Czy ktoś może wie, jak długo czeka się na paszport (wydany w Konsulacie) ???
Trzeba się tam umówić na jakieś spotkanie w celu jego odbioru, czy oni poinformują mnie, że paszport jest gotowy.
|
|
---|---|
Joan01 | Post #1 Ocena: 0 2007-05-21 09:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Czy ktoś może wie, jak długo czeka się na paszport (wydany w Konsulacie) ???
Trzeba się tam umówić na jakieś spotkanie w celu jego odbioru, czy oni poinformują mnie, że paszport jest gotowy. |
frelcia | Post #2 Ocena: 0 2007-05-21 22:47 (18 lat temu) |
Z nami od: 01-05-2007 Skąd: ~Skelmersdale~ |
Oj baaardzo dlugo!!!
Pierwsze trzeba wybrac termin na stronie internetowej konsulatu (teraz to bedzie jakies 4miesiace??!!), nastepnie przyjechac ze starym paszportem do okazania no i pózniej oczekiwanie jakies 4 tygodnie. Wydaje mi sie ze jesli masz dowód os. to jedz do polski i tam sobie wyrób nowy paszport, to bedzie o wiele szybciej. Pozdrawiam ![]() |
ewOWE | Post #3 Ocena: 0 2007-05-22 06:37 (18 lat temu) |
Z nami od: 22-01-2007 Skąd: Devon |
W momencie składania wniosku o wydanie nowego paszportu, zostaniesz poinformowany o ewentualnym terminie odbioru. Zazwyczaj jest to 3-4 miesiące. Gdy Twoj nowiutki i "pachnący jeszcze farba drukarską" paszport dotrze już do konsulatu, zostaniesz o tym listownie poinformowany. Jesli Twoje oczekiwania wyjątkowo przedłużają się i ciągną jak onegdaj krówka-ciągutka, możesz najzwyczajniej w świecie zadzwonić do konsulatu i zapytać: - Co jest do choroby z moim nowiuteńkim paszporcikiem? Ile mogę czekać? Do diaska!
Oni sie tam wtedy przestraszą i przyspieszą procedurę. Tak na marginesie, ja już czekam 2 miesiące. I sie doczekać nie mogę bo Afryka czeka! Wiem, wiem... za duzo slowa czekac w jednym zdaniu. Nic to! Ave! |
Joan01 | Post #4 Ocena: 0 2007-05-22 15:09 (18 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2006 Skąd: Anglia |
Dzięki wielkie. 29 maja minie mi 4 miesiące jak czekam. Jak do tego dnia nic nie dostanę żadnej informacji o nowym paszporcie, to chyba będę dzwonić do nich. Mam tylko nadzieję że się dodzwonię
![]() |
marttini6 | Post #5 Ocena: 0 2007-05-22 16:45 (18 lat temu) |
Z nami od: 16-05-2007 Skąd: niemcy |
hej, ja pojechalam do polski specjalnie po wyrobienie nowego paszportu i dowodu, przerazilam sie bo jak wiadomo nasze urzedy sa powolne, jednak zlozylam wnioski i na oba dokumenty czekalam 2 tygodnie. Teraz zblizaja sie wakacje wiec mysle i tak mi powiedziano, ze czas na odbior dokumentow bedzie dluzszy tzn. do miesiaca... ja mam to juz za soba bo bylo to 2 mies. temu
![]() ale szczerze to maja teraz takie wymagania co do zdjec paszportowych, ze szok. Odpowiedni profil, ustawienie, wymiary itp. itd. pozdrawiam ![]() powodzenia marttini6
|
|