MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek noszenia maski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 32 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 32 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Gwontownik

Post #1 Ocena: 0

2020-10-14 20:19:20 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2020-10-14 20:11:17, kalimera1959 napisał(a):
Tylko, ze meneger w mojej fabryce nie zna tego przepisu, nigdy go nie widzial, slucha " gory", ktora nakazala nosic maseczki, ale nie przy maszynie, tylko jak sie oddalasz, np po czesci, do WC, na stolowke.Wiec , ubieraja, zdejmuja, ubieraja ludzie , brudnymi rekami, maseczki jednorazowe uzywane kilka dni.Informacje, gdzie mozna przeczytac, czyli gov.uk , zbyl, ze tu nie obowiazuja.Moze w sklepach, ale nie na fabrykach. Komu zalezy na pracy siedzi cicho i akceptuje. Tak rodzi sie zamordyzm i faszyzm. Na najnizszym poziomie.

Fakt nie znajomości przepisów nie zwalnia z ich stosowania lub bardziej odpowiedzialności za niestosowanie. Skoro coś ktoś wprowadza to musi wiedzieć wszystko. Czy się mylę?

Policja zatrzymuje kierowcę
👮 Przekroczył kierowca prędkość o 20 mph

Kierowca ale jak to się stało ja nic nie widziałem
👮 Tu są street lights, nie ma znaku NSL więc ograniczenie 30
Kierowca a ja tego nie wiem bo ja drive licence nie posiadam
👮 A jak tak to w porządku. Możesz jechać i jeździć jak ci tylko pasuje.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 14-10-2020 20:30 ]

Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

kalimera1959

Post #2 Ocena: 0

2020-10-14 20:29:43 (5 lat temu)

kalimera1959

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2010

Nie mylisz się. Niestety obecnie jest upadek prawa, praworządności. Polski rząd lamie prawo wprowadzając rozporządzenia , niezgodne z ustawami i jeszcze egzekwuje kary za nie przestrzeganie rozporządzeń( na marginesie, sady umarzają te kary ) Nie mylisz się, ale jest to obecnie walka z wiatrakami, kopanie się z koniem. No chyba, ze komuś nie zależy na pracy, szkole itd, bo zakupy można zrobić w innym miejscu, to może walczyć, wziąć prawnika, zaskarżyć fabrykę za dyskryminacje. Jak sie uda, przytulic trochę kasy. W UK jest troche inaczej, malo slyszalem o jakis karach dla ludzi. Jestem na kilku portalach angielskich covidosceptykow i czytam o roznych sytuacjach w UK. Ostatnio biznes w Londynie i nie tylko skarzy rzad BJ o straty przez lockdown, Wlasciciele pubow, klubow w Liverpoolu to samo. 49 PM z parti Torysow glosowalo dzisiaj przeciwko BJ. Jest jakas iskierka nadzieji.

[ Ostatnio edytowany przez: kalimera1959 14-10-2020 20:36 ]

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #3 Ocena: 0

2020-10-14 20:38:53 (5 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

To Ty z przepisami dyskutujesz?

Hm, nie bardzo rozumiem co miales na mysli...
Po prostu nie dam sie zaszczepic i tyle. Poczekam kilka lat na efekty u innych i wtedy sie zastanowie:-]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2020-10-14 20:42:49 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2020-10-14 20:38:53, xxxemi napisał(a):

To Ty z przepisami dyskutujesz?

Po prostu nie dam sie zaszczepic i tyle. Poczekam kilka lat na efekty u innych i wtedy sie zastanowie:-]

Sorry. To do pierwszej części było, nie do szczepionek.

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 14-10-2020 20:44 ]

Do góry stronyOffline

xxxemi

Post #5 Ocena: 0

2020-10-14 20:48:58 (5 lat temu)

xxxemi

Kobieta

Z nami od: 28-12-2011

No wiec ponoc to nie takie proste jest. W szkole u mojej corki poki co maseczek nie ma, ale dostalismy list w ktorym pisza ze jezeli bedzie lockdown,jedynie list od lekarza moze ja zwolnic. To w takim razie ja, gdy mam powod medyczny i maseczki nosic nie moge, nie dostane nic od GP (wiem bo sprawdzilam), a jesli chodzi o dzieci to juz dziala to inaczej???
Pytam przewrotnie, bo pomyslalam o tym zeby jej taka karte zamowic, tylko nie wiem jak to jest z przepisami wtedy.

