Do referencji nie musisz podawac obecnego pracodawcy
[ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 07-05-2018 22:04 ]
Str 2 z 2 |
|
---|---|
tomaszzet | Post #1 Ocena: 0 2018-05-07 22:04:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
to tylko info o przychodach i odprowadzonych podatkach
Do referencji nie musisz podawac obecnego pracodawcy [ Ostatnio edytowany przez: tomaszzet 07-05-2018 22:04 ] Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
radzik77 | Post #2 Ocena: 0 2018-05-07 22:44:54 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
A to wogole wystawia sie jakies dokumenty? Dostaniesz P45 z podsumowaniem dochodu i potrąceń na podatek i tyle.
Referencje chyba bardziej dotyczą odejścia z pracy. U nowego pracodawcy podajesz dane ostatniego miejsca pracy (lub kilku jesli jest wymagane) i nowy pracodawca zazwyczaj występuje o potwierdzenie referencji. |
KRafal | Post #3 Ocena: 0 2018-05-07 22:51:13 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2017 Skąd: Londyn |
W obecnym klimacie na referencje w ogóle nie liczę
|
karjo1 | Post #4 Ocena: 0 2018-05-07 22:54:41 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
A masz kogos wyzej stanowiskiem, z kim dobrze sie pracuje, z kim mozna byloby uzgodnic opcje referencji?
Nie musi to byc bezposredni przelozony. Referencje z kadr/HR daja potwierdzenie zatrudnienia w danym okresie, ilosc chorobowego. |
KRafal | Post #5 Ocena: 0 2018-05-08 21:07:03 (7 lat temu) |
Uprzedzili mój ruch. Proponują albo kolejne postępowanie dysc. albo konstruktywny dismissal. Dali czas na zastanowienie się.
Zastanawiam się jednak, czy bardziej opłacalny będzie konstruktywny dism. czy moja rezygnacja. |
|
|
Post #6 Ocena: 0 2018-05-08 22:30:14 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-05-08 21:07:03, KRafal napisał(a): Uprzedzili mój ruch. Proponują albo kolejne postępowanie dysc. albo konstruktywny dismissal. Dali czas na zastanowienie się. Zastanawiam się jednak, czy bardziej opłacalny będzie konstruktywny dism. czy moja rezygnacja. Nie martw sie w zadnych papierach Ci tego nie zapisza tylko bedziesz musial prosic gdzie indziej o referencje. Wlasnie zastanawiamy sie z moim facetem czy nie lepiej bedzie zdecydowac sie najpierw na dyscyplinarke ale on mi tu podpowiada zebys w zadnym wypadku nie szedl sam na spotkanie dyscyplinarne tylko z inna osoba ktora bedzie Twoim swiadkiem. Nic na gebe. A co to bylo z tymi emailami ktore Ci wysylali? Pamietaj ze takie dyscyplinarki sa obosieczne, jesli pracodawca niewlasciwie przeprowadzi taki proces to mozesz zlozyc na nich skarge. W sumie - nie stresuj sie nadmiernie ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
KRafal | Post #7 Ocena: 0 2018-05-08 23:02:24 (7 lat temu) |
Maile są
![]() Czy w przypadku złożenia wypowiedzenia przeze mnie (a nie tego konstruktywnego) mają obowiązek wystawić mi to, co nazywa się tu referencjami? Czy w ogóle jest to obowiązkiem? |
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2018-05-08 23:04:56 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Pracodawca nie ma obowiazku wystawiania referencji.
Ada
|
Post #9 Ocena: 0 2018-05-08 23:11:58 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Referencje czesto wystawiane sa w formie zapytania o podpunkty takie jak punktualnosc, relacje ze wspolpracownikami, itp. Moga probowac twierdzic ze nie nawiazujesz dobrych relacji albo ze nie wykonujesz polecen. Ale nie moga powiedziec ten facet jest ogolnie do niczego. Za to nie musza koniecznie dac jakichkolwiek referencji.
Czy wiesz co to jest constructive dismissal? To ze Ty sam skladasz wypowiedzenie z pracy ale z ich winy. Ludzie dostaja odszkodowania za constructive dismissal czyli Twoj pracodawca lekko bredzi Wydrukuj sobie ich emaile zanim sie zwolnisz Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|