MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Jak Nostryfikować Dokumenty??????

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Mahosia

Post #1 Ocena: 0

2007-02-12 10:03 (18 lat temu)

Mahosia

Z nami od: 12-02-2007

Bardzo prosze o pomoc! Jestem jeszcze w kraju, wiec korzystajac z tego chcialabym tu na miejscu pozbierac papirki niezbedne do nostryfikacji dokumentow na Wyspach, ale nie bardzo sie orientuje jak to zrobic. Wiem, ze nostryfikacja to dlugi i kosztowny proces, dlatego chcialabym juz teraz ulżyc swoim przyszlym cierpieniom. jestem po filologii angielskiej, mam uprawnienia pedagogiczne. Jeszcze raz bardzo prosze o pomoc!!! :-o
Co nas nie zlamie to nas umocni

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Richmond

Post #2 Ocena: 0

2007-02-12 10:26 (18 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytuje:

"W Wielkiej Brytanii uznawane jest doświadczenie zawodowe i wykształcenie zdobyte poza granicami tego kraju. Zainteresowani pracą w Anglii mogą swoje kwalifikacje porównać z brytyjskim systemem kwalifikacyjnym. W tym celu należy zwrócić się do brytyjskiego centrum informacyjnego – National Recognition Information Centre ( NARIC ), które tym się zajmuje.
więcej informacji... www.naric.org.uk."

Na tej stronie masz troche informacji
http://www.london.polemb.net/index.php?document=90

Nie wydaje mi sie, zebys musiala nostryfikowac swoje dokumenty. Jesli bedziesz chciala uczyc w UK, to wystarczyc sie zarejestrowac w jakiejs organizacji nauczycielskiej. NIe pamietam juz nazwy.
Ponizej link do forum "Polscy nauczyciele w Anglii", powinno Ci sporo pomoc
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=33917
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Mahosia

Post #3 Ocena: 0

2007-02-12 12:32 (18 lat temu)

Mahosia

Z nami od: 12-02-2007

Bardzo Ci dziekuje za te informacje. Nasluchalam sie o tonach papierow, ktore anglisci musza dostarczyc Brytyjczykom i, ze sciaganie ich z Polski bywa klopotliwe. zastanawia mnie tez jak wygladaja procedury na zwyklego tlumacza, takiego posredniczacego m-dzy Polakami a np. Szkotami, ktorych teraz wlasnie poszukuja. Bede wdzieczna za wszelkie dodatkowe informacje.
Co nas nie zlamie to nas umocni

Do góry stronyOffline

peonia

Post #4 Ocena: 0

2007-05-15 23:13 (18 lat temu)

peonia

Kobieta

Z nami od: 15-05-2007

Po prostu daj do przetlumaczenia swoje dokumenty tlumaczowi przysieglemu i na tym mozesz spokojnie bazowac. Oni to uznaja! Powodzenia! Tu jest latwiej niz sie wydaje! :-)

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,