Str 5 z 9 |
|
---|---|
Wembley27 | Post #1 Ocena: 0 2019-09-16 14:42:09 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
W tym przypadku
Jak ma dlugi I komornika To napewno musi pracować A studia ....napewno musi znaleźć inny sposób edukacji |
staryznajomy | Post #2 Ocena: 0 2019-09-16 14:56:09 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-16 14:40:31, Rozrabiaka napisał(a): Jeżeli myślicie, ze to wymysły i ściema to się mylicie. Zbyt długo przebywałem wśród ludzi z takimi problemami w poradniach zdrowia psychicznego. Chaos w głowie, gonitwa myśli, działania irracjonalne (kilkadziesiąt portfeli i torebek) Problemy z teraźniejszością i ucieczka w świat wymyślony, wyreżyserowany, tworzenie historii, ze jest kimś innym w obcym mieście (to się zdarza każdemu, ale nie w takim stopniu) idealizowanie wszystkiego co nas nie dotyczy. Za wszelką cenę, podświadomie chce uciec, ale nie ucieknie, bo problem jest w jej głowie a od tego nie uciekniesz, co najwyżej psychotropami przytępisz myślenie i działanie. Część świadomości wie, ze dzieje się źle, więc tworzy historie swojego życia w innych miejscach w innym otoczeniu, jest kimś innym i nie ma problemów, zdrowotnych, finansowych, emocjonalnych. Szkoda dziewczyny, tym bardziej, ze będzie na 100% jeszcze gorzej. Znacie i widzieliście takie osoby, ekscentryczny ubiór, typu żółty szal i filetowa bluzka z ogromnymi guzikami, duże kolczyki jak żyrandole, przepaska na głowę, biała skarpetka z falbanką do szpilek i ciągle gdzieś biegną, żyją w innym świecie, niby z nami ale jednak obok. Do szkoły już nie wróci, do zawodu również, ale będzie miała za jakiś czas rentę ale grunt by było miło...a zabawa trwa [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 16-09-2019 14:57 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
ZlotaPerla1 | Post #3 Ocena: 0 2019-09-16 15:02:20 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-16 14:56:09, staryznajomy napisał(a): i tu muszę się zgodzić (z wyjątkiem tego, że temat jest "podpuchą" ). sam znam kilka osób z Twojej okolicy (Northampton, Wellingborough, Corby) które dotarły do UK. żadna z nich nie przestała robić długów w nowym kraju. bawili się jedynie wydając inną walutę. część wróciła do PL licząc na to ,że nikt ich nie znajdzie, część jest bankrutami w UK i wyrokami w PL. ale grunt by było miło...a zabawa trwa [ Ostatnio edytowany przez: <i>staryznajomy</i> 16-09-2019 14:57 ] Mamy tych samych znajomych? ![]() ![]() ![]() ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
staryznajomy | Post #4 Ocena: 0 2019-09-16 15:08:32 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
zwłaszcza po kilkunastu latach
przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
ZlotaPerla1 | Post #5 Ocena: 0 2019-09-16 15:29:44 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2019-09-16 15:08:32, staryznajomy napisał(a): zwłaszcza po kilkunastu latach Tak, po kilkunastu latach, ale ile jest nowych! nowo przybyłych, sąsiadów mam nowych Polaków - nie znam ich jeszcze ![]() Trzech nas w jednym ciele: Anioł, Diabeł i JA
|
|
|
malben1 | Post #6 Ocena: 0 2019-09-16 15:55:14 (6 lat temu) |
Z nami od: 10-12-2007 Skąd: Stafford |
Cytat: 2019-09-15 21:51:28, Annie26 napisał(a): ... Potrzebuję Waszej porady, od osób, które znają życie w Polsce i w Wielkiej Brytanii, doświadczyli pracy w obu krajach i wiedzą coś o różnych zawrotnych sytuacjach w życiu, od których można stracić głowę. ... rozumiem, ze na porzadne 'lanie', od ojca, jest za pozno...? zas jego rady sa niewystarczajaco porzadne...? -wez los w swoje rece -daj odpoczac ojcu -naucz sie samodyscypliny -zacznij robic cos co ma sens jesli ta historia jest prawdziwa: -zacznij od sprzedazy 99 torebek i 49 portfeli ... jesli nie: -zacznij spisywac swoje historie -znajdz wydawce ![]() ... Pamietajcie!
