MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Obowiązek noszenia maski

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 13 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

Str 13 z 64

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Adacymru

Post #1 Ocena: 0

2020-09-30 13:02:49 (5 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ty nie zakladaj, broń prawa zarażenia sie, broń prawa wrażliwej na potencjalne skutki wirusa do doswiadczenia respiratora, a nawet smierci. Nie broni ci nikt udawac, ze jestes zolniony z noszenia maski, twoje sumienie. Ja bronić bede mojego prawa do chronienia mi bliskich osob przed zarazeniem, przed przedwczesną żałobą.

Jak wytlumaczyc dziecku, zeby nie dotykalo I nie lizalo klamek? W ten sam sposob Jak tlumaczysz inne niebezpieczenstwa, chyba ze jestes zwolnennikiem prawa dziecka do doswoadczenia wszelkiego niebezpieczenstwa na sobie.

Powtórzę, przed Covid19 tez zdrowy rozsadek podpowiadał zeby z grypa do ludzie sie nie pchac. Nie jest to nowością, ze powinnismy chronic innych przed zarazaniem. Uchronic sie zupelnie nie mozna, ale mozna zmniejszyc ryzyko. Ja jestesm za zmniejszaniem ryzyka. Ty mozesz się nosem migać z zarazonym i calowac po rekach z kim chcesz, zeby bohaterstwo pokazać.
Ada

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Gwontownik

Post #2 Ocena: 0

2020-09-30 13:09:17 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

[*]null
Cytat:

2020-09-30 10:42:35, Wembley27 napisał(a):
Dzwigowy nosi maseczke w dźwigu
Ponieważ.
Na wysokości jest większe prawdopodobne ze zarazi sie covid19
Bo tam wysoko jest więcej wirusa ...
😀😀😀😀😁😁

A czy widziałeś kierowcę autobusu w masce?
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

Wembley27

Post #3 Ocena: 0

2020-09-30 13:15:13 (5 lat temu)

Wembley27

Konto usunięte

Tak widzialam kierowcę autobusu
Ale nie można porównać kierowcę do drzwigowego
Kierowca ma większy kontakt z ludźmi

Kiedys pisałam o jednej rodzinie
Co boją się covid 19
Jak wracają do domu to wszystko czyszczą
Telefony torby plecaki dzieci
Dzieci uniformu prane są codziennie
Listy nie są otwierane przez 24 godziny
I nic im to nie daje
Ponieważ w ciągu 3 tygodni
Syn mial 2 razy goraczke
I robili 2 razy juz testy na covid 19

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #4 Ocena: 0

2020-09-30 13:16:08 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Chcesz nosić to noś a nie wmawiają nikomu że to dla swojego dobra czy dobra innych. W Szwecji i Holandii nie noszą i jakoś ludzie na ulicy nie umierają, a i ten ś-wirus się nie rozprzestrzenia tak jak w innych krajach. Do tego dochodzą inne komplikacje wynikające ze stosowania masek (kto ciekawy to znajdzie). Ale ty wiesz swoje a ja swoje i nikogo przekonywać zamiaru nie mam.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #5 Ocena: 0

2020-09-30 14:49:44 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2020-09-30 13:02:49, Adacymru napisał(a):
Ty nie zakladaj, broń prawa zarażenia sie, broń prawa wrażliwej na potencjalne skutki wirusa do doswiadczenia respiratora, a nawet smierci. Nie broni ci nikt udawac, ze jestes zolniony z noszenia maski, twoje sumienie. Ja bronić bede mojego prawa do chronienia mi bliskich osob przed zarazeniem, przed przedwczesną żałobą.

Jak wytlumaczyc dziecku, zeby nie dotykalo I nie lizalo klamek? W ten sam sposob Jak tlumaczysz inne niebezpieczenstwa, chyba ze jestes zwolnennikiem prawa dziecka do doswoadczenia wszelkiego niebezpieczenstwa na sobie.

Powtórzę, przed Covid19 tez zdrowy rozsadek podpowiadał zeby z grypa do ludzie sie nie pchac. Nie jest to nowością, ze powinnismy chronic innych przed zarazaniem. Uchronic sie zupelnie nie mozna, ale mozna zmniejszyc ryzyko. Ja jestesm za zmniejszaniem ryzyka. Ty mozesz się nosem migać z zarazonym i calowac po rekach z kim chcesz, zeby bohaterstwo pokazać.

650.000 osób umiera co roku z powodu grypy. Czy nosisz maseczkę w sezonie grypowym czy narażasz innych na respirator a czyiś bliskich na żałobę? Powikłania po zwykłej grypie mogą być równie zabójcze jak covid, cieszę się że zauważasz zagrożenie.

