MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Samodzielne mamy laczmy sie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lenaaa

Post #1 Ocena: 0

2008-09-21 22:30:16 (17 lat temu)

Lenaaa

Kobieta

Z nami od: 18-09-2008

dzieki wielkie za wasze posty...

Przepisalam juz na siebie benefity :) pierwszy krok do przodu :)
Spokojniejsza bede jak sie juz poloze pod swoim dachem...i to mnie naj bardziej martwi,by miec gdzie dac bezpieczenstwo mojemu dziecku...oczywiscie zamierzam "dogadac" sie z ojcem dziecka co do jego placenia na dziecko,ale chce wiedziec ze sama tez dam rade,ze nie musze zerowac na nim (oczywiscie licze na jego poczuwanie sie do odpowiedzialnoci)... chce moc powiedziec sama przed soba ze to ja dalam rade,ze to ja sie wykazalam...boje sie,cholernie sie boje...ale musze wierzyc ze sie ulozy....i wiecie kiedy juz w to uwierze...gdy zamkne za soba drzwi do mojego mieszkania,mnie tam nawet pokoj z kuchnia wystarczy :) byle wlasne.

Dziekuje Wam za pozytywne emocje i za wszystkie linki !
Jestescie wielkie !!!
pozdrawiam Lena

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

ewamaj

Post #2 Ocena: 0

2008-09-23 20:09:24 (17 lat temu)

ewamaj

Kobieta

Z nami od: 23-09-2008

rozumiem cie lena doskonale dach nad glowa to podstawa ja jestem w 6 miesiacu ciazy i na raze wynajmuje pokoj w domu zpozsotala 5 osob ale landlord nie zgadza sie na matke z dzieckiem wiec bede musiala sie wyprowadzic zaraz po porodzie czyli jestem praktycznei bezdomna od wyjscia ze szpitala i tak jak mowisz niewazne gdzie mieszkac jelsi wiesz ze masz pewne lokum z ktorego nikt cie nie wyrzuci to starczy ja tez mowie nawet inny pokoj w domu z ludzmi albo wlasnie chetniej council flat ale na te sie niestety czeka ja dostalam duzo punktow po zlozeniu podania ale i tak skad moge wiedziec ile osob ma te sam ailosc punktow i podobna sytuacje.

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #3 Ocena: 0

2008-09-24 20:35:45 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Czesc Lenaaa :) Dalaczam do grona "samodzielnych matek" - jak to ladnie brzmi :)

Chcialam Ci tylko napisac, ze jak jestes silna i pelna samozaparcia (co sie da zauwazyc) :) to dasz rade!
Ja bylam w podobnej sytuacji - musialam sie wyprowadzic z domu z 4ro miesiecznym dzieckiem- w councilu powiedzieli mi, ze nie moga mi pomoc odnosnie mieszkania, ze z mojego adresu dopiero musza mnie wyrzucic (jakies procedury trwaja pol roku) i dopiero wtedy beda mogli mi pomoc. Nie moglam tam zostac, bo sie nie dalo tam poprostu mieszkac. Zaczelam szukac na wlasna reke mieszkania gdzie zgodziliby sie na Housing Benefit- ciezko bylo, ale znalazlam i Council bardzo mi teraz pomaga oplacac czynsz. Takze moze to jest jakis pomysl dla Ciebie??
Trzymaj sie i wierze, ze Ci sie uda :)
Pozdrawiam serdecznie

Do góry stronyOffline

Lenaaa

Post #4 Ocena: 0

2008-09-24 21:18:16 (17 lat temu)

Lenaaa

Kobieta

Mysle ze samodzielna brzmi znacznie lepiej niz samotna,bo nie jestesmy samotne mamy nasze kochane dzieci :)

Naprawde wiem,zejak bede miala jakis dach nad glowa to polo problemow pojdzie w niepamiec,potem tylko praca,przedszkole ewentualne benefity i stane na nogi,bede sobie dorabiala tym samym realizujac moja pasje,wiec pare groszy zawsze wpadnie.Nie jestem wymagajaca,nie wiele potrzebuje dla siebie,chce tylko zapewnic podstawowe potrzeby mojego syna...
Caly czas laduje sie postami dziewczyn,ktorym sie udalo...wiece co mnie najbardziej dziwi...ze otzymuje tyle cieplych slow od obcych osob...bo choc by od rodzicow exa nie uslyszlam ani slowa...

jakos bedzie wiem,ze najlepiej liczyc na siebie,ale ciesze sie ze znalazlam tyle rad i oparcia na forum,bo to przywraca wiare w ludzi - naprawde !

pozdrawiam was cieplo
Lena
pozdrawiam Lena

Do góry stronyOffline

madziula26

Post #5 Ocena: 0

2008-09-26 21:23:42 (17 lat temu)

madziula26

Kobieta

Z nami od: 26-09-2008

Witam! Czy jest ktoras z mam w okolicach Nottingham?

