzo prawdy i choc pewna czesc mnie buntuje sie przeciw temu musze sie z tym zgodzic

[ Ostatnio edytowany przez: EFKAKONEFKA33 31-03-2010 15:16 ]

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

czarnulka33

Post #2 Ocena: 0

2010-03-31 15:15:51 (15 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

gosciu niezlu ciuszki markowe ,kobitke sciagnal i jeszcze pajac chcial komus na glowie siedziec ,dla mnie to dziecinada poprostu jak dziecko,no ale coz nie on jeden i nie ostatni ktory tak zrobil i zrobi

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2010-03-31 15:21:56 (15 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2010-03-31 15:34:45 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Ja nigdy nie przestane pomagac - nei umiem, jak ktos potrzeuje - to pomagam - ale teraz to daje wedke a nie rybe.....

A poza tym to ja zawsze oczekuje czegos w zamian jak sie dobrze zastanowic - bardzo cieszy mnie mily usmiech i slowo dziekuje, czuje sie wtedy usatysfakcjonowana calkowicie....

Rodzice nauczyli mnie dzielic sie tym co mam, wpajali mi to do glwy tak dlugo, ze chodzbym i tysiac razy miala upadac na ziemie z wysokosci nie umiem przestac - moj misko az sie dziwi - ale fakt teraz dobieram forme pomocy i osoby jak ja uwazam a nie jak ktos chce.....

A co do sprowadzania osob - powiedzialam nigdy wiecej, same z tym klopoty i zawsze wychodzi sie na ta zla, niedobra....

Do góry stronyOffline

czarnulka33

Post #5 Ocena: 0

2010-03-31 15:36:04 (15 lat temu)

czarnulka33

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Pomagając innym, pomagasz sobie! czy to jest do konca prawda? powiedzcie jak sie pare razy przewieziesz to juz ten cytat nie jest taki prawdziwy co?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2010-03-31 15:36:16 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja sie najbardziej przejechalam na wlasnych braciach,
Jednego tutaj sciagnelam , dalam mieszkanie , jedzenie za free, zalatwilam prace , mieszkal 4 miesiace, nie bralam anio grosza zeby mogl odlozyc wynajac swoje i sciagnac kobiete i corke, on chcial ja do nas i razem mieszkac , ja sie nie zgodzilam bo oboje wybuchowy temperament maja, i tak zaczelo sie moje pieklo, szkoda slow, drugiemu z bracmi wynajelam mieszkanie w PL , rok oplacal a potem nic , dowiedzialam sie o dlugach na kilka dni przed sprawa w sadzie , na lep szyje lecialam do Polski wszystko splacac a on ma pretensje ze kazalam bratowej sie wyprowadzic, ze on by mi to splacil - ciekawa jestem kiedy , chyba juz po mojej eksmisji i zlicytowaniu mieszkania, obu moim braciom zabrano w PL mieszkania wlasnie za dlugi wiec pewnie mysleli ze co tam mnie tez moga zabrac,
oj jeszcze mnie newry niosa, choc pol roku prawie minelo- pieniedzy do tej pory jeszcze nie oddal choc pracuje juz tutaj w UK.
Teraz wole pomagam obcym zwlaszcza dzieciom , bo ich usmiech jest jak najbardziej szczery,
I tez nacialema sie tutaj na takch ludzi ktorzy tylko zeruja na czjejs dobroci- komus cos tam pomoglam , to potem mialam co chwile , a pomoz mi z tym i z tym i tak non stop, az zerwalam kontakt , mozna pomoc ale nie wolno dawac sie wykorzystywac
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

EFKAKONEFKA33

Post #7 Ocena: 0

2010-03-31 15:40:05 (15 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2010-03-31 15:36:16, littleflower napisał(a):
mozna pomoc ale nie wolno dawac sie wykorzystywac

jakze cienka bywa ta granica czasami ...
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

slonecz

Post #8 Ocena: 0

2010-03-31 15:57:03 (15 lat temu)

slonecz

Kobieta

Z nami od: 12-11-2009

no z rodzinka dobrze na zdjeciu tez to znam..
jak dasz palec to chca reke a jak reki nie dasz to jestes najgorsza a ploty takie ze glowa mala..

Do góry stronyOffline

anna69

Post #9 Ocena: 0

2010-03-31 16:02:05 (15 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

Cytat:

2010-03-31 15:57:03, slonecz napisał(a):
jak dasz palec to chca reke a jak reki nie dasz to jestes najgorsza a ploty takie ze glowa mala..

ooooo.....dokladnie....

np te moje ulubione na moj temat - spijam na imprezach mojego miska do nieprzytomnosci, zeby moc zabawiac sie z innymi panami:-] ktos chety z plci brzykiej na impreze??

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2010-03-31 16:20:49 (15 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2010-03-31 16:02:05, anna69 napisał(a):
Cytat:

2010-03-31 15:57:03, slonecz napisał(a):

ooooo.....dokladnie....

np te moje ulubione na moj temat - spijam na imprezach mojego miska do nieprzytomnosci, zeby moc zabawiac sie z innymi panami:-] ktos chety z plci brzykiej na impreze??

Anna jak bym mojego brata slyszala- ploty, ploty a ze nic innego nie moga na mnie wymyslec, wiec powtarzaja jak ja to sie sexsie naokolo- nawet do moich dzieci-
Po prostu zaczelam to olewac, na ulicy tylko upominam sie o pieniadze, a w te plotki wierza tylko oni sami , na szczescie moi znajomi maja swoj rozum i intelekt by odroznic falsz od ich obludy
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 4 z 11 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 9 | 10 | 11 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,