|
|
---|---|
Anonim | Post #1 Ocena: 0 2005-02-16 21:49 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
CHCIALABYM DAC DOBRA RADE I PRZYKALD WSZYSTKIM TYM KTORZY OBECNIE W POLSCE ``PCHAJA SIE`` DO PRACY W ANGLI.
DNIA PEWNEGO BRAT ( KTORY MIESZKA W POLSCE) POPROSIL MNIE O POMOC PEWNEJ JEGO ZNAJOMEJ.OK. DLACZEGO NIE? MIALAM JEJ POMOC ZALTWIC BILET DO POLSKI ALE PO JEJ TELEFONIE OKAZALO SIE , ZE BILET TO ONA MA, PROBLEMEM JEST JEJ PRACA. CHCIALABY SIE Z NIEJ WYDOSTAC JAK NAJSZYBCIEJ.dOSTALA OWA PRACE W AGENCJI W POLSCE ( JAK WIELU Z INNYCH) .nIE WIEDZIALA GDZIE JEST , JAK DOJAC DO JAKIEGOKOLWIEK SKLEPU, STACJI POCIAGOW CZY AUTOBUSOW. jAK BY TEGO BYLO MALO TO NIE ZNA ANGIELSKIEGO .ZNALAZLA W KONCU ADRES NA KRESPONDENCJI PRACODAWCOW I OKAZLO SIE ,ZE JEST DALEKO NAD MORZEM. AHA I JESZCZE NIE MOGLA POWIEDZIEC RODZINIE U KTOREJ PRACOWALA ,ZE MA ZAMIAR SIE WYNIESC DO LONDYNU.KOBIETA Z AGENCJI OBIECALA ``GORY ZLOTA`` A TERAZ NIE BYLO KOMU POMOC, KONCZYLO SIE NA OBIECANKACH.DZIS , DOSLOWNIE PRZED CHWILA ZADZWONILA DO MNIE OWA KOLEZANKA I Z PLACZEM POPROSILA ZEBY JA ODEBRAC Z JAKIEJ STACJI W LONDYNIE BO CUDEM TU TRAFILA MAJAC TYLKO MOJ NUMER , RESZTE NOMEROW I ADRESOW ZNISZCZYLI JEJ PRACODAWCY WYRYWAJAC JEJ KARTKI Z JEJ NOTESIKU!!!!!!! ZNALAZ SIE JEDNAK W KONCU KTOS KTO JA ODEBRAL ALE I TAK JUZ ZALAMANA DZIEWCZYNA WRACA DP POLSKI PIERWSZYM AUTOBUSEM. WSZYSCY KTORZY TU SIE WYBIERAJA, PROSZE DOBRZE SOBIE PRZEMYSLCIE SWOJA DECYZJE LUB TEZ NA POCZATEK SPRAWDZCIE WSZYSTKO DOKLADNIE.NAJLEPIEJ BY BYLO MIEC TU ZNAJOMYCH KTORZY ZAWSZE POMOGA, NAWET JAKBY TO MIALO BYC WSADZENIE DO AUTOBUSU POWROTNEGO.NIE WSZYSTKIM MUSI SIE PRZYTRAFIC TAK HISTORIA CZY TEZ NIE MUSI SIE ZLE UKLADAC.pAMIETAJCIE ,ZE JEZYK TO PODSTAWA!!!! WBREW TEMU CO OPOWIADAJA WAM SASIEDZI CZY ZNAJOMI TU NIE MA ``ZLOTYCH GOR``. KASIK. |
Anonim | Post #2 Ocena: 0 2005-02-17 16:31 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
o rany to straszne bardzo mi jej szkoda uwazam ze trzeba podac adres i nazwe tej chilernej polskiej agencji wszedzie gdzie sie da.
|
Anonim | Post #3 Ocena: 0 2005-02-17 18:07 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Masz racje trzeba podac odpowiednie informacje na temat tej agencji, jak tylko sie dowiem to tak zrobie.
Kasik K. |
Anonim | Post #4 Ocena: 0 2005-02-28 13:46 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Bo jak czlowiek nie ma za co chleba kupic,to jest gotowy na wszystko,a wredni ludzie to wykorzystuja. Jadwiga z Polski
|
Post #5 Ocena: 0 2005-02-28 13:53 (20 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Anonim | Post #6 Ocena: 0 2005-02-28 14:33 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
ja to bym zrobila specjalna strone i wypisala wszystkie firmy ktore oszukuja ludzi,najlepiej jak adresy beda wpisywac ci ktorych oszukano,przez miesiac to sporo by sie uzbieralo.jadwiga z Polski
|
Anonim | Post #7 Ocena: 0 2005-02-28 14:40 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
macie rację, ale angielskie przwo raczej zabrania takich praktyk
![]() |
Anonim | Post #8 Ocena: 0 2005-03-16 13:44 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
Angielskie prawo? To nie jest problem.Napisze Ci pewien przyklad: Kilka lat temu znana kancelaria prawnicza (Jachnicki i sp.) ktora zajmowala sie rowiez dlugami sporzadzila liste dluznikow i umiescila ja w internecie.Podniosl sie ogromny halas, w stylu: jak tak mozna, a co na to prawo o ochronie danych osobowych itd...Kancelaria poradzila sobie w nastepujacy sposob: przeniosla caly serwis na serwer bodajze w stanach.....i tyle mogli im zrobic.
Aprops.....ja jestem w Londynie od 1,5 r. i nie raz sie spotkalem z taka czy inna "praktyka" i tez myslalem o tego typu serwisie, przestraga dla innych. Czyli krotki opis, zdjecie np. firmy czy agencji itd..... Pozdrawiam |
Anonim | Post #9 Ocena: 0 2005-03-16 16:20 (20 lat temu) |
![]() Anonim |
JA BYM Z CHECIA UMIESCIL PARE NAZWISK!
|
Jezior | Post #10 Ocena: 0 2005-03-16 18:00 (20 lat temu) |
Z nami od: 08-03-2005 Skąd: N16 |
Neutralizacja. Ich nie trzeba juz leczyc, trzeba nautralizowac.
|
|