Pisałem - nosze maseczke gdzie trzeba i kiedy trzeba ale skoro nie rozumiesz to może prościej:

1. Czemu w krajach gdzie maseczki sa obowiązkowe liczba przypadków lawinowo rośnie a uk wprowadza lokalne lockdowny?

2. Dlaczego bezpiecznie jest spotkać sie w 6 osob w domu bez obowiazku zakładania maseczek a w 7 już nie? Moze logicznie - odwiedzajcie sie ale w maseczkach?

3. Czemu skoro maseczki sa zupelnie nieszkodliwe dla lekarza operujacego wiele godzin nie musza ich nosić dzieci? Czemu w szkole, gdzie choroby sie mieszaja dzieci nie musza nosic maseczki, przez co moga przyniesc je do domu i sprawić by ktoś wylądował pod respiratorem?

4. Dlaczego w jakiejś głupiej i zacofanej Szwecji 100 lat za UK ludzie nie musza nosić maseczek - i nie ma różnicy w krzywej zachorowań i śmiertelności? Czy to spisek rządu szwedzkiego by pozbyć się obywateli?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 30-09-2020 14:50 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

cris82

Post #6 Ocena: 0

2020-09-30 16:06:48 (5 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Po tym, jak w walijskim szpitalu Royal Glamorgan Hospital w Llantrisant zdiagnozowano 82 osoby z koronawirusem, dyrekcja placówki zarządziła zawieszenie większości usług medycznych. Szpital od dzisiaj nie będzie wykonywał operacji, z wyjątkiem kilku pilnych zabiegów u pacjentów onkologicznych"

o... a mogli zakladac maseczki i nie byloby problemu...

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #7 Ocena: 0

2020-09-30 16:45:08 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Czy są prowadzone statystyki wśród osòb zakażonych, ściśle przestrzegających zasad i wkładających maseczki? Dałoby to niewątpliwy dowód na to, że maseczki chronią i wirusa łapią tylko liżący klamki i wywrotowcy.

U nas w lokalnym klubie piłkarskim koronawirusa wykryto u 22-letniego piłkarza. Okazało się, że mieszka z i opiekuje się starszą mamą. Ta nie wychodzi z domu, on maseczki, zakupy słowem essentials. Pracujący z domu. Od 2 tygodni poprzedających wykrycie nie trenował i nie grał z powodu kontuzji. Do knajpy nie chodził ani nie odwiedzał operatora dźwigu w masce na wysokości. Test zrobił po tym, jak okazało się, że w sasiedztwie kilka osób miało wirusa (w gazetach głośno). Pojechał na swab centre z matką, ta negatywna on pozytywny. Zero objawów.

Gdzie i jak on go złapał to nikt nie wie - a że jego mama ma wynik negatywny to już tylko pozostaje rządowym ekspertom do rozwikłania.

Albo testowanie tylko porzadnymi testami tylko na obecność SARS-Cov-2.

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #8 Ocena: 0

2020-09-30 17:24:34 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Cytat:

2020-09-30 13:15:13, Wembley27 napisał(a):
Tak widzialam kierowcę autobusu
Ale nie można porównać kierowcę do drzwigowego
Kierowca ma większy kontakt z ludźmi

Kiedys pisałam o jednej rodzinie
Co boją się covid 19
Jak wracają do domu to wszystko czyszczą
Telefony torby plecaki dzieci
Dzieci uniformu prane są codziennie
Listy nie są otwierane przez 24 godziny
I nic im to nie daje
Ponieważ w ciągu 3 tygodni
Syn mial 2 razy goraczke
I robili 2 razy juz testy na covid 19

A wystarczy tylko
- trzymać dystans
- myć ręce przez 20 sekund
- nie spotykać się w grupach większych niż 6, bo jak jest mniej to się nie zarazi
- wracać z pubu przed 22.00
- no i w restauracji siedzieć przy stoliku bo wtedy wirus lata nad głową.:-]

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #9 Ocena: 0

2020-09-30 17:28:14 (5 lat temu)

Gwontownik

Mężczyzna

U mojej żony w pracy wszyscy noszą i się jeszcze cieszą bo na opakowaniu zbiorczym zamieszczona jest informacja "nie chroni przed covid 19"
Taka jest skuteczność.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #10 Ocena: 0

2020-09-30 17:32:59 (5 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Pacjent umrze na powikłania po grypie (norma o tej porze roku w starzejacym sie społeczeństwie) ale umrze na covid by można było wprowadzić nowe, nieefektywne przepisy. Na spacer do lasu w maseczce albo £1000 fine. Malo tego, w czerwonej strefie jak nhs track and trace app wykryje, że wracamy dłuższą drogą ze sklepu - £1000 fine. Aż sie nauczą może.

Do góry stronyOffline

Strona 13 z 64 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 12 | 13 | 14 ... 62 | 63 | 64 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,