Str 6 z 21 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
SweetLiar |
Post #1 Ocena: 0 2022-12-01 14:11:15 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Cytat:
2022-12-01 09:28:23, Richmond napisał(a):
Pieniądze niewątpliwie ułatwiają życie i dają komfort (finansowy), ale jak ktoś jest z natury pesymistą, to mimo milionów nie będzie szczęśliwy.
Widziałam to z bliska. Pieniądze dają poczucie bezpieczeństwa, ale szczęścia już nie. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
|
iwona38 |
Post #2 Ocena: 0 2022-12-01 14:42:21 (3 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Nie jeden bylby szczesliwy gdyby mial poczucie bezpieczenstwa. Nie zrozumie tego ktos kto nie borykal sie problemami finansowymi. Ja tam jestem szczesliwa, ze moge mieszkac w swoim domu a nie np. wynajmowac, albo jak jade na Teneryfe do fajnego hotelu a nie pod namiot do Slesina 😀 Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #3 Ocena: 0 2022-12-01 14:55:24 (3 lata temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
Mi tam daje jedno i drugie hehe i jeszcze zapominacie o poczuciu wolnosci wiadomo tu level gotówki musi być odpowiednio wysoki
Ja mam podobnie Iwona nie żyłem w luksusach to człowiek potrafi się cieszyć z prostych rzeczy jak zagraniczne podróże : )
[ Ostatnio edytowany przez: cris82 01-12-2022 14:56 ]
|

|
 |
|
daavid |
Post #4 Ocena: 0 2022-12-01 17:24:01 (3 lata temu) |
Z nami od: 12-03-2007 Skąd: Birmingham |
Znam naprawdę bogatego człowieka, który ma takie nieszczęścia w życiu, że mu się nie chce korzystać z pieniędzy które zgromadził. Raczej nie recytuje Pana Tadeusza, ale do klasy średniej należy i to tej wyższej bo widziałem i takie podziały, w obrębie klasy.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #5 Ocena: 0 2022-12-01 17:37:11 (3 lata temu) |
naprawde bedziemy sprowadzac dyskusje do tego poziomu? : P czasami odnosze wrazenie ze jako jedna z nielicznych osob traktuje to miejsce z powaga
widze jak ja napisze ze sloneczna pogoda sprawia ludziom radosc to za chwile ktos przyjdzie i napisze cris ale ludzie od slonca maja udar nie wiedziales : P poza tym zyjemy w anglii cris slonecznych dni jest tylko 150 w roku : P
|

|
 |
|
|
SweetLiar |
Post #6 Ocena: 0 2022-12-01 18:35:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
W takim razie się źle zrozumieliśmy bo ludziom, którzy wiele nie mają (jak ja) pieniądze dają poczucie szczęścia (własny kąt, wakacje z rodziną, udany zakup na promocji) natomiast ludziom, którzy mają już wszystko i wszędzie byli kolejne miliony na koncie nie przysparzają radości, a raczej powodów do kolejnych trosk. I o takich pisałam, że widzialam z bliska. Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|

|
 |
|
galadriel |
Post #7 Ocena: 0 2022-12-02 19:37:52 (3 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
@cris, ty tu smiechy, chichy do Wembley, a ona ma akurat na tym forum najwieksze szanse poprawic swoj spoleczny stan. Z mezem prawnikiem i synem pilkarzem z punktu awansuje do Mid class i to takiej z prawdziwego zdarzenia, a nie “ na styk” .
To mi przypomnialo taka historie z Pl. kiedys w klubie motocyklistow ( wiekszosc to takie loads of money- z chama na pana) no i jeden sie tam probowal zaczepiac w taka jedna laske. Przyjechala na jakims gold wingu z mezem. Ten co sie zaczepial, on mial jakies kompleksy, zawsze musial innym udowadniac, ze wiecej zarabia. No i pyta ja gdzie pracuje. A ona mu na to wzrusza ramionami i z naiwna arogancja odpalila: ja nie musze pracowac.
Takiej odpowiedzi sie nie spodziewal.Jego mina byla bezcenna: D
No i tak mi sie to skojarzylo z nasza Wembley. Jakis tam klient prawnik chcial sie z nia umawiac kiedys, jak cos z tego wyniknie konstruktywnego, to juz calkiem niedlugo Wembley bedzie mogla pilowac paznokcie w swoim apartamencie na Chelsea. Popijajac szampana od syna przyszlego kapitana team Britain; ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
Turefu |
Post #8 Ocena: 0 2022-12-02 19:50:33 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Chyba czegos nie rozumiem. Zamozne srodowisko, pani powiedziala, ze nie musi pracowac i tamten byl zdziwiony? Dlaczego? Sporo zon srednioklasowych i wyzej mezow nie pracuje.
|

|

|
|
Wembley75 |
Post #9 Ocena: 0 2022-12-02 20:03:40 (3 lata temu) |
Z nami od: 26-12-2021 Skąd: Wembley |
Cytat:
2022-12-02 19:37:52, galadriel napisał(a):
@cris, ty tu smiechy, chichy do Wembley, a ona ma akurat na tym forum najwieksze szanse poprawic swoj spoleczny stan. Z mezem prawnikiem i synem pilkarzem z punktu awansuje do Mid class i to takiej z prawdziwego zdarzenia, a nie “ na styk” .
To mi przypomnialo taka historie z Pl. kiedys w klubie motocyklistow ( wiekszosc to takie loads of money- z chama na pana) no i jeden sie tam probowal zaczepiac w taka jedna laske. Przyjechala na jakims gold wingu z mezem. Ten co sie zaczepial, on mial jakies kompleksy, zawsze musial innym udowadniac, ze wiecej zarabia. No i pyta ja gdzie pracuje. A ona mu na to wzrusza ramionami i z naiwna arogancja odpalila: ja nie musze pracowac.
Takiej odpowiedzi sie nie spodziewal.Jego mina byla bezcenna: D
No i tak mi sie to skojarzylo z nasza Wembley. Jakis tam klient prawnik chcial sie z nia umawiac kiedys, jak cos z tego wyniknie konstruktywnego, to juz calkiem niedlugo Wembley bedzie mogla pilowac paznokcie w swoim apartamencie na Chelsea. Popijajac szampana od syna przyszlego kapitana team Britain; )
Uśmiałam się
Musze sprostować
Ja nigdy nie będę mieć meża
Nie ma takiej mocy
A jak mój mlody będzie mieć Dużo kasy
To i tak będę pracować
Bo lubię 
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2022-12-02 20:16:23 (3 lata temu) |
Z twoim podejściem to powinnaś trzymać młodego z dala od boiska wszelkimi siłami : )
Chyba bardziej zepsutych pod względem kasy od piłkarzy się nie znajdzie
Raz na jakiś czas akcja charytatywna o której oczywiście wszyscy wiedzą a na co dzień zegareki po 300tys za sztuke
|

|
 |
|