MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

cris82

Post #1 Ocena: 0

2021-08-12 21:10:33 (4 lata temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

ja robilem wszystkie soboty w ktore nigdzie sie nie wyjezdzalo przez pierwsze 6lat pobytu w anglii
sobota to byl normalny 6godzinny dzien w pracy do 12 a po 12 zaczynal sie weekend

do czasu az jak ja to mowie firma mnie popsula okolo 3lata temu kilka rzeczy w firmie sie zmienilo i sobotnie overki drastycznie spadly a jak wrocila opca pracy w sobote to juz nie mialem weny

menager wie ze moglbym przyjsc w sobote pod warunkiem ze mi doplaca 100% do normalnej stawki efekt jest taki ze sobot nie robie wcale

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 12-08-2021 21:13 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kingarthur

Post #2 Ocena: 0

2021-08-14 14:10:47 (4 lata temu)

kingarthur

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2014

Cytat:

2021-08-10 20:32:48, Richmond napisał(a):
W IT praca po godzinach i w weekendy nie jest niczym nadzwyczajnym. Raczej nie robi się tego dla sportu, tylko jest to koniecznością.

Na kontraktach nie płacą za nie ekstra, stawka standardowa.

Właśnie dostałem ofertę pracy stałej jako programista w korporacji i po przejżeniu kontraktu waham się czy przyjąć:
Cytat:

7. NORMAL HOURS OF WORK
7.1 Your normal working week is Monday to Friday with a total of 37.5 hours. Your manager will
notify you of your work pattern.
7.2 Due to the nature of your duties you are required to work such additional hours as your duties
may from time to time require without additional payment. In exceptional circumstances the
Company may, at its absolute discretion, make an additional payment in respect of significant
additional hours worked.
7.3 The Company reserves the right to require you to work different hours of work according to the
needs of the business, whether on a temporary or a permanent basis. This may involve shorter
or longer hours of work, working on different days of the week or at different times of the day in
accordance with operational requirements. It is a condition of your employment that you agree
to work different hours if requested to do so by the company.
7.4 By your signature to this Statement, you:
 acknowledge that you may be required to work in excess of an average of 48 hours in
any one period of 7 calendar days and consent to do so if so requested by the
Company or if otherwise necessary for the fulfilment of your duties. You may withdraw
such consent by giving no less than 3 months' prior notice in writing to the Company
of such withdrawal;
 confirm that you do not undertake any other work for any employer and undertake to
seek the consent of the Company before undertaking work for any other employer;

Wygląda to na darmowe nadgodziny. Czy to też normalne w IT?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #3 Ocena: 0

2021-08-14 15:53:48 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Praca za pozycje.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #4 Ocena: 0

2021-08-14 15:57:51 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

Cytat:

2021-08-12 21:10:33, cris82 napisał(a):
ja robilem wszystkie soboty w ktore nigdzie sie nie wyjezdzalo przez pierwsze 6lat pobytu w anglii
sobota to byl normalny 6godzinny dzien w pracy do 12 a po 12 zaczynal sie weekend

do czasu az jak ja to mowie firma mnie popsula okolo 3lata temu kilka rzeczy w firmie sie zmienilo i sobotnie overki drastycznie spadly a jak wrocila opca pracy w sobote to juz nie mialem weny

menager wie ze moglbym przyjsc w sobote pod warunkiem ze mi doplaca 100% do normalnej stawki efekt jest taki ze sobot nie robie wcale

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 12-08-2021 21:13 ]

Setki w soboty to chyba już wszędzie jakieś echo przeszłości. Ja mam płacone dodatkowo 50% i biorąc pod uwagę znajomych, czuję się wybrańcem. Chociaż są branże gdzie wszelkie stawki idą ostatnio ostro w górę.

Do góry stronyOffline

xxxx1234

Post #5 Ocena: 0

2021-08-14 16:18:37 (4 lata temu)

xxxx1234

Mężczyzna

Z nami od: 27-03-2020

Cytat:

2021-08-14 15:57:51, daavid napisał(a):
Cytat:

2021-08-12 21:10:33, cris82 napisał(a):

[ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 12-08-2021 21:13 ]

Setki w soboty to chyba już wszędzie jakieś echo przeszłości. Ja mam płacone dodatkowo 50% i biorąc pod uwagę znajomych, czuję się wybrańcem. Chociaż są branże gdzie wszelkie stawki idą ostatnio ostro w górę.

Ja mam zupełnie inną opinię, wszyscy moi znajomi mają płatne nadgodziny 150% w tygodniu jeśli zostają dłużej w pracy, tak samo w soboty i 200% w niedzielę.
Tak samo jest w firmie, w której pracuje, a teraz jeden dział jest szczególnie zajęty więc płacą 200% za wszystkie nadgodziny.

Do góry stronyOffline

daavid

Post #6 Ocena: 0

2021-08-15 12:09:40 (4 lata temu)

daavid

Mężczyzna

Z nami od: 12-03-2007

U mnie kiedyś za niedzielę było 200% a jak firmie zależało to i dodatkowy dzień w pracy. Teraz firma pozatrudniała ludzi którzy pracowali wcześniej przez agencję, nawet słabo znają język angielski, zgadzają się na wszystko i robią jak woły. No i robią w niedzielę bo wolne mają w środku tygodnia. I jeszcze mówią, że jest ok mimo, że mają całkiem inne warunki jak ja.

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,