2020-10-14 21:11:44, ruuuda napisał(a): Powiem tak , ja po zalozeniu jakiej kolwiek maseczki umieram . Nic niewidze , dusze sie , mam wrazenie ze cos mi zaslania swiat . Jezeli sa przepisy to powinnismy je przestrzegac , tak ? tylko czasem jak ? Gdzie jest udowodnione ze one nas chronia i czy faktycznie my chronimy innych majac katar/kaszel noszac te maseczki ?
3..2..1...argument o lekarzach ze sterylnego bloku operacyjnego ze zmienianą co 20min maseczką start!
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
2020-10-14 21:24:25, kalimera1959 napisał(a): Prawda! A najlepsze,ze u mnie pracujemy w zespole 3 osoby i bez maseczek, a jezeli osoba musi isc w inny rejon, czesto bez ludzi ( regal z czesciami),albo do WC, musi ubrac maseczke . I my wiemy ,anglicy wiedza, grecy wiedza, kto tam jeszcze ? chlopak z Trinidad i Tobago wie, ze to jest nielogiczne. I co z tego ?
Gdy rozpoznasz tę nielogikę i jeszcze ją zanegujesz to zostaniesz foliarzem co nie zna lepszych srutualgorytmów niż specjaliści BoJo. Tak wyśmiewanego jesli chodzi o brexit ale takiego bohatera jesli chodzi o covid...
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
2020-10-14 21:24:25, kalimera1959 napisał(a): Prawda! A najlepsze,ze u mnie pracujemy w zespole 3 osoby i bez maseczek, a jezeli osoba musi isc w inny rejon, czesto bez ludzi ( regal z czesciami),albo do WC, musi ubrac maseczke . I my wiemy ,anglicy wiedza, grecy wiedza, kto tam jeszcze ? chlopak z Trinidad i Tobago wie, ze to jest nielogiczne. I co z tego ?
A właśnie po stronie pracodawcy jest prace tak ustawić, że jak do jej wykonania potrzebny jest zespół to ma on być stały. Nie ma żadnych zmian, roszad między zespołami. Zamknięta grupa.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.
2020-10-15 18:32:07, cris82 napisał(a): testy maseczek
ty perla lepiej nie ogladaj : P
Jak się ma do tego praca chirurga, który w masce operuje kilka godzin? Jego zdolności umysłowe czy fizyczne nie zmieniają się z powodu noszenia maski. Przynajmniej nie w taki sposób, jak sugeruje ten materiał.
I jestem w szoku. Na mojej fabryce , na moim unit4, , na okolo 50 ludzi, gdzie 80% to tubylcy, tylko ja uzyskalem zezwolenie na "exempt mask", bo reszta nie ma pojecia , ze cos takiego istnieje, bo nie wiedza,ze jest to na gov.uk, bo tym bardziej, ze "visor is no instead mask" , ze "your own face mask you can't wear". Po konsultacji z HR ,meneger musial uznac moje EXEPPT MASK. a 2 dziewczyny z katarem wyslano na kwarantane, a jesze rok temu polowa miala szpiki po pas i nie mowila , bo miala zaifekowane gardla. Dziwne czasy nastaly .
2020-10-15 18:32:07, cris82 napisał(a): testy maseczek
ty perla lepiej nie ogladaj : P
Jak się ma do tego praca chirurga, który w masce operuje kilka godzin? Jego zdolności umysłowe czy fizyczne nie zmieniają się z powodu noszenia maski. Przynajmniej nie w taki sposób, jak sugeruje ten materiał.
Czy takie filmy to manipulacja? Moim zdaniem tak.
ja tam nie wiem : )
wyswietlilo mi sie na yt to wkleilem jako ciekawostke
ale akurat ta chirurgiczna maska w porownaniu do tej n95 albo szmacianych to calkiem sprawnie przepuszczala dym
juz kiedys o tym wspominalem ze jak musze zalozyc to wole te jednorazowki chirurgiczne bo sa przewiewne a nie te dopasowane szmaty z ebayow...
nie wspomnajac juz o maskach szlifierskich
to chyba wlasnie n95 cos tak kojarze w pracy chlopaki takich uzywaja
To ja tez sie wtrace...
Odnosnie tego fimu.... to teraz niech dadza dwie osoby obok siebie z maskami I bez I zobaczycie, ze wdychane jest powietrze od osoby obok.... z tym, ze takiego filmu przeciwnicy masek juz nie pokaza.
2020-10-15 20:28:09, Misia13 napisał(a): To ja tez sie wtrace...
Odnosnie tego fimu.... to teraz niech dadza dwie osoby obok siebie z maskami I bez I zobaczycie, ze wdychane jest powietrze od osoby obok.... z tym, ze takiego filmu przeciwnicy masek juz nie pokaza.
Zawsze wdychadz czyjeś powietrze. Wiesz? Teraz uruchom sobie wyobraźnię. Idziesz ulicą i możesz zachować nawet podwójny dystans. Cztery metry pokonasz w cztery sekundy i wchodzisz bezpośrednio w powietrze wydychane przez poprzednika. I nie ważne czy jesteście w masce czy nie to wdychacie. Żaden dystans, żadna maska tego nie zmienia. Zmienia się tylko prawdopodobieństwo trafienia na "szczęśliwy los".
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.