MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Różne stawki za te samą pracę / pozycję

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adisky

Post #1 Ocena: 0

2021-09-06 13:23:32 (4 lata temu)

Adisky

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2014

Witam.
Zwracam się do Was o pomoc w ocenie mojej obecnej sytuacji w pracy.
Od marca pracuje w małym biurze. Nasz team liczy łącznie około 10 osób.
Dwa tygodnie po mnie przyjęła się do pracy Angielka - ta sama praca, pozycja, obydwoje dostaliśmy na start £10 PH.
Przez całe 3 miesiące okresu próbnego nie usłyszałem żadnych zastrzeżeń odnośnie pracy, która wykonuję, nie były wobec mnie przeprowadzone żadne dyscyplinarne procedury, pomagałem pokrywać luki w grafiku - generalnie dano mi odczuć, że są ze mnie zadowoleni. Po 3 miesiącach dostałem stały kontrakt na czas nieokreślony i list pochwalający moje zaangażowanie i profesjonalizm.
Koleżanka, która przyjęła się 2 tygodnie po mnie dostała taki sam list z jedną linijką więcej - Twoja stawka została w podziękowaniu podniesiona o 0.50.
Pomyslalem,ze pewnie po prostu zapomnieli, więc postanowiłem poczekać 3 miesiące i w międzyczasie potrzebowaliśmy osoby do pracy, więc załatwiłem pracę dla kumpla. Przyjmował się w podobnym czasie co drugi chłopak - kolega tej Angielki. Anglik dostał £10 PH na start, a mój kolega £9.50.
Dziś dowiedziałem się, że właściciel planuje zmianę trybu pracy. Postanowił skonsultować się z Anglikiem, który ze mną pracuje (jego biurko jest jakieś 5 metrów od mojego), a moje zdanie oczywiście go nie interesuje.
Jestem ostatnia osoba, która gra rasist card, ale czuję się zwyczajnie dyskryminowany i uważam, że to nie jest w porządku.
Co uważacie? Co radzicie?
Pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adisky

Post #2 Ocena: 0

2021-09-06 13:26:20 (4 lata temu)

Adisky

Mężczyzna

Z nami od: 10-11-2014

Dodam, że nie mam zdjęcia jej listu, ale widziałem to na własne oczy. Chciała zakryć przede mną te dodatkowa linijkę, ale gdy rozmawiała przez telefon chciałem porównać treść naszych listów i ją odkryłem, co wprawiło ją w wyraźne zaklopotanie. Dodam, że jest to osoba, która mówiąc wprost maksymalnie wchodzi w tyłek szefostwu i na wypadek jakiekolwiek sporu raczej weźmie stronę firmy.

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #3 Ocena: 0

2021-09-06 14:11:25 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

A nie myslqles po prostu is do HR i zwyczajnie zapytac?
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

tesstickle

Post #4 Ocena: +1

2021-09-06 14:56:01 (4 lata temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

Cytat:

2021-09-06 14:11:25, Blamestorm napisał(a):
A nie myslqles po prostu is do HR i zwyczajnie zapytac?

Obrazek
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

PannaZMokraGlow

Post #5 Ocena: 0

2021-09-06 15:19:02 (4 lata temu)

PannaZMokraGlowa

Konto usunięte

Moim skromnym zdaniem za zagladanie bez pozwolenia w dokumenty wspolpracownicy nikt Ci nie podziekuje. Rowniez w ewentualnym trybunale, tym chcesz sie podpierac?

Wedlug mnie, szukaj innej pracy.

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #6 Ocena: 0

2021-09-06 16:05:07 (4 lata temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Nie jest nielegalne placenie roznym pracownikom roznych stawek za te sama prace. Przyznanie, ze bez pozwolenia ogladales czyjes dokumenty, jest ryzykowne. Spisz sobie liste swoich osiagniec w tej pracy, co robisz dobrze, na ile polepszyles funkcjonowanie firmy. Umow sie na spotkanie z szefostwem i popros o podwyzke , zaproponuj 0.50 funta na godzine. Jesli sie zgodza, super. Jesli nie, szukaj innej pracy. I badz kulturalny. Dobre referencje sie przydaja.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Wielim

Post #7 Ocena: 0

2021-09-06 16:19:04 (4 lata temu)

Wielim

Mężczyzna

Z nami od: 03-09-2013

Turefu ma rację, zależy tez gdzie mieszkasz , jak na południu czy w okolicach Londynu a tym bardziej samym Londynie to stawka szału nie robi a znaleźć można podobne oferty z lepszym wynagrodzeniem

Do góry stronyOffline

violettaphotogr

Post #8 Ocena: 0

2021-09-06 16:29:31 (4 lata temu)

violettaphotography

Kobieta

Z nami od: 21-01-2014

Cytat:

2021-09-06 13:23:32, Adisky napisał(a):

Koleżanka, która przyjęła się 2 tygodnie po mnie dostała taki sam list z jedną linijką więcej - Twoja stawka została w podziękowaniu podniesiona o 0.50.

Co uważacie? Co radzicie?
Pozdrawiam

W sumie to nie wiesz, za co jej dziekuja ta podwyzka...
*DONT_KNOW*
#Violujemy

Do góry stronyOffline

Blamestorm

Post #9 Ocena: 0

2021-09-06 18:17:27 (4 lata temu)

Blamestorm

Konto usunięte

No wiadomo zeby nie mowic ze sie widzialo czyjs list, tyle ze jesli ktos sie Sam przyznal, to juz inna historia, I takie rozmowy sa legalne.
Thanks to the Equality Act of 2010.
Wlasnie po to zeby nie bylo takich sytuacji.
If you’re reading this, you’ve been in a coma for 10 years We’re trying a new technique. We don’t know where this message will end up in your dream, but we hope it works. PLEASE WAKE UP, We miss you.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #10 Ocena: 0

2021-09-06 19:23:07 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Moja koleznka w Pl
Jest dyrektorem w jakiejs tam niezlej niby firmie. Mowi, ze dopiero jak juz na tym stolku pracowala, to sie dowiedziala, ze jej poprzednicy na tym samym stanowisku ( faceci) zarabii wiecej. Pytalam czy mieli jakies wyzsze kwalifikacje, doswiadczenie, kompetencje, cos. Ponoc nie. Po prostu, ot.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,