MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Prison officer / Praca w UK

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Legend66

Post #1 Ocena: 0

2021-08-09 17:33:00 (4 lata temu)

Legend66

Mężczyzna

Z nami od: 09-08-2021

Witam
Od dłuższego czasu zastanawiam się nad aplikowaniem do pracy jako strażnik w więzieniu w Uk. . Chciałabym zebrać jak najwiecej informacji za i przeciw które pomogą mi w podjęciu decyzji. Może znajdzie się ktoś kto akurat pracuje w tym miejscu albo ktoś kto zdawał testy? Każda informacja jest pomocna. Czy jest ciężko się dostać ? Jakie są wymagania ? Jak wyglądają testy sprawnościowe ? Jaki poziom angielskiego jest brany pod uwagę ? Czy Polak się tam odnajdzie :) ? Itp. Dziękuje za pomoc.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolantina

Post #2 Ocena: 0

2021-08-09 17:53:42 (4 lata temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

Zależy do jakiej klasy więzienia chcesz się dostać. Powiedziałabym im cięższe w kalibrze, tym lepiej dla pracownika. Praca dość parszywa. Były znaczne ciecia budżetowe. Już pisze, ze nie pracowałam, ale byłam bardzo zainteresowana tematem, ale po rozmowach z pracownikami sobie odpuściłam.
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #3 Ocena: 0

2021-08-09 18:05:42 (4 lata temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Ja aplikowalam i robilam testy i interview jakos rok temu. Gdzies opisalam caly proces, nie pamietam czy w osobnym temacie czy w jakims juz istniejacym. Ogolnie testy wstepny i list motywacyjny jak to w civil service, potem na interview jechalam do Birmingham, pisemna czesc, z pisania raportu, matematyka, poziom latwy, i role play. Przedtem jeszcze takie testy byly w formie gry komputerowej, na szybkosc decyzji, orientacje itd.

Do testow sprawnosciowych sie przygotowywalm i mialam obcykane, tzn w limicie czasu robilam przysiady, crunches, pompki itd, wszystko bylo opisane w ciagu minuty ile trzeba bylo zrobic. Ale nie doszlam do etapu sprawnosciowych, bo nie przeszlam etapu jednego ze scanriuszy. Intervoew jest tak fajnie skonstruowane, ze w sumie tez mozesz sie przekonac czy to dla ciebie, czy moze jednak wolisz sobie odpuscic.

Ciekawosta jest, ze interbie w kwaterach wiezienia w B'ham jest na tej ulicy z programu Benefits street; )

Mozesz aplikowac do pracy w konkretnym wiezieniu, jesli poszukuja ludzi do pracy, alebo jako merit, czyli na zasadzie ze przyjma cie, i dadza znac jak sie zwolni gdzies miejsce. Mozna jeszcze przez agencje, chyba Sodexo do mnie pisalo, jak wtedy w sie rozgladalam za praca.

Na intervoew pytaja dlaczego chcesz pracowac wiezieniu, dlaczego uwazasz ze jestes wlasciwa osoba do takiej pracy, podaj przyklad team work z popzredniej pracy, i jak radzisz/ radziles sobie w nietypowych/ niebezpiecznych sytuacjach.

tu opisalam intervoew proces na Prison Officer

[ Ostatnio edytowany przez: galadriel 09-08-2021 18:09 ]

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #4 Ocena: 0

2021-08-09 18:31:27 (4 lata temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

A co robisz teraz? Tak z ciekawosci pytam.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,