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #6 Ocena: 0

2020-10-14 21:05:20 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2020-10-14 20:48:58, xxxemi napisał(a):
No wiec ponoc to nie takie proste jest. W szkole u mojej corki poki co maseczek nie ma, ale dostalismy list w ktorym pisza ze jezeli bedzie lockdown,jedynie list od lekarza moze ja zwolnic. To w takim razie ja, gdy mam powod medyczny i maseczki nosic nie moge, nie dostane nic od GP (wiem bo sprawdzilam), a jesli chodzi o dzieci to juz dziala to inaczej???
Pytam przewrotnie, bo pomyslalam o tym zeby jej taka karte zamowic, tylko nie wiem jak to jest z przepisami wtedy.

I to też nieprawda jest. Żaden list od lekarza nie jest potrzebny. Czytajcie proszę i korzystajcie ze swych praw. Tam wszystko jest ujęte.

Do góry stronyOffline

ruuuda

Post #7 Ocena: 0

2020-10-14 21:11:44 (5 lat temu)

ruuuda

Kobieta

Z nami od: 05-02-2013

Powiem tak , ja po zalozeniu jakiej kolwiek maseczki umieram . Nic niewidze , dusze sie , mam wrazenie ze cos mi zaslania swiat . Jezeli sa przepisy to powinnismy je przestrzegac , tak ? tylko czasem jak ? Gdzie jest udowodnione ze one nas chronia i czy faktycznie my chronimy innych majac katar/kaszel noszac te maseczki ?
Korzystaj z dnia. Jutro jeszcze dniem nie jest.

Do góry stronyOffline

Misia13

Post #8 Ocena: 0

2020-10-14 21:14:15 (5 lat temu)

Misia13

Konto usunięte

Cytat:

2020-10-14 20:38:53, xxxemi napisał(a):

Ja mam podobnie... nie chce “ niedorobionej” szczepionki... z tym, ze jak bedzie przymus to nic nie poradze :m

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2020-10-14 21:16:01 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2020-10-14 21:05:20, Gwontownik napisał(a):
Cytat:

2020-10-14 20:48:58, xxxemi napisał(a):

I to też nieprawda jest. Żaden list od lekarza nie jest potrzebny. Czytajcie proszę i korzystajcie ze swych praw. Tam wszystko jest ujęte.
U mojej żony w pracy też zapowiadali że mandatory I żadnych zwolnień. Wydrukowałem jej plakietkę ze strony internetowej gov, zrobiłem szkolenie z przepisów i okazało się, że tylko czas straciłem. Bo jak pokazała te kartę wydrukowaną, supervisor zadzwonił do HR aby się dowiedzieć i się dowiedział. Zero kagańca. Mało tego, bo w tych samych przepisach jest napisane
1. PPE są na ostatnim miejscu, kiedy pracodawca wykorzysta wszystkie wymagania jego dotyczące tzn, wietrzenie, wentylacja, dezynfekcja, środki czystości ...
2. Maska jest konieczna wtedy, kiedy nie można zachować dystansu. Jeżeli masz samodzielne stanowisko oddalone od innych to zgodnie z wymogami nie ma potrzeby.

A swoją drogą to ciekawe, bo jak ktoś pracuje na linii i przekazuje wykonaną pracę następnemu i następnemu itd do końca a w międzyczasie nie są dezynfekowane. Czyli robota przekazywana jest z wirusami. Prawda?

[ Ostatnio edytowany przez: Gwontownik 14-10-2020 21:17 ]

Do góry stronyOffline

kalimera1959

Post #10 Ocena: 0

2020-10-14 21:24:25 (5 lat temu)

kalimera1959

Mężczyzna

Z nami od: 14-10-2010

Prawda! A najlepsze,ze u mnie pracujemy w zespole 3 osoby i bez maseczek, a jezeli osoba musi isc w inny rejon, czesto bez ludzi ( regal z czesciami),albo do WC, musi ubrac maseczke . I my wiemy ,anglicy wiedza, grecy wiedza, kto tam jeszcze ? chlopak z Trinidad i Tobago wie, ze to jest nielogiczne. I co z tego ?

Do góry stronyOffline

Strona 32 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 31 | 32 | 33 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,