Do góry stronyOffline

Lenaaa

Post #6 Ocena: 0

2008-10-04 16:59:47 (17 lat temu)

Lenaaa

Kobieta

Jestem zalamana...przepisalam na siebie benefity,wracam z polski i co nic,ani formy z Raveniou ani czekow ktore mieli mi wyslac...zostalam bez srodkow do zycia...zadzwonilam do nich a oni mi na to ze w takim razie wysla jakies dodatkowe formy i wtedy dopiero otrzymam chb i chtc na dziecko...umieram...
pozdrawiam Lena

Do góry stronyOffline

ewamaj

Post #7 Ocena: 0

2008-10-06 15:10:53 (17 lat temu)

ewamaj

Kobieta

Z nami od: 23-09-2008

oj ja bede samotna matka ale chociaz pracuj ei na poczatek nawet jesli biurokracja z zasilkamis ie przedluzy bede mial amacierzynskie z pracy

Uwaga moderatora: Prosze formulowac swoje wypowiedzi w bardziej zrozumialy,przejrzysty sposob. Trudno bowiem cokolwiek zrozumiec z tej wypowiedzi/znaki przestankowe,uzywanie spacji../

Do góry stronyOffline

elmirka

Post #8 Ocena: 0

2008-10-06 15:31:12 (17 lat temu)

elmirka

Kobieta

Z nami od: 23-01-2008

Lenaa
Nie zalamuj sie, musi to troche wszystko potrwac - "nie od razu Rzym zbudowano"- jak mowia..
Jesli nie masz srodkow do zycia, to idz do Jobcentre, oni Ci pomoga.
Moga udzielic pozyczki- bezzwrotnej, lub zwrotnej na dogodnych Tobie warunkach. (zalezy)
Nie pamietam nr tel., bo to trzeba bylo gdzies dzwonic.
Tylko ze naprawde nie mozesz miec srodkow do zycia- ja tam dzwonilam, bo mialam 300 funtow na koncie a za tydzien mialam placic miesieczny czynsz. Babka mi powiedziala, ze jesli mam tyle na koncie, to znaczy ze mam srodki i zebym zadzwonila za tydzien jak cos.
Ja jednak chyba jestem w czepku urodzona, bo akurat do tego czasu przyznali mi kase na chate (HB) i nie musialam juz pozyczac.
Takze nie martw sie, z glodu umrzec Ci nie dadza :)
Jeszcze raz powodzenia zycze! I glowa do gory!

Do góry stronyOffline

PIEGOWATA

Post #9 Ocena: 0

2008-10-09 19:26:40 (17 lat temu)

PIEGOWATA

Kobieta

Z nami od: 09-10-2008

SAMOTNA MATKA NIE MOŻE BYC NA ULICY MUSISZ DOSTAC MIESZKANIE Z CANSILU I TAM SIĘ UDAJ OCZYWISCIE NIE PODDAWAJ SIĘ BO NIE WARTO PAMIĘTAJ MY KOBIETY MAMY DUŻO SILY W SOBIE JA TEŻ SAMA WYCHOWUJE TU DZIECKO WIĘC JAK MASZ JAKIEŚ PYTANIA CHĘTNIE CI POMOGE

Uwaga moderatora: Prosze o wylaczenie caps locka przy pisaniu postow!Jest to niezgodne z zasadami forum i Netykiety.

Do góry stronyOffline

Lenaaa

Post #10 Ocena: 0

2008-10-16 12:16:28 (17 lat temu)

Lenaaa

Kobieta

Ja sie nie poddam...

Z cuncilu na mieszkanie czeka sie prawie rok,tak mi powiedziano.
Poki co zlozylam nowa aplikacje na benefity,czekam na miejsce w przedszkolu,a do tego czasu moim synkiem zajmie sie cudowna !!! opiekunka,ktora sama ma coreczka,a ja ide do pracy :) w piatek na rozmowe w agencji wiec mysle ze nie bedzie zle :)

pozdrawiam Lena

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,