Str 2 z 2 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
stanislawski |
Post #1 Ocena: 0 2021-09-06 21:01:35 (4 lata temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat:
2021-09-06 16:05:07, Turefu napisał(a):
Nie jest nielegalne placenie roznym pracownikom roznych stawek za te sama prace. Przyznanie, ze bez pozwolenia ogladales czyjes dokumenty, jest ryzykowne. Spisz sobie liste swoich osiagniec w tej pracy, co robisz dobrze, na ile polepszyles funkcjonowanie firmy. Umow sie na spotkanie z szefostwem i popros o podwyzke , zaproponuj 0.50 funta na godzine. Jesli sie zgodza, super. Jesli nie, szukaj innej pracy. I badz kulturalny. Dobre referencje sie przydaja.
Eee tam, kulturalny. Zyeb gościa na funty - ale konkretnie - tylko bez świadków.
Ja bym wszystko powiedział w oczy i trzasnął drzwiami.
Oczywiście wtedy, kiedy będziesz najbardziej potrzebny.
|

|

|
|
|
Turefu |
Post #2 Ocena: 0 2021-09-06 21:28:01 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat:
2021-09-06 21:01:35, stanislawski napisał(a):
Cytat:
Nie jest nielegalne placenie roznym pracownikom roznych stawek za te sama prace. Przyznanie, ze bez pozwolenia ogladales czyjes dokumenty, jest ryzykowne. Spisz sobie liste swoich osiagniec w tej pracy, co robisz dobrze, na ile polepszyles funkcjonowanie firmy. Umow sie na spotkanie z szefostwem i popros o podwyzke , zaproponuj 0.50 funta na godzine. Jesli sie zgodza, super. Jesli nie, szukaj innej pracy. I badz kulturalny. Dobre referencje sie przydaja.
Eee tam, kulturalny. Zyeb gościa na funty - ale konkretnie - tylko bez świadków.
Rownie dobrze moze znalezc nowa prace, za wieksza stawke i z usmiechem poinformowac , ze odchodzi, bo zaoferowane mu lepsze warunki, takze finansowe , a wie po ostatniej rozmowie, ze firma nie jest mu w stanie tego zaoferowac. Ale bardzo sie cieszyl czasem tu spedzonym i dziekuje za mozliwosci. I odejsc. Tez wtedy, gdy bedzie najbardziej potrzebny.
I , na ten moment, OP nie zna calej historii, moze faktycznie kolezanka wykonala jakies zadania, o ktorych kolega nie wie, i dostala podwyzke. Niech porozmawia z szefostwem. Nie poprosisz, nie otrzymasz.
|

|

|
|
iwona38 |
Post #3 Ocena: 0 2021-09-06 22:03:51 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
Pare lat temu chodzily sluchy, ze bedzie prawny obowiazek udzielenia informacji o wynagrodzeniu pracownikow na tych samych stanowiskach. Czyli jak jestes np. Admin to bedziesz mogl oficjalnie zapytac ile w firmie zarabiaja admini. Chodzilo chyba o dyskryminacje kobiet i mniejszosci. Ale nie wiem nawet czy to weszlo, bo za bardzo sie tym nie interesowalam. Chociaz w mojej firmie w pewnym momencie zniknely zapiski w listach powiadamiajacymi o podwyzce, ze jest to scisle tajne i nie mozesz sie takimi informacjami dzielic. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
beansontoast |
Post #4 Ocena: 0 2021-09-06 22:04:13 (4 lata temu) |
Z nami od: 23-11-2013 Skąd: Warrington |
Cytat:
Cytat:
Warto taka afere robic o pol funta na godzine
Niech dziekuje, ze kolezanka jest troche widac niesmiala, bo ja bym do HR momentalnie uderzyl jak by mi ktos bez pytanie w papiery zagladal i jakas zolc wylewal o zarobki, i narobil takiemu dupkowi siary.
Dziwi mnie, ze do reki wreczali, bo w powaznych firmach takie rzeczy komunikuje sie listem wysylanym do domu, wlasnie zeby uniknac niezrecznosci, gdy wspolpracownicy nie potrafia pilnowac wlasnego nosa. [ Ostatnio edytowany przez: beansontoast 06-09-2021 22:07 ]
|

|
 |
|
iwona38 |
Post #5 Ocena: 0 2021-09-06 22:27:25 (4 lata temu) |
Z nami od: 20-04-2007 Skąd: Anglia |
A "dupek" to jakies nowe okreslenie kolegi z pracy w powaznych firmach?
Moglbys w sumie troche pohamowac jezyk. Nie kupuje w Amazonie.
|

|
 |
|
|
Jurny_Jurek |
Post #6 Ocena: +1 2021-09-07 04:57:49 (4 lata temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat:
Cytat:
Dokładnie. Zwłaszcza, że to praca za 10f/h co nie jest chyba pozycją i profesją marzeń. Szukaj lepiej płatnej pracy i jak znajdziesz umów się na rozmowę w cztery oczy i wal.prosto z mostu. Miałem już tu kilku szefów i wbrew pozorom większość ceniła sobie szczerość, nawet taką pretensjonalnie bezpośrednią. Kiedyś gdzieś w 2004 jako self-employed odchodziłem do konkurencji niemal na tym samym estate, przyszedł sam współwłaściciel deweloperki z site managerem i jakieś marudzenie o "you owe me" itd. Zrobiłem to co napisał stanislawski, poszły nawet faki, ten główny bonzo stwierdził "fair enough" a chodziło o stawki i quality. Po 3 miechach u konkurencji zadzwonił ten opier**** site manager z lepszą ofertą a potem przy piwie stwierdził, że ceni to w ludziach bardzo. A chłop był na poziomie.
A poza tym uważam, że praca jest tyle warta ile płaci za nią pracodawca i za ile pracownik zgodzi się ją wykonywać. Tzw. wyśmiewana niewidzialna ręka rynku. Rób papiery na ciężarówki, przez te kłopoty z dostawami Waitrose płaci 53k kierowcom, wychodzi wiecej niż 10/h  I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
Turefu |
Post #7 Ocena: 0 2021-09-07 10:59:22 (4 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Tak z ciekawości zajrzałam na stronę Waitrose i najwyższa stawka dla kierowców ciężarówek była nieco ponad £16 na godzinę . To dla doświadczonych pracowników , początkujący tyle nie dostanie. Przy 50godzinowym tygodniu pracy wychodzi jakieś 42k.
Tak czy inaczej OP: porozmawiaj z szefostwem, poproś. O podwyżkę i zaktualizuj CV.
|

|

|
|
radzik77 |
Post #8 Ocena: 0 2021-09-07 12:02:03 (4 lata temu) |
Konto usunięte |
nullCytat:
2021-09-07 10:59:22, Turefu napisał(a):
Tak z ciekawości zajrzałam na stronę Waitrose i najwyższa stawka dla kierowców ciężarówek była nieco ponad £16 na godzinę . To dla doświadczonych pracowników , początkujący tyle nie dostanie. Przy 50godzinowym tygodniu pracy wychodzi jakieś 42k.
Tak czy inaczej OP: porozmawiaj z szefostwem, poproś. O podwyżkę i zaktualizuj CV.
Kierowca kat C może pracować średnio do 48godz tyg w okresie referenctjnym 17 lub 26 tyg.
|

|
 |
|