|
|
---|---|
Okret2638 | Post #1 Ocena: 0 2019-01-21 17:24:58 (6 lat temu) |
Z nami od: 21-01-2019 Skąd: Leeds |
Cześć. Od jakiegoś czasu bije się z myślami czy nie zmienić pracy. Otoż pracuję w lokalnej mleczarni w małym miasteczku. Pracuje 5 dni w tygodniu, wolne mam piątki i niedziele. Co mnie w pracy irytuje? Nigdy nie wiem o której skoncze prace, zaczynam od 7:00 i często konczę o 18-19, czasami 20-21. Wszystko zalezy od maszyn, które czesto nawalaja. Praca jest glownie na zaladunku na dworze, ciaganie hakiem skrzynek z produktamki na tirach, 2-3 razy dziennie maszyna na ktorej srednio przerzucam 3,5 tony mleka na godzine, plecy wiadomo w jakim są stanie. Przerwy nie są płatne, żadnych nadgodzin, czasu na życie, ani jednego wolnego weekendu. Pieniądze też słabe, 330-350 funtów tygodniowo. Ludzi jest coraz mniej, mają klopoty ze znalezieniem pracownikow a co za tym idzie - my pracujemy coraz dluzej i wiecej. Zalety? Nie wiem, może fajna atmosfera i chyba przyzwyczajenie, bo to moja pierwsza praca w uk. Wiekszosc z nas jest tutaj zeby zaoszczedzic jakies pieniadze, ale gdzie czas na takie zwykłe zycie, jakis odpoczynek po pracy, cokolwiek. To juz czas zeby cos zmienic?
|
inka144 | Post #2 Ocena: 0 2019-01-21 17:30:58 (6 lat temu) |
Z nami od: 09-02-2011 Skąd: Melksham |
Jesli zostala juz podjeta mysl, ze trzeba zmienic- to zacznij sie rozgladac.Lepiej juz w tej pracy nie bedzie. A jesli moze i bedzie- to Ty tego nie bedziesz zauwazal. Bo Twoje mysli sa juz zaabsobowane faktem, ze jednak jest tam nieciekawie dla Ciebie.
Najgorzej to zaczac- poszukaj ogloszen, napisz CV- na pewno sie uda! Trzymam kciuki, powodzenia! |
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2019-01-21 17:37:52 (6 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Zazwyczaj przerwy nie sa platne, ale to jest pol do godziny.
CO do nadgodzin, wszystko powinno byc w kontrakcie, byc moze stawka za nie jest taka sama, jak za standartowe godziny. Przy pracy w godzinach, o ktorych wspominasz, trudno byloby sie zmiescic w typowym etacie, bez nadgodzin. Zmienic prace zawsze mozna, Leeds jest spore i rownie duzo ofert. Pytanie, czego szukasz, jakie wyksztalcenie, doswiadczenie (nie tylko formalne, w pracy zarobkowej) masz, jak jezyk. Zawsze warto szukac czegos, pracujac. |
|