MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wolverhampton-mamy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11 z 181 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 179 | 180 | 181 ] - Skocz do strony

Str 11 z 181

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kamix1234

Post #1 Ocena: 0

2009-08-19 15:17:16 (16 lat temu)

kamix1234

Kobieta

Z nami od: 02-10-2008

Cytat:

2009-08-19 14:51:44, mamcia1 napisał(a):
Cytat:

2009-08-19 12:36:25, Kasiulek1983 napisał(a):
Cytat:

[B]2009-08-18 15:26:53, mamcia1 napisał(a):[/B
Kasiulek ja tez nie mam paszportu ale czekam na wiesci z urzedu w Birmingham bo chce zalatwic angielski.Jak sie uda to zaoszczedze czas na droge do Londynu chociazby.

mamcia ja slyszalam ze mozna miec angielski paszport dla dziecka ale tylko wtedy gdy jedno z rodzicow ma obywatelstwo. Ale moze sie myle. Fajnie by bylo bo mi nie zalezy na tym czy paszport bedzie angielski czy polski wazne zeby wogole byl:-P napisz cos wiecej na temat tego angielskiego, jesli mozesz:-D
nie umie wylezec w lozku dzieciaki mi demolke zrobily juz w calym domu:-o tatus przyjedzie to bedzie sprzatal:-P tak jak wczoraj:-]
No to Tata ma przesr....
Ten paszport angielski to wypelnialismy formularz przez internet bo najpierw moj wysylal im maila czy mozna i dali nam do wypenienia jakis tam formularz ile jestesmy i czy pracujemy.Szymon stara sie o rezydenture juz dawno temu wyslam papiery na to odeslali juz mu dowod ,wiec moze na podstawia tego uda sie zalatwic.Mnie o tym powiedziala kolezanka ,ktora ma core z anglikiem i zobacze co z tego wyjdzie.Kosztuje taki paszport okolo £50 i jest zaoszczedzona droga do Londynu.To tez ma byc paszport na jakis czas ale nie mniej niz rok od wystawiania ,wiec jest potem czas na zalatwianie tego co trzeba w Pl.:-D

Ale jesli Marcel bedzie mial paszport angielski to jednoczesnie obywatelstwo(jesli Szymon dostanie rezydenta) to po co wtedy jechac do polski???;-)
Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Kasiulek1983

Post #2 Ocena: 0

2009-08-19 16:21:33 (16 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

Z nami od: 01-08-2009

Ten paszport angielski to wypelnialismy formularz przez internet bo najpierw moj wysylal im maila czy mozna i dali nam do wypenienia jakis tam formularz ile jestesmy i czy pracujemy.Szymon stara sie o rezydenture juz dawno temu wyslam papiery na to odeslali juz mu dowod ,wiec moze na podstawia tego uda sie zalatwic.Mnie o tym powiedziala kolezanka ,ktora ma core z anglikiem i zobacze co z tego wyjdzie.Kosztuje taki paszport okolo £50 i jest zaoszczedzona droga do Londynu.To tez ma byc paszport na jakis czas ale nie mniej niz rok od wystawiania ,wiec jest potem czas na zalatwianie tego co trzeba w Pl.:-D

a jak dlugo juz jestescie w angli?? moj jest juz od ponad 3lat ja 2 z kawalkiem od podajze roku moze dluzej (musialabym looknac w papiery, ale nie mam sily dzisiaj do tego:-P) mamy rezydenta dzieciaki rowniez, antek jeszcze nie bo nie bylo czasu zeby zalatwic:-? maz dzwonil dzisiaj do nich i powiedzieli ze nie da rady bo musialoby byc ktores z nas brytyjczykiem albo miec obywatelstwo:-Y oni to sami juz chyba nie znaja tych swoich przepisow:-| mamcia a masz moze linka do tej stronki???

[ Ostatnio edytowany przez: Kasiulek1983 19-08-2009 16:26 ]

Jakub 11 Kacper 6 Antoni 4 i Emilka :*

Do góry stronyOffline

kamix1234

Post #3 Ocena: 0

2009-08-20 09:02:57 (16 lat temu)

kamix1234

Kobieta

Z nami od: 02-10-2008

Oj dziewczyny cos sie ociagacie z pisaniem!Wstawac juz!!!!;-)
My nie spimy od 7 ,maly robi balagan a ja pije kawke.
No i nadszedl ten dzien,juz nie odwleke:-]:-]:-] pakowanko...
Często gonimy za czymś, co wydaje się nam dobre. Myślimy,że jeśli to osiągniemy poczujemy się spełnieni. Ale tak się nie dzieje, bo nie zauważamy,że szczęście jest tuż obok nas...

