Jestem nowa na forum,wiec prosze wybaczyc jezeli nie znam jeszcze wszystkich panujacych tu zasad

Od kilku dni szukam na forum wielu informacji zwiazanych z samotnym macierzynstwem (niestety...)Rzeczywiscie wiele znalazlam,tyle e jak dzisiaj pobiegalam po tych wszystkich urzedach to z kazdego wywalali mnie z kwitkiem :/
Pomyslalam o tym by napisac osobny watek,tylko i wylacznie dla samotnych/samodzielnych mam,gdzie mogly bysmy wymieniac sie doswiadczeniami,sluzyc sobie rada i pomoca (mogly bysmy oddawac ubranka po swoich dzieciach czy zabawki bardziej potrzebujacym)chetnie pomogla bym tylko musze stanac na nogi...potrzebuje tylko czasu.
Jestem sama od tygodnia,nie mam gdzie mieszkac,nie mam oszczednosci...nie wiem gdzie sie udac (teraz juz troche wiem dzieki forum,ale sporo czasu zajelo mi czytanie

Boje sie,cho...e sie boje ze nie sprostam,ze nie zapukam tam gdzie trzeba,musze jakos wystartowac...ale jak ?!
Zeby isc do pracy musze miec kogos do opieki nad dzieckie,zeby miec opiekunke/zlobek musze miec prace i dochody,...mam wrazenie ze to bledne kolo bo nie wiem od czego zaczac...juz umowilam sobie wizyte w citizan advice...ale dopiero za dwa tygodnie...a co do tego czasu,gdzie mam sie podziac...siedze na spakowanych w kartony rzeczach i mysle co dalej ...
Nie poddam sie,mam cudownego syna i musze byc silna...
Moze znajde tu kogos kto podpowie,pocieszy,doradzi...
Sama nie wiem,moze zbyt wiele wymagam...
Pozdrawiam i podziwiam wszystkie samodzielne mamy,mam nadzieje ze niebawem i ja i ja bede mogla pochwalic sie ze znalazlam prace,poslalam dziecko do przedszkola i swietnie lub jakos sobie radze...tylko naprawde nie wiem od czego zaczac...
pomozcie rozbudowac ten watekk,by nie trzeba bylo biegac po forum w poszukiwaniu bratniej duszy z podobnymi problemami,poradami etc. etc.
Jezei w jakis sposb zlamalam regulamin to przepraszam!
Lena