MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek noszenia maski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 34 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 34 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Misia13

Post #1 Ocena: 0

2020-10-15 21:06:33 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Dzis w pracy dostalam 2 maseczki z logo firmy nawet specjalnie kieszonka jest w srodku na filtr. Do tego byl list od szefa, by uzywac maseczek tam gdzie sa one wymagane, ale nie musze uzywac tych co mi dali.
Nie lubie szmat.... tylko jednorazowe.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

SweetLiar

Post #2 Ocena: 0

2020-10-15 21:09:47 (5 lat temu)

SweetLiar

Kobieta

Z nami od: 05-02-2015

Dziennikarze Polsatu też mają logo stacji na maseczkach. Widziałam ostatnio w tv. Jeszcze tak z miesiąc i każda szanująca się firma będzie miała. Nie wiem czy to bardziej śmieszne czy smutne.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.

Do góry stronyOffline

ruuuda

Post #3 Ocena: 0

2020-10-15 21:11:58 (5 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

Ja sobie uszylam kilka maseczek sama . Jedynie co to dokupilam w aptece z 3 tak w razie W . w samochodzie mam z 5 , w torebce z7 przy wyjscu w koszyczku ,w kurtkach :-]:-]:-]
Jak chodzilam na sprzatania to nieraz na prosbe klienta trzeba bylo miec . Ogolnie jestem przeciw noszeniu tych maseczek .Widze nieraz takie bllllleeee brudne /znoszone az mi sie nieche ...ew

Co do mycia rak to ja z tym niemam problemu , mam fizia na punkcie czystych rak . W przeszlosci juz potrafilam wyciagnac chusteczke i przetrzec porecz w busie/metrze :-]

Utrzymanie 2m , hmm juz troche trudniej jak na osiedlu spotykam sasiadke :-] Zakupy staram robic sie mniej a wicej po godz. szkolnej , rano gdzie mamuski juz odwiozly swoje potwroki do szkol i leca na szybkie zakupy . Mam tez juz kilka sklepow gdzie robiac zakupy jest pusto . nieczekam w kolejkach .

Jedynie dzis mnie spotkal widok zatloczonej asdy. Chyba wlaczyla sie lekka panika ....znowu :-M]
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2020-10-15 21:17:18 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2020-10-15 21:09:47, SweetLiar napisał(a):
Jeszcze tak z miesiąc i każda szanująca się firma będzie miała. Nie wiem czy to bardziej śmieszne czy smutne.

Nie, nie, nie. To już jest
https://styleofbeyond.co.uk/products/louis-vuitton-inspired-face-mask-brown
https://www.adidas.co.uk/face-covers-m-l-3-pack/H32391.html
I wiele innych. Możesz przetestować ile wytrzyma twoja klawiatura
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #5 Ocena: 0

2020-10-15 22:40:10 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2020-10-15 21:11:58, ruuuda napisał(a):
Co do mycia rak to ja z tym niemam problemu , mam fizia na punkcie czystych rak . W przeszlosci juz potrafilam wyciagnac chusteczke i przetrzec porecz w busie/metrze :-]

Ja regularnie przecieralam i dalej przecieram na mokro kierownice, lewarek zmiany biegów i siedzenia we własnym samochodzie. Unikam aut z alkantara i innymi materiałami, których nie da się łatwo wyczyścić. Taki nawyk niezależny od wirusa.

A jak ogląda się ogłoszenia o sprzedaży samochodów i skórzana kierownica i fotele świecą się, to znaczy, ze nikt ich nigdy nie czyści i są pokryte wypolerowanym brudem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2020-10-15 22:49:25 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2020-10-15 22:40:10, Richmond napisał(a):
Cytat:

2020-10-15 21:11:58, ruuuda napisał(a):

Ja regularnie przecieralam i dalej przecieram na mokro kierownice, lewarek zmiany biegów i siedzenia we własnym samochodzie. Unikam aut z alkantara i innymi materiałami, których nie da się łatwo wyczyścić. Taki nawyk niezależny od wirusa.

