MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Praca z domu a przerwy w dostawach prądu

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

xxxx1234

Post #1 Ocena: 0

2022-08-29 17:05:37 (3 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

A ja nie kumam dlaczego ktoś pracując na etacie u kogoś przejmuje się przerwami w dostawie prądu, u mnie w takich sytuacjach jest krótka piłka "chciałeś żebym pracował z domu sorry nie ma prądu nie mam jak pracować, jak chcesz od jutra mogę wrócić do biura i nie pytaj mnie nigdy więcej o pracę z domu".

Nie rozumiem dlaczego ludzie dają się tak wykorzystywać, mój kolega ostatnio marudził do mnie, że on na pracy z domu jest tak w naprawdę w plecy bo koszty dojazdu do pracy nie pokrywają kosztów zużytej energii, zapytałem go wprost dlaczego mówisz to mi, a nie swojemu szefowi.
Kolejny to samo do klientów jeździ swoim samochodem i marudzi, że dodatek który za to dostaje nie pokrywa nawet w pełni kosztów paliwa nie wspominając o amortyzacji. Powiedziałem mu wprost to powiedz szefowi,żeby przestał na Tobie żerować i ten dodatek przeznaczył na wypożyczenie auta bo Ty swoim nie będziesz jeździł.

Dlaczego Wy się tak dajecie?

[ Ostatnio edytowany przez: xxxx1234 29-08-2022 17:07 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

rafald

Post #2 Ocena: 0

2022-08-29 17:41:18 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Cytat:

2022-08-29 17:05:37, xxxx1234 napisał(a):
A ja nie kumam dlaczego ktoś pracując na etacie u kogoś przejmuje się przerwami w dostawie prądu, u mnie w takich sytuacjach jest krótka piłka "chciałeś żebym pracował z domu sorry nie ma prądu nie mam jak pracować, jak chcesz od jutra mogę wrócić do biura i nie pytaj mnie nigdy więcej o pracę z domu".

Nie rozumiem dlaczego ludzie dają się tak wykorzystywać, mój kolega ostatnio marudził do mnie, że on na pracy z domu jest tak w naprawdę w plecy bo koszty dojazdu do pracy nie pokrywają kosztów zużytej energii, zapytałem go wprost dlaczego mówisz to mi, a nie swojemu szefowi.
Kolejny to samo do klientów jeździ swoim samochodem i marudzi, że dodatek który za to dostaje nie pokrywa nawet w pełni kosztów paliwa nie wspominając o amortyzacji. Powiedziałem mu wprost to powiedz szefowi,żeby przestał na Tobie żerować i ten dodatek przeznaczył na wypożyczenie auta bo Ty swoim nie będziesz jeździł.

Dlaczego Wy się tak dajecie?

[ Ostatnio edytowany przez: <i>xxxx1234</i> 29-08-2022 17:07 ]

Gwoli wyjaśnienia - pracuję z domu, bo tak mi wygodnie, nie dlatego, że muszę. Na podstawie błędnego założenia wysnuwasz zbyt daleko idące wnioski, nie wnoszące zbyt wiele do tematu.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2022-08-29 18:19:48 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Do Nevady za daleko, żeby dojeżdżać ;-) A jeżdżenie do biura koło Heathrow, 40 mil w jedną stronę, nie ma nic wspólnego z lokalizacją pracy, która wykonuję.

Podejrzewam, że większości jest wygodniej pracować z domu. Ci, którzy wolą jeździć do biura mogą to ciągle robić.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #4 Ocena: 0

2022-10-21 12:10:17 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Ostatnio w mediach wyskoczyło coś takiego:

BBC prepares secret scripts for possible use in winter blackouts

Z pracy dostaniemy małe power stations - na wypadek krótkich, 3-godzinnych przerw wystarczą do podtrzymania laptopa, stacji dokującej i 2 monitorów.
W sumie fajny gadżet - na biwaki też się przyda.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #5 Ocena: 0

2022-10-21 13:50:58 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

Wg tego artykulu nie wiele Ci to pomoze rafald:

"One draft BBC script warns that a blackout could last for up to two days, with hospitals and police placed under “extreme pressure”.
Another says: “The government has said it’s hoped power will be restored in the next 36 to 48 hours. Different parts of Britain will start to receive intermittent supplies before then.”

Do góry stronyOffline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2022-10-21 14:06:18 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

W przypadku takiego dwudniowego blackoutu to i kablowego i mobilnego internetu może nie być, więc na nic się zdadzą zapasowe baterie. Chodziło bardziej o zabezpieczenie na wypadek krótkich przerw - ostatnio zapowiadają między 16:00 a 19:00. Dla nas to najgorsza możliwa pora.

Do góry stronyOffline

dominikana36

Post #7 Ocena: 0

2022-10-21 14:15:18 (3 lata temu)

dominikana36

Kobieta

Z nami od: 21-03-2016

W przypadku dwudniowego bloku to brak internetu do pracy bedzie najmniejszym problemem. Bo wtedy nie bedzie ani pradu, ani gazu ani wody, ani dostepu do wlasnej kasy czy tez mozliwosci kupienia paliwa :) I obawiam sie, ze radia na bateryjki tez niewiele pomoga.
W takiej sytuacji przestana tez dzialac wszystkie servisy, lacznie z emergency. A i jesli szpitale i inne niezbedne jednostki beda musialy jechac na generatorch przez 2 doby a potem je naladowc, to przy obecnych cenach pradu to UK bedzie moglo jedynie oglosic bankructwo.
Coz,pozyjemy, zobaczymy. Ale brzmi ciekawie.

Do góry stronyOffline

mcdonesco

Post #8 Ocena: 0

2022-10-21 15:13:53 (3 lata temu)

mcdonesco

Konto usunięte

Mozecie doradzic jakies power stations?
Bylabym wdzieczna.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2022-10-21 17:00:01 (3 lata temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Zalezy ile chcesz wydac i jaka moc i wielkosc baterii ma miec.

rafald, co Wam dali?

W czasie tego miesiecznego "prime day" na Amazonie znowu byly duze przeceny roznych urzadzen. Nastepne promocje zapewne za miesiac.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #10 Ocena: 0

2022-10-21 17:14:38 (3 lata temu)

rafald

Mężczyzna

Cytat:

2022-10-21 17:00:01, Richmond napisał(a):
Zalezy ile chcesz wydac i jaka moc i wielkosc baterii ma miec.

rafald, co Wam dali?

W czasie tego miesiecznego "prime day" na Amazonie znowu byly duze przeceny roznych urzadzen. Nastepne promocje zapewne za miesiac.

Jackery 240 - chyba z tej firmy co masz swój, tylko mały - jedno gniazdko zwykłe i 2 USB. Na Prime Day były coś ok. £210.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,