MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Home Office - odswiezony temat

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Baks99

Post #1 Ocena: 0

2007-04-04 00:44 (18 lat temu)

Baks99

Z nami od: 04-04-2007

Witam!
Przeszperalem forum i postanowilem odswiezyc temat bo nie wszystko zostalo dopowiedziane:).
Troche juz nie wiem co mam myslec... Mam w sumie podobny problem co inni forumowicze, otoz... Pracowalem dla agencji 3 miesiace i sie zarejestrowalem w HO, jednakze po tych 3 miesiacach kompania (tzn. firma w ktorej pracowalem przez agencje) wykupila mnie i teraz jestem zatrudniony wlasnie tam a umowe z agencja zerwalem (juz dla nich nie pracuje), i w zwiazku z tym mam pytanie, czy jesli teraz zmienilem prace (w tej kompanii pracuje juz 2 miesiace) to musze sie jeszcze raz rejestrowac i wysylac im te 70 funtow??? (zdziercy:)) czy wystarczy ze podam ze pracuje teraz gdzie indziej ale juz nie bede musial placic???? Jak to jest??? I czy te wszystkie przepracowane miesiace sie sumuja do rezydentury czy teraz znowu musze czekaz rok??
Pozdrawiam!
..:BakS:..

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

mmlays

Post #2 Ocena: 0

2007-04-04 01:22 (18 lat temu)

mmlays

Z nami od: 31-03-2007

Placi sie tylko raz!!!Jesli zmieniasz pracodawce - tylko informujesz H.O. o tym fakcie.

Do góry stronyOffline

meti777

Post #3 Ocena: 0

2007-05-07 20:46 (18 lat temu)

meti777

Z nami od: 07-05-2007

ok a jesli ma sie prace,masie HO i znalazło sie druga prace(15h dorywczo part time ,zeby wiazac koniec z koncem) to tez pewnie trzeba ich poinformowac,czy wypełnia sie taki sam formularz jak za pierwszym razem czy jakis inny i czy moze pracodawca to robi,czy to w moim interesie?
mam jeszcze jedno pytanko co do tax-ow słyszałem,ze jesli sie zarabia mniej niz 100L na tydzien(ja mam płacone co miesiac) to sie nie płąci podatkow czy to prawda?Jak to sie ma do mojej podstawwej pracy gdzie mam 40h,hm w sumie mam jeszzce jedno pytanko mam kod podatkowy 522l co oznacza ,ze pierwsze 5220 funtow jest niopodatkowane....wiec czemu mi zabieraja ta kase do cholery rozumim ze nationala biora,ale tax..dodam,ze to moj 2 rok podatkowy w jakim pracuje w uk za poprzedni sie nie rozliczykem gdzyz czekam na p60,

dzieku z gory za odpowiedzi,pozdrawim:)

Do góry stronyOffline

ewasz32

Post #4 Ocena: 0

2007-05-07 20:47 (18 lat temu)

ewasz32

Kobieta

Z nami od: 15-02-2006

Witam!Nie musisz placic drugi raz tylko podajesz dane swojego obecnego pracodawcy.Okres pracy sie sumuje pod warunkiem ,ze nie mieles przerwy w pracy dluzszej niz 30 dni.Jezeli przez te 30 dni byles bez pracy wszystko zaczyna naliczac sie od nowa ale Ciebie to nie dotyczy.Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,