A jak ogląda się ogłoszenia o sprzedaży samochodów i skórzana kierownica i fotele świecą się, to znaczy, ze nikt ich nigdy nie czyści i są pokryte wypolerowanym brudem.

Elementy samochodu "świeca się" nie dlatego, że są pokryte brudem lecz dlatego, że na skutek używania ściera się ich powiechrznia. Wiesz? To tak samo jak z oponami; im dłużej je używasz to bieżnik jest niższy. Ale nie dlatego, że brud i kurz zaklejają szczeliny opony, a dlatego, że asfalt ściera jej wypukłości. *ROFL*

Pytanie poza konkursem;
prawda jest logiczna czy logika jest prawdziwa?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-10-2020 22:52 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #7 Ocena: 0

2020-10-16 08:08:39 (5 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Może i ścierają się, ale zbierają brud. Widac często na zdjęciach, ze nikt chyba nigdy nie przetarł siedzeń czy kierownicy.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2020-10-16 12:29:52 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Wreszcie robi sie badania na temat skutecznosci maseczek nie na wirusy:

,,Face masks and coverings are not 100% effective at preventing the spread of the coronavirus, according to a September study from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

The study, conducted in July, found that over 70% of the 154 "case-patients," who had tested positive for COVID-19, were infected despite making efforts to abide by CDC guidelines, including the wearing of face masks."

Pisze od kilku miesiecy - ludzie nosza maseczki i sa pozytywni, politycy nie nosza na wiecach wyborczych bo wiedza od źródła, że guzik da. Ubieraja za to na konferencje prasowe stokac 5 m od dziennikarzy w maseczkach. Gwałt na logice czy zamierzone działania? To drugie.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #9 Ocena: 0

2020-10-16 15:40:23 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Zauważyłam ze zaczynają się pojawiać maszyny z maseczkami
Wrzucasz monetę wyciągasz maseczke

Do góry stronyOffline

Wilki2

Post #10 Ocena: 0

2020-10-16 20:32:10 (5 lat temu)

Wilki2

Mężczyzna

Z nami od: 15-12-2019

Cytat:

2020-10-16 12:29:52, Jurny_Jurek napisał(a):
Wreszcie robi sie badania na temat skutecznosci maseczek nie na wirusy:

,,Face masks and coverings are not 100% effective at preventing the spread of the coronavirus, according to a September study from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC).

The study, conducted in July, found that over 70% of the 154 "case-patients," who had tested positive for COVID-19, were infected despite making efforts to abide by CDC guidelines, including the wearing of face masks."

Pisze od kilku miesiecy - ludzie nosza maseczki i sa pozytywni, politycy nie nosza na wiecach wyborczych bo wiedza od źródła, że guzik da. Ubieraja za to na konferencje prasowe stokac 5 m od dziennikarzy w maseczkach. Gwałt na logice czy zamierzone działania? To drugie.

Jurku po raz kolejny wklejasz coś co niby ma udawadniać jakieś twoje teorie a w praktyce je obala. Maseczki nosiło jakoby 70% zakażonych bo taki jest procent w społeczeństwie osób noszących maseczki. Niestety te 70% procent spotyka na swojej drodze pozostałe 30% bez maseczek wśród których są siewcy wirusa.
Ile miesięcy można tłumaczyć dorosłemu facetowi przekazem pisemnym i obrazkowym ,że maseczki stosowane na codzień chronią nas w bardzo niewielkim zakresie. Ich zadaniem jest OGRANICZYĆ zakres naszych wyziewów i tym samym MINIMALIZOWAĆ potencjalne zarażanie innych. I to działało i działa. Niestety w momencie gdy wzrasta odsetek piewców wolności wraca stary bałagan.

Obrazek

Do góry stronyOffline

Strona 34 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 33 | 34 | 35 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,