MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

NIE KAPUJE. czy mogę wyrobic national incurance nuber ??

temat zamknięty | nowy temat | Regulamin

alabasterek

Post #1 Ocena: 0

2007-10-24 21:00 (18 lat temu)

alabasterek

Z nami od: 24-10-2007

Witam serd. Mój mąz pracuje legalnie w anglii i pobiera na naszego synka child benefit. Ja z dzieckiem (1 roczek) przebywam w polsce i jestem na bezpłatnym zasiłku wychowawczym. Moje pytanie dotyczy dodatkowych benefitów które mogłby pobierać mój mąż. Jak to jest? Aby on mógł się starać o tax child credit i takie tam to ja musiałabym posiadać National Insurance Number??? Ostatnio mąż wysłał wypełnione papiery odnosnie tego tax credytu, a oni odesłali ze musi wypełnic jeszcze mój NIN. A przeciez ja tagiego nr nie posiadam. A czy moge sie o niego starac jezeli nie pracuje w anglii tylko wychowuje dziecko w polsce?????? bardzo prosze o odpowiedz poniewaz nigdzie tego nie moge znalezc!! Z gory wielkie dzieki :)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2007-10-25 00:07 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Po pierwsze:

Pobierajac jakikolwiek zasilek w Polsce, nie masz prawa pobierania go równiez i tutaj w UK.

Po drugie:

Aby dostac Child Tax Credit, dziecko musi przebywac na terenie Wielkiej Brytanii, jedynie to Twój maz moze zlozyc form o Working Tax Credit.

Po trzecie:

Child Benefit móglby dostac, ale piszesz, ze juz pobierasz zasilek w Polsce wiec pobierajac go róniez tutaj lamiesz prawo (nawet glosno o tym w mediach ostatnio bylo).

Po czwarte:

Temat byl juz poruszany na forum, wystarczy poszukac, mamy przeciez wyszukiwarke.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

Temat zamknięty

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,