Prawo jazdy dla kaĹźdego

Forum dyskusyjne

Szukamy Przyjaciół » PROSIMY O POMOC

Zobacz też:

Galeria użytkowników Mapka użytkowników Pytania i odpowiedzi

Przeglądaj forum

Działem "Szukamy Przyjaciół" opiekują się: frelcia, Nenna1

Strona główna » Szukamy Przyjaciół » PROSIMY O POMOC

Nowy tematNowy post

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Autor (Odpowiedzi: 20)
Anonim

Post #1

2005-07-20 02:33 (3 lata temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Szanowni Drodzy Państwo!

Zwracamy się z bardzo gorącą i serdeczną prośbą do Państwa i do wszystkich ludzi dobrej woli i wielkiego serca z apelem o wsparcie i udzielenie nam i naszym dzieciom pomocy finansowej i żywnościowej. Jesteśmy w bardzo ciężkiej sytuacji finansowej. Mamy na utrzymaniu piątkę dzieci w wieku szkolnym od 13 do 18 lat. Jesteśmy zadłużeni w Spółdzielni Mieszkaniowej na sumę 2,390,18 zł, w sklepie za żywność. Spółdzielnia M. straszy że jak nie zapłacimy to skieruje sprawę do sądu. Oboje niepracujemy i niemamy żadnego źródła dochodów, żyjemy tylko z zasiłku rodzinnego na dzieci, żyjemy bardzo skromnie i biednie. Nie mamy do kogo pójść i o pomoc prosić, zwracamy się do Państwa o jakąkolwiek pomoc finansową lub żywnościową. Chcielibyśmy bardzo gorąco prosić Państwa o pomoc w uregulowaniu naszego zadłużenia w Spółdzielni Mieszkaniowej. Prosimy również bardzo gorąco o pomoc w kształceniu i edukacji naszych dzieci. Szczególnie jak zaczynają nowy rok szkolny, pierwszego września. Najgorzej wtedy wyprawić ich wszystkich do szkoły, bo wszystkim trzeba coś kupić: zeszyty, książki, przybory itp. Wszystko jest im potrzebne do nauki, a niema za co kupić. Kiedyś książki dzieci to mieli jedno po drugim, a teras to co roku trzeba dla każdego nowe. Los nasz i naszych dzieci jest w Państwa rękach, gdyż sami nie jesteśmy w stanie nic zrobić w naszej sytuacji rodzinnej i finansowej. Każda nawet najmniejsza pomoc będzie bardzo, bardzo pomocna dla naszej rodziny. Za okazała pomoc wyrozumiałość i życzliwość jesteśmy bardzo wdzięczni, z góry i z całego serca ślicznie i serdecznie dziękujemy Państwu. Na tym kończymy ten smutny list i błagamy o pomoc. Czekamy na Państwa odpowiedz, i w miarę swoich możliwości prosimy o pomoc finansową ,żywnościową i środków czystości dla naszej rodziny. Dla każdej zainteresowanej osoby prześlemy kserokopie zadłużenia, ksero z dowodu osobistego dzieci zaświadczenie że bezrobotny,
Za wszystko BÓG ZAPŁAĆ

Z wdzięcznością i głębokim szacunkiem dziękujemy za każdy odruch wrażliwości i życzliwości ;

KKUSTOSZ6@WP.PL

POLSKA
Wszelką pomoc finansową prosimy kierować na konto:
Eugeniusz Sawicki
BANK PEKAO S.A
I.O.W SUWAŁKACH
UL. NONIEWICZA 48
16 400 SUWAŁKI
NR: 88 1240 1848 1111 0010 0183 0874

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Anonim

Post #2

2005-07-20 13:16 (3 lata temu)

Żałuje, że nie mam takiej możliwości ale może ktoś z czytających to forum miałby prace dla ojca tej rodziny?

Do góry stronyOffline

Anonimek

Post #3

2005-07-20 13:23 (3 lata temu)

Anonimek

Z nami od: 06-06-2005

[ 2,390,18 zł ]
Brakuje jednego zera, czy jest za duzo o przecinek?
Czy to mozliwe, ze to jest 2 tys PLN?

Do góry stronyOffline

c.c catch

Post #4

2005-07-20 13:29 (3 lata temu)

c.c catch

Z nami od: 17-05-2005

A-MEK, znowu w detektywa sie bawisz :-o

Do góry stronyOffline

Anonimek

Post #5

2005-07-20 13:40 (3 lata temu)

Anonimek

Bo widzisz, SISI... jesli to jest naprawdziwsza prawda, a na bezinteresownej bibie zjawi sie 20 osob i odpuscimy sobie jedna kolejke guinnessa to bedziemy mieli 20 * 2.50 * 6 = 300 PLN.

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #6

2005-07-20 14:00 (3 lata temu)

Ciekawe o czym mysleli jak robili dzieci?

Do góry stronyOffline

c.c catch

Post #7

2005-07-20 14:06 (3 lata temu)

c.c catch

Z nami od: 17-05-2005

A.
ja jestem za tym, aby pomagac ludziom i jesli bede zmuszona ;-) odpuszcze sobie nawet dbl JD&COKE :-[ :-( :-[

Do góry stronyOffline

Anonimek

Post #8

2005-07-20 14:16 (3 lata temu)

Anonimek

Cytat:
Ciekawe o czym mysleli jak robili dzieci?

Pewnie ze Walesa da obiecane 100 milionow.
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem.
Nie damy rady stale kupowac ryb dla rodziny ale moze dobrym pomyslem bylaby jednorazowa 'sciepa' na wedke? Co ja tak z tymi prezydenckimi cytatami? ;-)

Do góry stronyOffline

Anonim

Post #9

2005-07-20 14:34 (3 lata temu)

Dzieci sie same na swiat nie prosza.Najlatwiej isc na latwizne,pobudzic w ludziach litosc,wymyslec fajna bajeczke ,podac numer kata i siedziec na dupie nabijajac sie z naiwnosci ludzi.
Bez obrazy dla czytajacych ,ale to jest moje zdanie ,ludzi w tych czasach na wszystko stac ,aby zarobic a sie nie narobic.
8-)

Do góry stronyOffline

Anonimek

Post #10

2005-07-20 15:07 (3 lata temu)

Anonimek

Nie to, zebym chcial wyreczac polski rzad albo nagle uznal, ze wiem jak naprawic swiat. I nie mowie, ze powinnismy 'pomagac w ksztalceniu dzieci' itp, bo na pewno wszyscy mamy swoje wlasne problemy i nie damy rady. I wiem, ze moglby to byc poczatek lawiny - jak pomozemy, to sepy sie zleca, juz przetarta sciezka...

Ale jesli bedziemy przekonani, ze to nie sciema to jednokrotne wypicie o jedno piwo mniej moglo by im pomoc.

Kurde... wplacamy forse na dzieci w Afryce, prawda?

Co nam szkodzi miec mniejszego kaca? Tak po prawdzie to kaca i tak bedziemy mieli takiego samego, bo stac nas bedzie na to, zeby sobie jeszcze jedno kupic mimo tego wydatku.

Nie chce sie wdawac w filozoficzne dysputy, nie mam czasu ciagnac tego watku. Jak sie znajdzie wiecej chetnych osob, to sie zrzucimy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony