|
|
---|---|
PuchatekPL | Post #1 Ocena: 0 2020-03-30 19:53:16 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2020 Skąd: Leeds |
Witam wszystkich serdecznie, pewnie był już podobny temat, jednak chciałem zapytać czy ktoś z Was orientuje się jak jest tutaj po studiach w Polsce ? Skończyłem Ochronę Środowiska i chciałbym znaleźć tutaj pracę w zawodzie, czy mam na to jakieś większe szanse ? Czy szukać najpierw stażu albo wolontariatu ? Czy wysyłać papiery do przełożenia na ich standardy do NARICu ? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, pozdro
![]() |
ZlotaPerla1 | Post #2 Ocena: 0 2020-03-30 19:58:52 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
1. Covid19
2. Brexit Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
PannaZMokraGlow | Post #3 Ocena: 0 2020-03-30 20:57:20 (5 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2020-03-30 19:53:16, PuchatekPL napisał(a): Witam wszystkich serdecznie, pewnie był już podobny temat, jednak chciałem zapytać czy ktoś z Was orientuje się jak jest tutaj po studiach w Polsce ? Skończyłem Ochronę Środowiska i chciałbym znaleźć tutaj pracę w zawodzie, czy mam na to jakieś większe szanse ? Czy szukać najpierw stażu albo wolontariatu ? Czy wysyłać papiery do przełożenia na ich standardy do NARICu ? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, pozdro ![]() Internship? Kiedy zrobiles studia? --- Bo czasem chca recent graduates jako internow. Poza tym nie mam doswiadczenia w Twojej dzialce wiec duzo nie poradze. [ Ostatnio edytowany przez: PannaZMokraGlowa 30-03-2020 21:06 ] |
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2020-03-30 21:37:31 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Po studiach w Polsce tutaj jest normalnie, jak wszedzie
![]() Co konkretnie z ta Ochrona Srodowiska, politechnika, uniwersytet, technologie, inzynierka czy papierologia?Licencjat czy pelne? Jakies staze, praktyki w czasie, twarde umiejetnosci? Jezyk? Pierwsze dwa problemy padly na poczatku. |
no_wayy | Post #5 Ocena: 0 2020-03-30 22:59:02 (5 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Cytat: 2020-03-30 19:53:16, PuchatekPL napisał(a): Witam wszystkich serdecznie, pewnie był już podobny temat, jednak chciałem zapytać czy ktoś z Was orientuje się jak jest tutaj po studiach w Polsce ? Skończyłem Ochronę Środowiska i chciałbym znaleźć tutaj pracę w zawodzie, czy mam na to jakieś większe szanse ? Czy szukać najpierw stażu albo wolontariatu ? Czy wysyłać papiery do przełożenia na ich standardy do NARICu ? Będę wdzięczny za każdą odpowiedź, pozdro ![]() Pominę problemy już omówione. Co rozumiesz pod pojęciem 'praca w zawodzie'? Teoretycznie mógłbyś zacząć od przejrzenia ofert pracy na EA/SEPA. Może mają coś mniejszego kalibru na początek. Ewentualnie EHS (Environment Compliance) Officer w jakieś firmie o profilu przemysłowym. Mnie nigdy o papiery nie pytali ale przepuściłem przez NARIC dla świętego spokoju. Lepiej mieć niż nie mieć ![]() |
|
|
PuchatekPL | Post #6 Ocena: 0 2020-03-31 21:44:18 (5 lat temu) |
Z nami od: 24-03-2020 Skąd: Leeds |
Cytat: 2020-03-30 19:58:52, ZlotaPerla1 napisał(a): 1. Covid19 2. Brexit No ok, a zakładając że w ciągu najbliższych 3 miesięcy np. sytuacja się unormuje ? Cytat: 2020-03-30 21:37:31, karjo1 napisał(a): Po studiach w Polsce tutaj jest normalnie, jak wszedzie ![]() Co konkretnie z ta Ochrona Srodowiska, politechnika, uniwersytet, technologie, inzynierka czy papierologia?Licencjat czy pelne? Jakies staze, praktyki w czasie, twarde umiejetnosci? Jezyk? Pierwsze dwa problemy padly na poczatku. Akademia Pomorska, kierunek Geografia, specjalizacja Kształtowanie i Zarządzanie Środowiskiem Przyrodniczym- z tego mam magisterkę. Z umiejętności twardych angielski na poziomie B2 z certyfikatem i np. praca na programach GISowskich: QuantumGis, ArcGis i coś jeszcze by się znalazło ![]() |
kaktusak | Post #7 Ocena: 0 2020-04-01 08:05:34 (5 lat temu) |
Z nami od: 11-03-2019 Skąd: Manchester |
Sytuacja sie pewnie nie unormuje przez najblizszy rok a nie 3 miesiace. Rekrutacje wstrzymane, oferty prac wycofywane, rzad finansuje 80% znaczacej czesci spoleczenstwa (przez 3 miesiace chyba, a co potem?, masowe bankructwa?), za pol roku to tu moze byc 15% bezrobocia a wa takich warunkach bedziesz ostatni w kolejce. Nie mowie juz o brexicie
|
karjo1 | Post #8 Ocena: 0 2020-04-02 10:51:36 (5 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2020-03-31 21:44:18, PuchatekPL napisał(a): No ok, a zakładając że w ciągu najbliższych 3 miesięcy np. sytuacja się unormuje ? Akademia Pomorska, kierunek Geografia, specjalizacja Kształtowanie i Zarządzanie Środowiskiem Przyrodniczym- z tego mam magisterkę. Z umiejętności twardych angielski na poziomie B2 z certyfikatem i np. praca na programach GISowskich: QuantumGis, ArcGis i coś jeszcze by się znalazło ![]() Trudno powiedziec, czy w 3 miesiace na tyle sie unormuje sytuacja gospodarcza. Tapniecie bedzie ogolnoswiatowe. Co do umiejestnosci, to wlasnie na GIS bym stawiala, na oferty w ochronie srodowiska i geografii, mapach itp. Jakis czas temu bylo sporo wakatow. |
|