MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Rezydentura - przewodnik

« poprzednia strona

Strona 49 z 49 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ] - Skocz do strony

Str 49 z 49

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2019-06-25 21:39:38 (3 miesiące temu)

karjo1

Posty: 15118

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 01-06-2008

Dzieki piekne.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Misia13

Post #2 Ocena: 0

2019-06-25 21:56:04 (3 miesiące temu)

Misia13

Posty: 268

Kobieta

Z nami od: 03-12-2017

Skąd: Littlehampton

Droga Karjo1.
Porady imigracyjne przez osoby postronne jest nielegalne. Mozemy sie tylko oprzec o to co jest ma stronach rzadowych.
Powodzenia...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2019-06-25 22:00:01 (3 miesiące temu)

karjo1

Posty: 15118

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 01-06-2008

Zostalam zapytana, czytam rzadowe, a forumowo dopytuje :)

Zwykla uprzejmosc.

Jakis czas temu w kilka osob przeczytalismy tekst prawny w ramach sprawy sadowej. Wszyscy zrozumielismy identycznie. Dopiero kolejna osoba, prawnik, wytlumaczyla, ze nalezy rozumiec w odwrotna strone :).
Taki jezyk oficjeli.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Misia13

Post #4 Ocena: 0

2019-06-25 22:18:50 (3 miesiące temu)

Misia13

Posty: 268

Kobieta

Z nami od: 03-12-2017

Skąd: Littlehampton

A ten jezyk to tak skomplikowany troche... jakies paragrafy I dalej trzeba szukac co znaczy... nie jest latfo. 😐

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2019-06-30 19:41:42 (3 miesiące temu)

PannaZMokraGlowa

Posty: 45

Kobieta

Z nami od: 22-05-2019

Skąd: Secret Garden

Cytat:

2019-06-23 17:06:47, karjo1 napisał(a):
Kolejne pytania. Czy na potrzeby wyrobienia dokumentu o rezydencji wymagany jest ciag 5 lat pracy bez przerw w zatrudnieniu, czy jest dopuszczalny czas pobytu ponad 5 lat, w tym ponad 5 lat zatrudnienia, z przerwami kilku- kilkunastomiesiecznymi?

Czy ktos z dokumentem:
Obrazek
moze wystapic od razu o naturalizacje ?

Dziekuje *FLOWER*


Ja mialam ponad 5 lat pobytu, potem przerwe, teraz niepelne 5 lat i dostalam pre-settled status z powodu braku ciaglosci. Nie narzekam, list o pre-settled status informuje mnie ze moge tu mieszkac dalsze 5 lat. Super.

Maksymalnie mozna byc nieobecnym do 90 dni rocznie, poza wyjatkami.
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

karjo1

Post #6 Ocena: 0

2019-07-01 17:07:08 (3 miesiące temu)

karjo1

Posty: 15118

Mężczyzna

Moderator

Z nami od: 01-06-2008

Dzieki

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Misia13

Post #7 Ocena: 0

2019-07-03 10:43:02 (3 miesiące temu)

Misia13

Posty: 268

Kobieta

Z nami od: 03-12-2017

Skąd: Littlehampton

Hi.
Do "settled status" mozna byc nieobecnym do 6 miesiecy w kazdym roku.
Zrodlo .." EU Settlement Scheme: EU, other EEA and Swiss citizens and their family members" - buklet ma 104 strony - strona 59 to Qualifying residence. Published for Home Office staff on March 2019.
To napewno dostana...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona 49 z 49 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 47 | 48 | 49 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Tylko £16.70 za paczkę UK-Polska

Paczki do Polski - Najniższa cena, solidny serwis od drzwi do drzwi, ubezpieczenie w cenie

Tanie promy Anglia- Francja

Najtańsza linia promowa UK-Francja! Kliknij żeby sprawdź ceny...

Ogłoszenia


 
  • Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,