Nikt nie da Wam tyle ile ja Wam moge obiecac...
|
Annie26 | Post #7 Ocena: 0 2019-09-16 16:17:12 (6 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2019 Skąd: Nie mieszkam w UK |
Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi
![]() Wezmę je pod uwagę ![]() Rzeczywiście najrozsądniej jest dokończyć, to co się zaczęło i ukoić nerwy, ale z drugiej strony czas goni i chciałoby się zarabiać konkretną sumę na spłatę długów. Skończyłam 3 lata studiów pielęgniarskich, więc już jestem pielęgniarką licencjonowaną (mogłam już w sumie 3 lata temu podjąć pracę w zawodzie, ale miałam jeszcze rentę rodzinną po zmarłej mamie i tata się bał,że mogą mi ją odebrać, gdy przekroczę wymagany dochód)- tylko jeszcze nie mam magistra i nie podjęłam pracy w zawodzie. Nie mogłam szybciej odpisać na Wasze posty, ponieważ dzisiaj pracowałam w McDonald's od 6:00 rano do 15:00 popołudniu. Wszyscy stwierdzili z pracowników, że czas szybko minął i mi też-w mgnieniu oka. Dla rozwiązania wątpliwości moja historia jest prawdziwa. Widzę, że niektórzy użyli mój post jako pretekst do podśmiewywania się, a inni postarali się coś dobrego od siebie napisać. Cóż, widocznie nie wszystkim jest dane dogłębne zrozumienie życia i ludzkich problemów, szczególnie tych natury psychicznej, albo jeszcze zbyt mało cierpienia doświadczyli w życiu. Doceniam wypowiedzi obu stron. Napiszę coś więcej późnym wieczorem, bo jeszcze mam sprawy do załatwienia na mieście. Pozdrawiam Wszystkich ![]() |
staryznajomy | Post #8 Ocena: 0 2019-09-16 16:55:27 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
tu nie chodzi o wyśmiewanie. bardziej o osoby które mają skłonności do "samozagłady" i o szereg znanych nam przykładów. wiem, że w UK wiele osób skończyło źle dostając na widok innej waluty (przepraszam za wyrażenie) "małpiego rozumu". i były to osoby w PL mocno "poukładane".
...zaś fantazja przydaje się w łóżku lub szkole. w życiu musi być oparta w realiach [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 16-09-2019 16:56 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Turefu | Post #9 Ocena: 0 2019-09-16 17:14:00 (6 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Cytat: 2019-09-16 16:17:12, Annie26 napisał(a): Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi ![]() Wezmę je pod uwagę ![]() Rzeczywiście najrozsądniej jest dokończyć, to co się zaczęło i ukoić nerwy, ale z drugiej strony czas goni i chciałoby się zarabiać konkretną sumę na spłatę długów. Ale jesli przyjedziesz do UK bez kwalifikacji , to tez konkretnych pieniedzy nie zarobisz. A pielegniarka to solidny zawod zawsze znajdziesz zatrudnienie. Jesli jak piszesz, Twoja historia jest prawdziwa, to zostalo Ci tylko kilka miesiecy do dyplomu, wykorzystaj ten czas na wyleczenie nerwow. Jesli juz masz uprawnienia pielegniarskie, to moze poszukaj pracy w zawodzie, nie w McDonaldzie? |
Wembley27 | Post #10 Ocena: 0 2019-09-16 18:28:12 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Żeby zrobić jakiś ruch związany z wyjazdem
To przyjeżdżają ...To musisz od razu iść do pracy i co miesiąc spłacać dług Teraz dlugi to dla Ciebie jest priorytet |