Str 2 z 3 |
|
---|---|
Maciek64 | Post #1 Ocena: 0 2018-01-25 08:30:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 24-01-2018 Skąd: York |
Bardziej mi chodzi o to ze ten SSD jest smiesznie niski. Nawet na tygodniowy czynsz nie starczy…
Dlatego się zastanawiam czy jest wogole sens się o to klocic, skoro pracodawca ma mnie gdzies. A może po prostu mnie zwolnili i wyslali list na mój adres UK. Korespondencji niestety nie jestem wstanie odebrać, skoro jestem w PL ? Czy istnieje prawdopodobieństwo ze mnie zwolnili, kiedy przebywam na chorobowym. Jak by nie patrzeć to już 4-ty tydzień nie ma mnie w pracy. : / |
Maciek64 | Post #2 Ocena: 0 2018-01-25 19:13:07 (7 lat temu) |
Dzwonilem kolejne 3 razy dzisiaj i dalej to samo...
Myslicie ze mnie zwolnili i dlatego poprostu nie placa ? |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2018-01-25 19:32:46 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
napisz na @
kto by chcial robic w takiej firmie teraz to juz na ostro musisz z nimi pojechac no win no dolaro$ itp |
Maciek64 | Post #4 Ocena: 0 2018-02-01 10:18:22 (7 lat temu) |
Czesc,
Napisalem oficjalnego maila i poskutkowalo, wkoncu mi zaplacili. Nie chętnie, bo nie chętnie, ale zapłacili i to jeszcze 80%. Za nieco, ponad tydzień maja mi sciagac gips. Pewnie nie będę od razu skakal, wiec będę siedział jeszcze przez jakiś czas na zwolnieniu lekarskim Czy pracodawca może mnie zwolnic, zaraz jak się pojawie w pracy ? Albo może mnie zwolnic w trakcie chorobowego ? Jak by nie patrzeć to teraz już dość nie chętnie wogole wypłacili mi pieniazki, a wydaje mi się ze mogę np. kolejne 6 tygodni być na zwolnieniu i troszkę się obawiam, czy po prostu po ostatniej akcji z mailem, teraz mnie nie wywala. Pozdrawiam [ Ostatnio edytowany przez: Maciek64 01-02-2018 10:23 ] |
lichowie | Post #5 Ocena: 0 2018-02-01 10:34:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Jeśli jesteś na stałej umowie, to żeby Cię zwolnić muszą mieć powód. Albo redukują Twój etat, albo robią zwolnienia grupowe i akurat na Ciebie padło, albo dyscyplinarnie. Za to że byłeś na chorobowym zwolnić Cię nie mogą.
|
|
|
Maciek64 | Post #6 Ocena: 0 2018-02-01 10:38:05 (7 lat temu) |
Czyli teraz nie moga mnie zwolnic i jak jestem na chorobowym to zwolnienie mi nie grozi ? Ale jak już wroce to roznie może być. Dobrze rozumiem ?
[ Ostatnio edytowany przez: Maciek64 01-02-2018 10:54 ] |
lichowie | Post #7 Ocena: 0 2018-02-01 11:39:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Tak jak napisałam wcześniej. Żeby Cię zwolnić to muszą mieć powód. Jak wrócisz z pracy i będziesz wzorowym pracownikiem to przecież nie będą mieli za co Cię wyrzucić.
Jeśli jednak pracujesz dla kanalii, które chcą mieć pracowników tylko na dobre, a na złe to już nie (czytaj. w czasie choroby) i będą się dwoić i troić żeby Cię zwolnić, to pewnie będą Ci robić pod górkę i czepiać się wszystkiego jak rzep psiego ogona. Nie wiem jaką masz sytuację w pracy. Mam nadzieję, że tylko teraz się trochę podąsali i jak wrócisz to będą się zachowywać profesjonalnie. Jeśli nie i będą Cię gnębić to albo czym prędzej szukaj nowej pracy, albo idź od razu za ciosem i pisz skargi ile wlezie. Ale pisz, nie gadaj z nimi. Co napisane to jakoś trudniej pod dywan zamieść. Pamiętaj, że na takie gnębienie paragrafy są. Jak im pokażesz, że z Tobą żartów nie ma to jest wielka szansa, że Cię zostawią w spokoju. Mimo wszystko mam nadzieję, że pracujesz dla normalnych ludzi i po powrocie dobrze będzie Ci się tam pracowało. |
Maciek64 | Post #8 Ocena: 0 2018-02-01 14:08:56 (7 lat temu) |
No wlasnie juz przed swietami mnie sie troche czepiali, tak troche bardzo ;/ Ogolnie się mnie czepiają od jakiegoś czasu. Dlatego jak już będę mogl chodzic to planuje „pochodzić” za nowa praca.
Jeśli mam teraz płatne 80%. To czy jeśli zaraz jak dojde do pełni sprawności i będę mogl pracować, to mogę się wtedy ja sam zwolnic, tak zebym już tam nie musial już tam pracować. Nie chce mi się tez z nimi bawic w jakies terminy wypowiedzenia. No chyba ze dalbym im dwa tygodnie i był dalej na zwolnieniu lekarskim. Czy mogą chcieć zebym im zwrocil te chorobowe co mi płacili ? Albo robic jakies dziwne problemy ? Na oferty pracy raczej nie będę mogl narzekac, chodzi tylko o to ze skoro robili mi takie problemy z wyplata wynagrodzenia to nie mam ochoty już tam wracac, po za tym zle mi się tam pracuje i myslalem o zmianie pracy tak czy inaczej od kwietnia/maja tego roku, bo wtedy jest najwięcej ofert. Pozdr |
Maciek64 | Post #9 Ocena: 0 2018-02-01 20:00:14 (7 lat temu) |
Przepraszam ze troche zagmatwalem mojego poprzedniego posta.
Pytanie brzmi: Czy będę mogl bez zadnych problemów zwolnic się z pracy po okresie mojego chorobowego ? I czy nie będą np. chcieli zebym im oddawal wyplaty, które dostałem za okres chorobowy ? Pozdrawiam i będę wdzięczny za pomoc |
Richmond | Post #10 Ocena: 0 2018-02-01 20:03:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Mozesz zwolnic sie kiedy chcesz. Dlaczego ktos mialby chciec z powrotem przyslugujacy zasilek chorobowy? Myslisz bardzo po polsku.
A jak juz bedziesz sie zwalnial, to nie uciekaj od razu tylko odsiedz swoj okres wypowiedzenia jak trzeba. Teksty, ze nie chce Ci sie bawic w terminy wypowiedzenia sa na poziomie przedszkola. Chcesz zeby traktowali Cie powaznie, to tak samo traktuj pracodawce. Pamietaj, ze pracodawca daje Cie referencje i uciekanie z miejsca pracy znienacka rzadko kiedy sluzy. Carpe diem.
|