witajcie
mam takie pytanie
obilo mi się o uszy ze pracownikowi należy sie po pol roku urlop i tzn rozłonkowy i pracodawca pokrywa koszty np biletu na samolot , busa lub za paliwo do auta.
czy ktos moze coc wie na ten temat????
|
|
---|---|
piekarz32 | Post #1 Ocena: 0 2007-07-11 08:59 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-07-2007 |
witajcie
mam takie pytanie obilo mi się o uszy ze pracownikowi należy sie po pol roku urlop i tzn rozłonkowy i pracodawca pokrywa koszty np biletu na samolot , busa lub za paliwo do auta. czy ktos moze coc wie na ten temat???? |
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2007-07-11 09:18 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
A masz to zapewnione w umowie? Jesli nie, to nie ma o czym mowic.
Carpe diem.
|
piekarz32 | Post #3 Ocena: 0 2007-07-11 09:32 (18 lat temu) |
Z nami od: 07-07-2007 |
w poniedzialek bede podpisywal.
czyli istniejie cos takiego tylko musi być w umowie??? |
Richmond | Post #4 Ocena: 0 2007-07-11 09:49 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To jest dobra wola pracodawcy. Nie ma zadnego uregulowania prawnego.
Zwykle takie cos znajduje sie w umowach, gdy pracownik jest rekrutowany za granica, kontrakt jest na jakis okreslony czas itp. Moja firma rekrutowala ludzi w Polsce i wysylala ich na 2 lata do Szkocji, zaplacili im za przeprowadzke, wynajecie lokum i rachunki za pierwsze dwa miesiace. Do tego mieli dwa loty w roku na koszt firmy do Polski. Ale w przypadku zerwania kontraktu przed uplywem 2 lat, musieliby zwrocic koszty, ktore firma poniosla na poczatku. Takze przeczytaj dokladnie umowe i zobacz co Ci gwarantuje. Moze nie byc w ogole mowy o takich przywilejach. Moze to byc pewnego rodzaju pulapka, bo praca moze Ci sie nie podobac, a nie bedziesz mogl odejsc ze wzgledu na koszty wiazace sie z tym. Carpe diem.
|
|