MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 7 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

Str 7 z 21

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Wembley75

Post #1 Ocena: 0

2022-12-02 20:22:47 (3 lata temu)

Wembley75

Kobieta

Z nami od: 26-12-2021

To jest jego marzeniem od 10 lat.
A po drugie on ma to w genach po swoim ojcu ha ha
Ja jemu przyszłości nie będę wybieram
Jak nie będzie pilkarzem to i tak pojdzie w kierunku football.

Ale jak szybko status społeczny podskoczy na wyzszy level.*ROFL**ROFL*

[ Ostatnio edytowany przez: Wembley75 02-12-2022 20:24 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2022-12-02 20:31:13 (3 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

Tylko jak będzie się cieszył z 3 nowej sportowej furki bo go będzie stać to nie rób mu wyrzutów sumienia że nim pieniadzory rządzą : P

Swoją drogą w 3 nowych sportowych furach nawet nic złego nie widzę ale raz czytałem właśnie o lewym któremu podobno zakosili zegarek z auta za 300k jakos nie pamiętam czy zł czy euro

A tu taka ciekawostka wiem że to nasz skarb narodowy ; ) ale ostatnio jak to przeczytałem to jakieś mieszane uczucia mam do tej postaci

"agencja RL Media, w której połowa udziałów należy do spółki Roberta Lewandowskiego, osiągnęła wzrost przychodów do 99,28 mln zł, a jej zysk netto zwiększył się z 244,7 do 490,8 tys. zł - dowiedział się portal Wirtualne Media. Biznes piłkarza FC Barcelony i reprezentacji Polski idzie więc znakomicie"

100mln przychodu zysk 490k prawie jak zagraniczne sieciowki w Polsce hehe

"@cris, ty tu smiechy, chichy do Wembley, a ona ma akurat na tym forum najwieksze szanse poprawic swoj spoleczny stan."

Zabawne bo ja ostatnio coś podobnego pomyślałem o tobie że masz tyle energii żeby ogarniać studia tutaj

małymi kroczkami jakaś kariera w tych państwowych instytucjach może być kwestia czasu w twoim przypadku

Kiedyś Chris Coventry narzekał trochę że nie może znaleźć zatrudnienia po studiach tutaj i też mu poszło dobrze z tego co pisze nie narzeka

W kolejce na tej drabinie jest też turefu wiellim trochę inna drogą ale kasiorka się zgadza widać że ludzie dzialaja ostro

Tylko ja i perłą się opierdzielamy ambicje zapijając browarami i lenistwem dobrze nam gdzie jesteśmy i odliczamy powoli dni do emerytury : P

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 02-12-2022 20:47 ]

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2022-12-02 20:51:04 (3 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Cytat:

2022-12-02 19:50:33, Turefu napisał(a):
Chyba czegos nie rozumiem. Zamozne srodowisko, pani powiedziala, ze nie musi pracowac i tamten byl zdziwiony? Dlaczego? Sporo zon srednioklasowych i wyzej mezow nie pracuje.

Zamozne srodowisko, to by byli sedziowie, architekci i ci przykladowi prawnicy. A ten tu to byl prostak z kasa, ktoremu pewnie przy pierwszych zawirowaniach rynkowych sie ta kasa skonczyla zreszta.

On chcial jej udowodnic, ze zarabia wiecej od niej, bo mial taki glupi nawyk, a tu zle trafil i stad ta glupia mina. Moze sie czegos nauczyl, ale nie sadze.

edit: co do civil service, tak zarobki managementu nizszego szczebla to +- 35 tys a potem im wyzsza polka to sa 60, 70 itd. Local authority i inne gov jobs. Tylko ze ja serdeczne nie znosze mentalnosci civil servie, i raczej pozniej bede celowac w HR. Gdzie zreszta tez jest zbiorowisko roznych roznistych mid class rodowitych angielek po psychologiach. Tylko one te sciezki mialy latwiejsze z punktu a nie takie wyboiste jak ja tu biedny zdeterminowany emigrant; )

Tak czy owak, w kwestii studiow. Richi Sunak wymyslil, zeby zmienic profil nation i inwestowac w technical qualifications teraz nie w academic. Czyli takim IT czy HR ma wystarczyc jakies tam tutejsza udoskonalona wersja NVQ lev 4. Wszystko pieknie, tylko on sam studia ma, przez rodzicow oplacone. A innym ta szanse ukroca swoimi pomyslami na nowe policy.

Oczywiscie fuche managerska w tym przykladowym HR z zarobkami 70+ wciaz zgarnie taka Ryszarda Sunak wywodzaca sie z klasy sredniej i ze studiami. A cala reszta "technicznych" dorobkiewiczow bedzie wykonywac nudne administracyjne czynnosci.

co zas do nowego meza moze byc i prawnik. Spokojnie @cris, dam znac jak sie wypadki potocza jakby co; )

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 02-12-2022 21:06 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2022-12-02 21:20:25 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Kto będzie potrzebował, pójdzie na studia później. Moim zdaniem do wielu zawodów nie są potrzebne studia, wystarczy bardziej kierunkowe wykształcenie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #5 Ocena: 0

2022-12-03 00:40:37 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2022-12-02 19:50:33, Turefu napisał(a):
Sporo zon srednioklasowych i wyzej mezow nie pracuje.

