Str 34 z 64 |
|
---|---|
Misia13 | Post #1 Ocena: 0 2020-10-15 21:06:33 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzis w pracy dostalam 2 maseczki z logo firmy nawet specjalnie kieszonka jest w srodku na filtr. Do tego byl list od szefa, by uzywac maseczek tam gdzie sa one wymagane, ale nie musze uzywac tych co mi dali.
Nie lubie szmat.... tylko jednorazowe. |
SweetLiar | Post #2 Ocena: 0 2020-10-15 21:09:47 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2015 Skąd: Lądek - Zdrój |
Dziennikarze Polsatu też mają logo stacji na maseczkach. Widziałam ostatnio w tv. Jeszcze tak z miesiąc i każda szanująca się firma będzie miała. Nie wiem czy to bardziej śmieszne czy smutne.
Tyle rzeczy kończy się tak niespodziewanie: pieniądze, urlop, młodość i sól.
|
ruuuda | Post #3 Ocena: 0 2020-10-15 21:11:58 (5 lat temu) |
Z nami od: 05-02-2013 Skąd: brak |
Ja sobie uszylam kilka maseczek sama . Jedynie co to dokupilam w aptece z 3 tak w razie W . w samochodzie mam z 5 , w torebce z7 przy wyjscu w koszyczku ,w kurtkach
![]() ![]() ![]() Jak chodzilam na sprzatania to nieraz na prosbe klienta trzeba bylo miec . Ogolnie jestem przeciw noszeniu tych maseczek .Widze nieraz takie bllllleeee brudne /znoszone az mi sie nieche ...ew Co do mycia rak to ja z tym niemam problemu , mam fizia na punkcie czystych rak . W przeszlosci juz potrafilam wyciagnac chusteczke i przetrzec porecz w busie/metrze ![]() Utrzymanie 2m , hmm juz troche trudniej jak na osiedlu spotykam sasiadke ![]() Jedynie dzis mnie spotkal widok zatloczonej asdy. Chyba wlaczyla sie lekka panika ....znowu ![]() Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.
|
Gwontownik | Post #4 Ocena: 0 2020-10-15 21:17:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2020-10-15 21:09:47, SweetLiar napisał(a): Jeszcze tak z miesiąc i każda szanująca się firma będzie miała. Nie wiem czy to bardziej śmieszne czy smutne. Nie, nie, nie. To już jest https://styleofbeyond.co.uk/products/louis-vuitton-inspired-face-mask-brown https://www.adidas.co.uk/face-covers-m-l-3-pack/H32391.html I wiele innych. Możesz przetestować ile wytrzyma twoja klawiatura Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2020-10-15 22:40:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2020-10-15 21:11:58, ruuuda napisał(a): Co do mycia rak to ja z tym niemam problemu , mam fizia na punkcie czystych rak . W przeszlosci juz potrafilam wyciagnac chusteczke i przetrzec porecz w busie/metrze ![]() Ja regularnie przecieralam i dalej przecieram na mokro kierownice, lewarek zmiany biegów i siedzenia we własnym samochodzie. Unikam aut z alkantara i innymi materiałami, których nie da się łatwo wyczyścić. Taki nawyk niezależny od wirusa. A jak ogląda się ogłoszenia o sprzedaży samochodów i skórzana kierownica i fotele świecą się, to znaczy, ze nikt ich nigdy nie czyści i są pokryte wypolerowanym brudem. Carpe diem.
