MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2025-01-29 06:10:19 (3 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Pytanie do osob , sprzatajacych profesjonalnie.

Mam mozliwosc dorobic jako subkontraktor dla takiej jednej silowni. Kolo 2 godziny dziennie 3 razy w tygodniu. Chodzi o posprzatanie changing rooms, prysznicow i kibli. Powierzchnia nieduza, praca latwa, wszystkie produkty zapewnione, wiec tak sie zastanawiam.

No tak, ale nie wiem co im powiedziec zeby zamowili, tzn jakie prpdukty do mycia podlog i prysznicow ( zeby np nie popalily stop uzytkownikom) co na kafelki zeby sie świeciły i ladnie pachnialy, jakie produkty uzywac do luster ( ponoc to co na car washach uzywaja) I ogolnie co jeszcze powinnam wiedziec.

W sumie nie wiem , czy mi sie chce, ale mysle tak: 1. kazda dotychczasowa praca / opportunity, otwierala drzwi do czegos nowego, co nawet nie przyszlo bymi do glowy. Spokojnie moze wiec sie okaze, ze tam po czasie znajdzie sie dla mnie cos innego w sensie ciekawszego. 2. Dostep do silowni- jesli sie dogadam ze znajomym PT mozna robic kontent i sprzedawac suplementy, ciuchy sportowe/ fitnessu inne takie. 3. Ja mam prace siedzaca i przyda mi sie troche ruchu ( ani mi sie sni placic za silownie, jak moge miec za darmo i jeszcze oni mi placa).

No tylko jest kwestia czy sie do tego nadaje. Do sprzatania znaczy sie.

Za wszystkie sugestie thank you from the mountain; )
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2025-01-29 07:56:37 (3 miesiące temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Co do produktów - powinni mieć spis, co jest używane i COSHH assessment do każdego z chemikaliów.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2025-01-29 08:27:13 (3 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Faktycznie, bylo cos takiego jak coshh i riddor…czy maja to nie wiem, pewnie improwizuja dlatego chca osobno sprzatacza profesjonalmego wziac na SE, zeby wiedzial co i jak. Stad pytanie dla tych co wiedza z praktyki co i jak:)
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOnline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2025-01-29 08:29:52 (3 miesiące temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Czy sie nadajesz, to chyba Ty wiesz czy lubisz sprzatac i jak Ci to idzie. Poza tym, pamietaj, ze to publiczne kible, a nie u kogos w domu. W zaleznosci od przekroju klientow, bedzie lepiej lub gorzej.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2025-01-29 09:01:25 (3 miesiące temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Jak wyżej, powinni mieć spis COSHH. Jesli nie mają, łatwo znaleźć na Internecie produkty spełniające te normy. 6 godzin tygodniowo to nie tak dużo. Spróbuj , może Co się spodoba.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

dominikana36

Post #6 Ocena: 0

2025-01-29 09:49:22 (3 miesiące temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Gal, ja widze , ze ty w klubie tych co sie w zyciu nudza :).
Ja mam kolezanke, Registered Manager w duzym prywatnym domu opieki z 60.000 na rok salary i ona sprzata 2x w tyg po 2 godz 2 male domki.
Tylko ona uwielbia sprzatac, twierdzi, ze to ja odstresowuje, widzi efekt swojej pracy natychamiast a nie nigdy, co jest bardzo motywujace, rusza sie a wysilku fizycznego innego nie znosi a na dodatek to hobby oplaca jej wszystkie niepotrzebne subskrypcje i ubezpieczenia. Mieszka sama, nie ma dzieci, kupa czasu, why not.
Chciala mnie wciagnac ale ja sprzatac nie znosze, bo rynek pracy ponoc niezmierzony, gdybym lubila to pewnie bym sie dala namowic.
Kible na silowni, czy jakiekolwik kible do mycia malo sa odstraszajace dla osob z background w health&care :).
Moim zdaniem dobry pomysl, zawsze mozesz zrezygnowac.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2025-01-29 17:28:22 (3 miesiące temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

A placa jaka? Tak pytam z cekawosci… bo jak SE, to zeby sie oplacalo.

Ja sprzatam jedna godzine tygodniowo. 😜
Tylko to nie dla pieniedzy, a dla papieru I towarzystwa. Z psem chodze, zawsze ktos przyjdzie glaskac. Juz 9 lat tam chodze, 4 ulice dalej.

Ja mam tylko jeden plyn, hard surface cleaner I musi byc w zamknietej szafce.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 29-01-2025 17:30 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2025-01-29 18:09:06 (3 miesiące temu)

galadriel

Kobieta

Ja ta fuche rozważam patrz punkty 1,2,3 a nie dla kasy Maat; )

W domach prywatnych bym sie nie zdecydowala. Chyba, ze to by bylo zajmowanie sie kotami lub psami.

Rich , cytujac @ dom…ja gorsze rzeczy czyściłam/ robilam w zyciu pracujac w opiece i szpitalach kiedys; )

Do góry stronyOnline

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2025-01-29 18:11:34 (3 miesiące temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Ciekawe rozrywki macie ;)
Moze ktoras sie skusi, tak blizej Man?
Wydaje mi sie, z praktycznie cala chemia, to raczej w szafkach zamknietych, z drzwiczkami? Szczegolnie, jak w domu dzieci, zwierzaki, dorosli nie bardzo kojarzacy otoczenie.
Szczerze, nie wiem, czy by mi sie chcialo szatnie i toalety na silowni ogarniac, rozni ludzie, rozne cuda przynosza.

Do góry stronyOffline

KwiatPaproci

Post #10 Ocena: 0

2025-01-29 20:06:24 (3 miesiące temu)

KwiatPaproci

Kobieta

Z nami od: 21-11-2024

Warto sprobowac Gal. *THUMBS UP*

Ja kiedys pracowalam w firmie sprzatajacej. Co oni tam nie mieli na stanie. Do ogolnego zmywania powierzchni inne plyny a do spot cleaning zaplamien inne plyny, a jeszcze np chewing gum remover, ho ho. Sa w Twojej okolicy firmy specjalizujace sie w sprzedazy srodkow do sprzatania industrialnego, to moze zapytaj o ten prysznic, co najlepsze.
Ja tylko raz zastepowalam kolezanke przy sprzataniu, bez problemow bylo wtedy, toalety przy polu golfowym, chociaz w tym samym miejscu ktoregos dnia nie wiem czy przez zlosliwosc, ktos zrobil kupe na srodku meskiej ubikacji pomiedzy kubikami i kumpeli przyszlo cos takiego sprzatac..
Zazwyczaj bez rewelacji oczywiscie

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,