|
temat zamknięty | nowy temat | Regulamin |
---|---|
alabasterek | Post #1 Ocena: 0 2007-10-24 21:00 (18 lat temu) |
Z nami od: 24-10-2007 |
Witam serd. Mój mąz pracuje legalnie w anglii i pobiera na naszego synka child benefit. Ja z dzieckiem (1 roczek) przebywam w polsce i jestem na bezpłatnym zasiłku wychowawczym. Moje pytanie dotyczy dodatkowych benefitów które mogłby pobierać mój mąż. Jak to jest? Aby on mógł się starać o tax child credit i takie tam to ja musiałabym posiadać National Insurance Number??? Ostatnio mąż wysłał wypełnione papiery odnosnie tego tax credytu, a oni odesłali ze musi wypełnic jeszcze mój NIN. A przeciez ja tagiego nr nie posiadam. A czy moge sie o niego starac jezeli nie pracuje w anglii tylko wychowuje dziecko w polsce?????? bardzo prosze o odpowiedz poniewaz nigdzie tego nie moge znalezc!! Z gory wielkie dzieki
![]() |
frelcia | Post #2 Ocena: 0 2007-10-25 00:07 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Po pierwsze:
Pobierajac jakikolwiek zasilek w Polsce, nie masz prawa pobierania go równiez i tutaj w UK. Po drugie: Aby dostac Child Tax Credit, dziecko musi przebywac na terenie Wielkiej Brytanii, jedynie to Twój maz moze zlozyc form o Working Tax Credit. Po trzecie: Child Benefit móglby dostac, ale piszesz, ze juz pobierasz zasilek w Polsce wiec pobierajac go róniez tutaj lamiesz prawo (nawet glosno o tym w mediach ostatnio bylo). Po czwarte: Temat byl juz poruszany na forum, wystarczy poszukac, mamy przeciez wyszukiwarke. Pozdrawiam ![]() |
|