Str 7 z 9 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
CuriousCatAlive |
Post #1 Ocena: 0 2023-11-05 10:41:58 (2 lata temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2023-11-05 10:06:55, galadriel napisał(a):
Home Office Illegal immigration team case worker
Praca szuka czlowieka. Rozmawialismy kiedys o pracy urzednika. Link jesli ktos szuka cieplej i bezpiecznej posadki rzadowej. ( link nie wchodzi, mozna poszukac na civil service jobs)
Na to stanowisko moge zrobic transfer bez rozmowy kwalifikacyjnej i czekania pol roku na wszystkie anty terror checks.
Jest tez Project Manager stanowisko, 10 kl wiecej. Wspolpraca z Suella, No10 i MI5 pewnie tez.
Ktos sie poczuwa na silach?
To mialo byc wtemacie ijak czesto zmieniasz prace, ale niemoge znalezc tematu [ Ostatnio edytowany przez: <i>galadriel</i> 05-11-2023 10:11 ]
Gal, a jakie sa dodatki? Sprawdzalam, job centre advisor zarabia 29.5k, to niezbyt duzo moze ale ja mam prace czasowa i nigdy nie wiadomo czy kiedys bym sie nie skusila aplikowac przy jakiejs przeprowadzce w tansze miejsce... Najtrudniej byloby mi sie rozstac z ubezpieczeniem, w mojej sytuacji bardzo sie ciesze ze teraz mam medyczne i na zycie z pracy. Czy Home Office placi cos takiego?
"Curiosity killed the cat", they say.
|

|
 |
|
|
galadriel |
Post #2 Ocena: 0 2023-11-05 18:31:45 (2 lata temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
To co pisza to jest stawka na dzien dobry bez zadnych dodatkow. Jak sie juz zacznie to tylko z gorki. Czy tam tym
Kontekscie to do gory  Nie wiem, HO ma w pakiecie pewnie to samo co caly civil service..ja tam poki co te extras nie uzywam, zdrowam:D ale jak cie interesuja sponsorowane przez rzad projekty to Sizewell C jobs. Tez sie przygladam, bo bez prpblemu sie chetnie nawry zreszta przeprowadze. No i Frontex, aplikacja juz jest sle musze troche poprawic i wyslac do stycznia. Z ta praca w HO to kumpla namawiam. Niech tobi za insidersa, jak die okaze, ze oplaca sie przeniesc, to pomysle  P. S nie ma czegos takiego jak job centre advisor. Sa case managers, service centre staff, ao/ eo work coach, disability advisers i employers advisers. Rzad nie chce dorsdzac w sprawie benefitow tylko wyslac ludxi do pracy. Dlatego jest work coach a nie zaden advisor  jak ktos szuka informacjo to na strobach gov. Cab tez zle doradza, bo przychodza potem petenci i glupoty gadaja bo im citizen advise cos zle powiedzialo. Itd  case manager w service centre to taka wlasnie troche ksiegowosc, bo oni sie zajmuja platnosciami. Wg mnie warto na takie pozycje w civil service aplikowac, jesli sie nie uda, to mozna poprosic o feedback i wtedy nastepnym razem wziac to pod uwage. To samo we frontexie. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 05-11-2023 18:44 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|

|
 |
|
rafald |
Post #3 Ocena: 0 2023-11-05 23:06:40 (2 lata temu) |
Z nami od: 04-01-2008 Skąd: Londyn |
Cytat:
2023-11-05 18:31:45, galadriel napisał(a):
Wg mnie warto na takie pozycje w civil service aplikowac
A ile prawdy jest w tym, że sektor prywatny niechętnie rozpatruje aplikacje osób z doświadczeniem w sektorze publicznym?
|