Dokładnie. I jakoś im nie przeszkadza brak równouprawnienia płacowego a realizują się na pilates i innych kółkach zainteresowań dla jeżdzących Range Roverami SAHMs :-]

A workingclassowe feministki muszą za...lać wydając większość wypłaty na childcare a resztę na butlę wina do kolacji, żeby się rozmiękczyć po całodniowej orce.

Oczywiście generalizuję, ale jak chłop nie da rady zarobić na utrzymanie rodziny to najłatwiej do tego dorobić jakąś szczytną ideologię, co by się tłuszcza nie bulwersowała.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2022-12-03 07:47:18 (3 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

To jest kwestia możliwości i wyboru. Są osoby , którym nie przeszkadza , kiedy to maz/żona bierze cała odpowiedzialność finansowa za rodzine. Ale praca to nie tylko dochod , to także samodzielność. To nie feministki wydają krocie na childcare, to rodzina. Dzieci rosną szybko, ale kilkuletnia przerwa kiepsko wpływa na karierę. Są zawody, w których trzeba mieć ciągłość pracy, żeby ciagle mieć uprawnienia. I taki układ działa tylko do czasu, kiedy chłop chce, jak juz nie chce, to była żona nie-feministka może się znaleźć w bardzo nieprzyjemnej sytuacji.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Maat17

Post #7 Ocena: 0

2022-12-03 08:07:40 (3 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Volunteering.

Ostatnio to “gdyralam” takiemu jednemu, by wyslal zone do pracy.
To nie chodzi juz o zarobki, ale by co kolwiek robic by budowac sobie historie pracy, bo to sie przyda. Latwiej zatrudnic kogos kto cos robil, niz tego co nic nigdy nie robil.
Nawet mlodzi jak zaczynaja, to lepiej po szkole cos robic (by bylo widac) niz nic nie robic (the brake/travelling).

Do góry stronyOffline

iwona38

Post #8 Ocena: 0

2022-12-03 09:37:10 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Wlasnie glownie chodzi o te mozliwosci i wybory. Co innego jak masz wybor i mozesz isc do pracy a co innego jak musisz isc bo maz, zona nie jest w stanie sam zarobic na rodzine. Glowna bolaczka dzisiejszych czasow jest to, ze jedna osoba, z normalnej pracy nie jest w stanie sie utrzymac. No chyba, ze komus odpowiada mieszkanie na pokoju albo czerpie przyjemnosc z pracy od rana do wieczora i nic poza tym. Zaraz mi tu ktos napisze, ze on wynajmuje kawalerke i zyje jak paczek w masle. Ja mowie o normalnym zyciu a nie wegetacji, z wyjsciem do teatru, dobrej restauracji czy chociazby wyjscie do zoo z dzieciakami. To nie sa luksusy, to powinno byc normalne.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #9 Ocena: 0

2022-12-03 10:06:08 (3 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Nie wiem, czy w jakichkolwiek czasach to było osiągalne. Fakt, ze jedna osoba jest w stanie zarobić na wygodne życie całej rodziny zawsze był luksusem. W końcu od czegoś się brał fakt, ze panowie szukali panien z posagiem, samo dobre serce było niewystarczające. Kobiety zawsze pracowały , były przekupkami , służącymi, pracownicami w fabryce. Tylko zamożniejszych było stać na luksus jednej osoby w domu i pół tuzina dziatek.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

iwona38

Post #10 Ocena: 0

2022-12-03 10:19:21 (3 lata temu)

iwona38

Kobieta

Z nami od: 20-04-2007

Nie napisalam o wygodnym zyciu tylko o normalnym. Sama mialam ostatnio taki przyklad: pamietam jak bylam dzieckiem i przyjezdzala do mojego misteczka karuzela. Dostawalam pieniazki od rodzicow i moglam cale dnie jezdzic na karuzeli za grosze. Niby nic ale sprobujcie dzisiaj pojsc z dzieciakami do np. Hyde Park Winter Wonderland i zafundowac kilka przejazdzek dzieciakom. Wydacie fortune. Chodzi o male przyjemnosci nie o jakies super hiper wielkie wyjscia dla rodziny.
I tak ja pamietam czasy kiedy moj dziadek, kolejarz, sam pracowal na rodzine i zylo im sie calkiem niezle. Moi rodzice juz musieli pracowac oboje ale i tak mieli wyzszy poziom zycia niz maja teraz moi znajomi w Polsce. Przede wszystkim mieli swoje mieszkanie a nie wynajmowali, a pracowali w zwyklej fabryce. Tylko tyle i az tyle.
Nie kupuje w Amazonie.

Do góry stronyOffline

Strona 7 z 21 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 6 | 7 | 8 ... 19 | 20 | 21 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,