Co nas nie zlamie to nas umocni
|
|
---|---|
Mahosia | Post #1 Ocena: 0 2007-02-12 10:03 (18 lat temu) |
Z nami od: 12-02-2007 |
Bardzo prosze o pomoc! Jestem jeszcze w kraju, wiec korzystajac z tego chcialabym tu na miejscu pozbierac papirki niezbedne do nostryfikacji dokumentow na Wyspach, ale nie bardzo sie orientuje jak to zrobic. Wiem, ze nostryfikacja to dlugi i kosztowny proces, dlatego chcialabym juz teraz ulżyc swoim przyszlym cierpieniom. jestem po filologii angielskiej, mam uprawnienia pedagogiczne. Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc!!!
![]() Co nas nie zlamie to nas umocni
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2007-02-12 10:26 (18 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytuje:
"W Wielkiej Brytanii uznawane jest doświadczenie zawodowe i wykształcenie zdobyte poza granicami tego kraju. Zainteresowani pracą w Anglii mogą swoje kwalifikacje porównać z brytyjskim systemem kwalifikacyjnym. W tym celu należy zwrócić się do brytyjskiego centrum informacyjnego – National Recognition Information Centre ( NARIC ), które tym się zajmuje. więcej informacji... www.naric.org.uk." Na tej stronie masz troche informacji http://www.london.polemb.net/index.php?document=90 Nie wydaje mi sie, zebys musiala nostryfikowac swoje dokumenty. Jesli bedziesz chciala uczyc w UK, to wystarczyc sie zarejestrowac w jakiejs organizacji nauczycielskiej. NIe pamietam juz nazwy. Ponizej link do forum "Polscy nauczyciele w Anglii", powinno Ci sporo pomoc http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33917 Carpe diem.
|
Mahosia | Post #3 Ocena: 0 2007-02-12 12:32 (18 lat temu) |
Z nami od: 12-02-2007 |
Bardzo Ci dziekuje za te informacje. Nasluchalam sie o tonach papierow, ktore anglisci musza dostarczyc Brytyjczykom i, ze sciaganie ich z Polski bywa klopotliwe. zastanawia mnie tez jak wygladaja procedury na zwyklego tlumacza, takiego posredniczacego m-dzy Polakami a np. Szkotami, ktorych teraz wlasnie poszukuja. Bede wdzieczna za wszelkie dodatkowe informacje.
Co nas nie zlamie to nas umocni
|
peonia | Post #4 Ocena: 0 2007-05-15 23:13 (18 lat temu) |
Z nami od: 15-05-2007 Skąd: Lancashire |
Po prostu daj do przetlumaczenia swoje dokumenty tlumaczowi przysieglemu i na tym mozesz spokojnie bazowac. Oni to uznaja! Powodzenia! Tu jest latwiej niz sie wydaje!
![]() |
|