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

mamcia1

Post #4 Ocena: 0

2009-08-20 22:35:12 (16 lat temu)

mamcia1

Kobieta

Z nami od: 05-08-2009

Kochana kawe to ja o 6tej pije bo maly spac nie chce a szkoda nie wie co w zyciu dobre.Kasiulek mojego Pana sie zapytam gdzie on na to wchodzil to napisze ok.
Kamix szczesciaro m-ac w Pl uwazaj na siebie i nie daj sie cyganom porwac.Buziol dla malego:-P

Do góry stronyOffline

Kasiulek1983

Post #5 Ocena: 0

2009-08-21 11:36:42 (16 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

dobrze ze moje to spiochy;-) ok mamcia to jak sie czegos dowiesz to daj znac, my za tydzien idziemy do urzedu i wypisza nam ten akt jeszcze raz dostalismy juz decyzje ze moga to zrobic:-] tyle ze przez tel nam powiedzieli ze nie moga tego zrobic recznie, ze wogole nie moga tego recznie wypisac, tylko komputerowo:-Y

dziewczyny, a co z wtorkiem, kolejno odlicz kto przyjedzie:-]

Do góry stronyOffline

mamcia1

Post #6 Ocena: 0

2009-08-21 21:05:34 (16 lat temu)

mamcia1

Kobieta

Hej dziewczyny pusto tu strasznie.
Kasiulek moj facet mowi,ze szukal na stronie Home Office i znalazl to w kontaktach tam bylo wlasnie odnosnie paszportow.Dobrze ,ze dostaniesz ten akt ale wydziwiaja przy tym co?
Zab mnie boli a na srode dopiero mam wizyte (puchnie mi juz)koszmar.:-[
Kasilulek masz sczescie,ze spia Tobie moj to jest kogut wstaje ze wschodem.Meczace to bo potem sobie drzemie o 11tej:-?.
Ide sie kapac i spac oj boli,boli,boli....strasznie.:-[

Do góry stronyOffline

Kasiulek1983

Post #7 Ocena: 0

2009-08-21 21:18:25 (16 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

no strasznie wydziwiaja, a to dopiero poczatek dalekiej drogi jak juz to przejde to bedze szczesliwa. Latwiej bylo mi zalatwic paszport dla psiuty mimo tej kwarantanny. Najgorsze jest to ze jak przejdziemy tu cala ta meczarnie z paszportem dla Antka to czeka nas kolejna w polsce:-| oj to niedobrze, ze az tak cie boli ja jade w poniedzialek, ale na przeglad i to pierwszy w zyciu kiedy wiem, ze cos bede musiala miec robione jak dla mnie to koszmar, mam takiego cykora, ze szok:-P.
Tylko ja z mamcia na furum zostalysmy??? co z wami laski gdzie kik, karjo i reszta????

Do góry stronyOffline

mamcia1

Post #8 Ocena: 0

2009-08-21 21:24:31 (16 lat temu)

mamcia1

Kobieta

Kasiulek tylko my tu zapisujemy stronke niedobrze;-)
Szczesciara,ze dopiero teraz masz cosmiec robione.Mnie przy wyjsciu gratuluja ,ze za 3m-ce kontrola a za m-ca juz sie umawiam tak mam te zeby polatane....szok.No ale co zrobic lepiej isc a tez sie boje przed znieczuleniem w zastrzyku prosze o zel znieczulajacy na dziaslo bo inaczej buzi nie otwieram.Moj sie tylko dziwi,ze tyle wizyt mialam i taki strach w oczach zawsze
Oby maly tak sie nie bal:-?

Do góry stronyOffline

Kasiulek1983

Post #9 Ocena: 0

2009-08-21 22:05:15 (16 lat temu)

Kasiulek1983

Kobieta

ja jeszcze nic nie mialam robione w ciazy z Tonikiem mi polecialy dwie dolne 6, no i musze z nimi cos wkoncu zrobic. Mowisz ze prosisz o zel dobrze wiedziec ze maja takie cus hehe wykorzystam to, powiedz tylko czy jak juz ci dadza te znieczulenie to cos czujesz bo to mnie przeraza. Naszym bohaterem rodzinnym jesli chodzi o zeby jest najstarszy synus idzie do denta na pewniaka i nie chce zadnego znieczulenia mowi ze jego wiercenie nie boli i to fajne uczucie:-) az sie boje co to z niego wyrosnie hehe, sredni zato taka panike i histerie zawsze odstawi, ze zanim wejdzie to wchodza kolejne dwie osoby co byly za nim:-] teraz czeka nas meczarnia bo bedzie mial rwane pod narkoza jedziemy w poniedzialek po skierowanie bo ma strasznie posypane te zabki i niema sensu leczyc a on nie chce wspolpracowac:-(

[ Ostatnio edytowany przez: Kasiulek1983 21-08-2009 22:07 ]

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #10 Ocena: 0

2009-08-21 22:06:20 (16 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

ja dopiero mam chwilke spokojna, czesc rodzinki spi:-] ja mam caly przyszly tydz latania, tylko miotly mi brak8-) we wtorek bede, przelotem:-]:-]:-]
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

Strona 11 z 181 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10 | 11 | 12 ... 179 | 180 | 181 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,