|
|
|
Gwontownik | Post #6 Ocena: 0 2020-10-15 22:49:25 (5 lat temu) |
Z nami od: 29-09-2020 Skąd: North East |
Cytat: 2020-10-15 22:40:10, Richmond napisał(a): Cytat: 2020-10-15 21:11:58, ruuuda napisał(a): Co do mycia rak to ja z tym niemam problemu , mam fizia na punkcie czystych rak . W przeszlosci juz potrafilam wyciagnac chusteczke i przetrzec porecz w busie/metrze ![]() Ja regularnie przecieralam i dalej przecieram na mokro kierownice, lewarek zmiany biegów i siedzenia we własnym samochodzie. Unikam aut z alkantara i innymi materiałami, których nie da się łatwo wyczyścić. Taki nawyk niezależny od wirusa. A jak ogląda się ogłoszenia o sprzedaży samochodów i skórzana kierownica i fotele świecą się, to znaczy, ze nikt ich nigdy nie czyści i są pokryte wypolerowanym brudem. Elementy samochodu "świeca się" nie dlatego, że są pokryte brudem lecz dlatego, że na skutek używania ściera się ich powiechrznia. Wiesz? To tak samo jak z oponami; im dłużej je używasz to bieżnik jest niższy. Ale nie dlatego, że brud i kurz zaklejają szczeliny opony, a dlatego, że asfalt ściera jej wypukłości. ![]() Pytanie poza konkursem; prawda jest logiczna czy logika jest prawdziwa? [ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 15-10-2020 22:52 ] Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2020-10-16 08:08:39 (5 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Może i ścierają się, ale zbierają brud. Widac często na zdjęciach, ze nikt chyba nigdy nie przetarł siedzeń czy kierownicy.
Carpe diem.
|
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2020-10-16 12:29:52 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Wreszcie robi sie badania na temat skutecznosci maseczek nie na wirusy:
,,Face masks and coverings are not 100% effective at preventing the spread of the coronavirus, according to a September study from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC). The study, conducted in July, found that over 70% of the 154 "case-patients," who had tested positive for COVID-19, were infected despite making efforts to abide by CDC guidelines, including the wearing of face masks." Pisze od kilku miesiecy - ludzie nosza maseczki i sa pozytywni, politycy nie nosza na wiecach wyborczych bo wiedza od źródła, że guzik da. Ubieraja za to na konferencje prasowe stokac 5 m od dziennikarzy w maseczkach. Gwałt na logice czy zamierzone działania? To drugie. I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Wembley27 | Post #9 Ocena: 0 2020-10-16 15:40:23 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Zauważyłam ze zaczynają się pojawiać maszyny z maseczkami
Wrzucasz monetę wyciągasz maseczke |
Wilki2 | Post #10 Ocena: 0 2020-10-16 20:32:10 (5 lat temu) |
Z nami od: 15-12-2019 Skąd: gdzieśtu |
Cytat: 2020-10-16 12:29:52, Jurny_Jurek napisał(a): Wreszcie robi sie badania na temat skutecznosci maseczek nie na wirusy: ,,Face masks and coverings are not 100% effective at preventing the spread of the coronavirus, according to a September study from the US Centers for Disease Control and Prevention (CDC). The study, conducted in July, found that over 70% of the 154 "case-patients," who had tested positive for COVID-19, were infected despite making efforts to abide by CDC guidelines, including the wearing of face masks." Pisze od kilku miesiecy - ludzie nosza maseczki i sa pozytywni, politycy nie nosza na wiecach wyborczych bo wiedza od źródła, że guzik da. Ubieraja za to na konferencje prasowe stokac 5 m od dziennikarzy w maseczkach. Gwałt na logice czy zamierzone działania? To drugie. Jurku po raz kolejny wklejasz coś co niby ma udawadniać jakieś twoje teorie a w praktyce je obala. Maseczki nosiło jakoby 70% zakażonych bo taki jest procent w społeczeństwie osób noszących maseczki. Niestety te 70% procent spotyka na swojej drodze pozostałe 30% bez maseczek wśród których są siewcy wirusa. Ile miesięcy można tłumaczyć dorosłemu facetowi przekazem pisemnym i obrazkowym ,że maseczki stosowane na codzień chronią nas w bardzo niewielkim zakresie. Ich zadaniem jest OGRANICZYĆ zakres naszych wyziewów i tym samym MINIMALIZOWAĆ potencjalne zarażanie innych. I to działało i działa. Niestety w momencie gdy wzrasta odsetek piewców wolności wraca stary bałagan. ![]() |