|
 |
|
galadriel |
Post #4 Ocena: 0 2023-11-06 06:17:55 (2 lata temu) |
Nie wiem to sie dopiero przekonam  jedno jest pewne, ta praca rozleniwia, bo nawet do transferu mi sie nie spieszy, jak tak sobie pomysle jaki “ luzik” mam teraz., Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|
rafald |
Post #5 Ocena: 0 2023-11-06 20:56:52 (2 lata temu) |
To jest niezłe:
If this is the first time you’ve worked for a public sector employer, you’ll be able to choose between alpha (a ‘career average’ scheme) and partnership (a ‘defined contribution’ arrangement).
In alpha your pension builds up quickly when you add your member contribution to your generous employers contribution. For example, if you earn between £23,101 and £45,500, you will contribute 5.45% of your salary and your employer will contribute 27.1%, meaning for every £1 you contribute, your employer will contribute almost £5.
27.1% pension - łatwo się rozdaje pieniądze podatnika. Nasz pension advisor twierdzi, że mamy dobrze bo firma płaci 12.5%...
|

|
 |
|
|
Richmond |
Post #6 Ocena: 0 2023-11-06 21:13:26 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Transport for London płacił do systemu emerytalnego x6 tego co pracownik. Ale chyba obcieli to parę dobrych lat temu.
A co do pracy w sektorze publicznym, to niektóre instytucje są całkiem niezłe, przynajmniej w działce IT i mogą dać bardzo dobre doświadczenie i nie płacą źle.
[ Ostatnio edytowany przez: Richmond 06-11-2023 21:18 ] Carpe diem.
|

|
 |
|
rafald |
Post #7 Ocena: 0 2023-11-06 21:35:02 (2 lata temu) |
Dawno temu próbowałem aplikować do jednego z podlondyńskich Councils - na szczęście, jak się okazało, bezskutecznie. Chociaż interview było całkiem OK.
Z kolei dwóch chłopaków, których miałem w zespole poszło do publicznego. Jeden do tej pory robi karierę w NHS Services a drugi załapał się do jakiegoś projektu finansowanego z DHSC i po kilku miesiącach odszedł, twierdząc, że takiej niekompetencji i marnotrawstwa w życiu nie widział.
Chociaż w prywatnym też pełno przykładów na kreatywną księgowość - zwalnia się wieloletnich, doświadczonych pracowników, żeby Exec Board mógł się pochwalić inwestorom ile to cięli etatów, a później outsourcing i płaci się po £500 dziennie firmie, która przysyła Field Supporta świeżo po szkole, zero pojęcia, jeszcze pół biedy jak chce się czegoś nauczyć...
Życie
|

|
 |
|
Richmond |
Post #8 Ocena: 0 2023-11-07 10:12:06 (2 lata temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
W NHS jest straszne marnotrastwo, slysze na codzien od meza i robilam tez kiedys kontrakt dla jednego Trustu. Ale nie jest tak, ze ludzie sa niekompetentni czy sami leniwi. Sa niezli specjalisci, ktorym po prostu wygodnie pracowac w sektorze publicznym, miec krotkie godziny pracy, itp.
Mysle, ze sama praca w sektorze publicznym nie jest problemem przy zmianie do prywatnego, wszystko zalezy od doswiadczenia i tego co robilo sie na ostatnim stanowisku. Carpe diem.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #9 Ocena: 0 2023-11-07 19:20:57 (2 lata temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Odeszlam z pracy w ktorej bylam siedem tygodni. Teraz od trzech tygodni jestem bezrobotna. To dziwne uczucie bo to pierwszy raz od dwudziestu lat. Szukam dalej, wysylam CV, chodze na interview. Moze juz niedlugo cos znajde. W miedzyczasie czyszcze szafki kuchenne i gotuje mezowi obiady from scratch. Bycie gospodynia domowa ma swoje zalety. [ Ostatnio edytowany przez: Turefu 07-11-2023 19:33 ]
|

|

|
|
galadriel |
Post #10 Ocena: 0 2023-11-07 19:22:31 (2 lata temu) |
Pol roku pelnoplatne lekarskie i ta ema tez niezla, faktycznie. Wszyscy sie tym zachwycaja, ale trzeba co najmniej 2 lata w cs robic zeby to sie tak liczylo. No to mnie sie liczy juz po 3 latach: )
W councilu to chyba najgorszy typ sie zagniezdza, choc i tam trafiaja sie ludzie, z ktorymi da sie pracowac. Na wyzszych szczeblach managerskich. Ja teraz probuje ugrac projekt ( szesciocyfrowa suma) jak mi sie uda, to z duma moge dodac do osiagniec/ sukcesow w swoim cv: ) Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
|

|
 |
|