MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Oczekiwanie na nowy paszport.

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Joan01

Post #1 Ocena: 0

2007-05-21 09:37 (18 lat temu)

Joan01

Z nami od: 09-02-2006

Czy ktoś może wie, jak długo czeka się na paszport (wydany w Konsulacie) ???

Trzeba się tam umówić na jakieś spotkanie w celu jego odbioru, czy oni poinformują mnie, że paszport jest gotowy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

frelcia

Post #2 Ocena: 0

2007-05-21 22:47 (18 lat temu)

frelcia

Kobieta

Z nami od: 01-05-2007

Oj baaardzo dlugo!!!

Pierwsze trzeba wybrac termin na stronie internetowej konsulatu (teraz to bedzie jakies 4miesiace??!!), nastepnie przyjechac ze starym paszportem do okazania no i pózniej oczekiwanie jakies 4 tygodnie.

Wydaje mi sie ze jesli masz dowód os. to jedz do polski i tam sobie wyrób nowy paszport, to bedzie o wiele szybciej.

Pozdrawiam
:-)

Do góry stronyOffline

ewOWE

Post #3 Ocena: 0

2007-05-22 06:37 (18 lat temu)

ewOWE

Kobieta

Z nami od: 22-01-2007

W momencie składania wniosku o wydanie nowego paszportu, zostaniesz poinformowany o ewentualnym terminie odbioru. Zazwyczaj jest to 3-4 miesiące. Gdy Twoj nowiutki i "pachnący jeszcze farba drukarską" paszport dotrze już do konsulatu, zostaniesz o tym listownie poinformowany. Jesli Twoje oczekiwania wyjątkowo przedłużają się i ciągną jak onegdaj krówka-ciągutka, możesz najzwyczajniej w świecie zadzwonić do konsulatu i zapytać: - Co jest do choroby z moim nowiuteńkim paszporcikiem? Ile mogę czekać? Do diaska!

Oni sie tam wtedy przestraszą i przyspieszą procedurę.

Tak na marginesie, ja już czekam 2 miesiące. I sie doczekać nie mogę bo Afryka czeka!

Wiem, wiem... za duzo slowa czekac w jednym zdaniu.
Nic to!
Ave!

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Joan01

Post #4 Ocena: 0

2007-05-22 15:09 (18 lat temu)

Joan01

Z nami od: 09-02-2006

Dzięki wielkie. 29 maja minie mi 4 miesiące jak czekam. Jak do tego dnia nic nie dostanę żadnej informacji o nowym paszporcie, to chyba będę dzwonić do nich. Mam tylko nadzieję że się dodzwonię :-)

Do góry stronyOffline

marttini6

Post #5 Ocena: 0

2007-05-22 16:45 (18 lat temu)

marttini6

Z nami od: 16-05-2007

hej, ja pojechalam do polski specjalnie po wyrobienie nowego paszportu i dowodu, przerazilam sie bo jak wiadomo nasze urzedy sa powolne, jednak zlozylam wnioski i na oba dokumenty czekalam 2 tygodnie. Teraz zblizaja sie wakacje wiec mysle i tak mi powiedziano, ze czas na odbior dokumentow bedzie dluzszy tzn. do miesiaca... ja mam to juz za soba bo bylo to 2 mies. temu:)
ale szczerze to maja teraz takie wymagania co do zdjec paszportowych, ze szok. Odpowiedni profil, ustawienie, wymiary itp. itd.

pozdrawiam:-o
powodzenia
marttini6

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,