MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wiza małżeńska dla osoby spoza UE

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2023-07-09 16:15:04 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

No wlasnie, tylko podaja ze paspzortowe godziny to 6ta i 20 ta a na wizach nie ma takiej informacji. Ale moze faktycznie warto na wszystkich yurzadzeniach probowac w tych godzinach.

Bosche jakie to irytujace. Nie wiem czy komuna nie byla lepsza. Dalo sie lapowe ale przynajmniej dalo rade cos zalatwic, a tu///lut szczescia. My to tu w Uk odzwycajeni, ze nie mozna wszystkiego online zalatwic.

Przy okazji, dwa tygodnie temu maila z pytaniem tam wyslalam (bo pisza, zeby wyslac maila osobiscie, bo moga sie jakies tam wymagania roznic) , nie ma zadnej odpowiedzi do dzis.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2023-07-09 16:16:42 (2 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Tam powinna być informacja w jakich godzinach są dodawane nowe dostępne terminy, przynajmniej tak było dwa lata temu i podajże o ósmej rano udało mi się zabukować termin dla córki. Niestety jak pisze rafal, kto pierwszy ten lepszy.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

CuriousCatAlive

Post #3 Ocena: 0

2023-07-09 16:24:17 (2 lata temu)

CuriousCatAlive

Konto usunięte

Ja zadzwonilam kiedys na wiosne w tym roku do ambasady zeby zapytac czy jest jakis przestoj bo nie widze zeby udostepniali jakiekolwiek terminy. Pan na infolini poradzil po prostu dalsze proby- ale nie z telefonu. Powiedzial ze z jakiegos powodu latwiej sie dostac na ich strone z komputera stacjonarnego lub z laptopu a nie z komorki.
Mnie sie wtedy nie udalo i lecialam do Polski zmienic paszport ale moze komus sie tu przyda...
"Curiosity killed the cat", they say.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2023-07-09 20:13:36 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Dobra, sprobuje o 8ej rano (info o godzinach jest tylko w sprawach paszportu, nie ma w sprawach wizy), z laptopa tez probuje.

Paszport tez wymienialam w Pl, no ale wize niestety trzeba stad. I szlag trafia, ze nie mozna wszystkich potrzebnych dokumentow po prostu wyslac elektronicznie jak wszystko inne (np. jak papiery do obywatelstwa brytyjskiego).

Zlosliwie to chyba robia.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

SweetLiar

Post #5 Ocena: 0

2023-07-10 16:04:34 (2 lata temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Muszą wsiąść odciski palców, do wizy też chyba pobierają, w Polsce to już do wszystkiego pobierają, do karty pobytu, dowodu osobistego też, jeszcze chyba tylko przy wejściu na siłownie nie.

Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2023-07-10 17:36:29 (2 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Gal , a o jaka vize sie staracie?

Wiem, ze trzeba docelowo, czyli do Polski, ale moze da sie gdzies indziej i pozniej tylko podrozowanie….. no przeciez plany mogly sie zmienic, prawda?

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2023-07-10 18:05:48 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

O krajowa i szengen, ktore sie uda pierwsze zabukowac. A czy ja wiem, czy w innych ambasadach bedzie szybciej? Bilety doi Pl kupione, listy z zarpszeniem od calej rodziny wystosowane. No najwyzej jak sie nei uda tym razem, to moze sprobuje przez jakies inne panstwa, ale tak mi sie wydaje wydaje bez sensu jakies loty z przesiadkami i wogole tyle zachodu na glupie 7 dni. Co mam mu miasto w zimie albo w listopadzie pokazywac? W dodatku nei lubie latac wtedy, bo sa wichury i inne takie. Juz kiedys ladowalam przy takim wietrze, albo w innych durnych warunkach za trzecim podejsciem, brrr.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #8 Ocena: 0

2023-07-10 20:52:08 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Dobra, udalo sie za chyba trzecim podejsciem pare minut po 20:00. Oczywiscie wizyta jest w terminie po juz kupionych biletach, wiec tym razem przepadna, a nastepny sie kupi dopiero jesli ta wize wydadza. Bo juz trace nadzieje. Formularz jest online, dlatego nie mozna bylo nic sciagnac.Dopiero wypelniony sie drukuje i ze soba zabiera. Placi sie chyba na miejscu bo nie bylo zadnej opcji do placenia poki co.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #9 Ocena: 0

2023-08-09 18:43:26 (2 lata temu)

galadriel

Kobieta

Juz wiem dlaczego nigdy nie ma terminow. Ja chcialam anulowac wizyte, ale nie matakiej mozliwosci praktycznie. Tzn w teorii jest, ale trzeba worowadzic nr formularza i kod wizyty. A numer jest tylkojeden ( to chyba ten kod) Nie mam pojecia co to jest nr formularza, wiec nie moge wizyty anulowac. Termin mi nie pasuje, dlatego chce to skasowac.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,