Str 2 z 3 |
|
---|---|
karjo1 | Post #1 Ocena: 0 2017-11-21 21:37:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Dobrze, ze sie pyta, bo na forum jest kilkoro nauczycieli po studiach w Pl, pracujacych w UK.
Poza tym ma wszystkie formalnosci za soba poza stazem i referencjami. Co do referencji ze szkolnictwa, ubiegasz sie o prace przez agencje i podajesz kontakt do pracodawcy, w rozmowie tlumaczysz powod powrotu do wyuczonego zawodu (np. dotychczasowe doskonalenie jezykowe). W agencji nie ma tak wysrubowanych wymagan jak bezposrednio w szkolach. W ramach stazu wpisujesz praktyki w szkole, nawet jesli byly dawno, wszelkie prace, wolontariaty zwiazane z mlodzieza, nawet zajmowanie sie dziecmi sasiadow. Zamiast negatywow, w rozmowie wskazujesz na swoje mocne strony, powody dla ktorych chcesz pracowac w szkolnictwie. |
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2017-11-22 17:05:58 (7 lat temu) |
Pare stron z CPD kursami online, bezplatnymi:
link1 link2 link3 link4 link5 Takich stron jest mnostwo, mozna szukac pod konkretny przedmiot, rodzaj pracy, specyfike wiekowa uczniow itp. Po zakonczeniu szkolenia certyfikaty sa imienne, przychodza na skrzynke e-mail, badz sa do wydrukowania bezposrednio ze strony szkoleniowej. |
radko80 | Post #3 Ocena: 0 2018-01-25 21:38:09 (7 lat temu) |
Z nami od: 19-11-2017 Skąd: londyn |
Jakiś czas temu miałem poważna rozmowę w jednej z agencji. Mężczyzna tam pracujący poświęcił dla mnie około dwie godziny. Zalecił mi abym dokształcił się w trzech sferach: znajomość Power Point'a ponieważ lekcje są prowadzone głównie poprzez prezentacje w tym programie; powinienem tez poznać program obowiązujący w szkole i natrudniejsze dla mnie musze podszkolić angielski. Co polecacie abym podszlifował wymowę? Czy metoda Callana to dobre wyjście?
I muszę na serio porozglądac sie za wolontariatem. |
lichowie | Post #4 Ocena: 0 2018-01-25 22:24:18 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2007 |
Callan to nie najlepsze wyjście moim zdaniem. Tam jest taka pamięciówka przez częste powtarzanie i nacisk się kładzie właśnie na naukę nowych słów i zdań, niekoniecznie na dobrą wymowę. Poza tym, jeśli dobrze pamiętam to jest tam 9 poziomów i jeśli mam być szczera to po tych 9 poziomach Callana, jeśli chciałbyś zostać nauczycielem to i tak musiałbyś się gdzieś języka douczyć.
Jeśli Twoją kulą u nogi jest problem z wymową to ja bym zainwestowała w prywatne lekcje z doświadczonym nauczycielem nativem. Niech on/ona poćwiczy z Tobą prawidłową wymowę. Dodatkowo możesz czytać na głos i śpiewać po angielsku. Ja mam pdf'a książki do nauki wymowy angielskiego (i audio też), która swego czasu (a może teraz też) była używana przez studentów filologii angielskiej. Też mieszkam w Londynie więc jak chcesz to mogę Ci to na płytę zgrać i dać. A może sam możesz sobie gdzieś z neta ściągnąć. Tytuł to "How now, brown cow? A course in the pronunciation of English" by Mimi Ponsonby [ Ostatnio edytowany przez: a-were 25-01-2018 22:27 ] |
Post #5 Ocena: 0 2018-01-25 22:56:32 (7 lat temu) |
|
Konto usunięte |
Cytat: 2018-01-25 22:24:18, a-were napisał(a): Callan to nie najlepsze wyjście moim zdaniem. Tam jest taka pamięciówka przez częste powtarzanie i nacisk się kładzie właśnie na naukę nowych słów i zdań, niekoniecznie na dobrą wymowę. Poza tym, jeśli dobrze pamiętam to jest tam 9 poziomów i jeśli mam być szczera to po tych 9 poziomach Callana, jeśli chciałbyś zostać nauczycielem to i tak musiałbyś się gdzieś języka douczyć. Jeśli Twoją kulą u nogi jest problem z wymową to ja bym zainwestowała w prywatne lekcje z doświadczonym nauczycielem nativem. Niech on/ona poćwiczy z Tobą prawidłową wymowę. Dodatkowo możesz czytać na głos i śpiewać po angielsku. Ja mam pdf'a książki do nauki wymowy angielskiego (i audio też), która swego czasu (a może teraz też) była używana przez studentów filologii angielskiej. Też mieszkam w Londynie więc jak chcesz to mogę Ci to na płytę zgrać i dać. A może sam możesz sobie gdzieś z neta ściągnąć. Tytuł to "How now, brown cow? A course in the pronunciation of English" by Mimi Ponsonby [ Ostatnio edytowany przez: <i>a-were</i> 25-01-2018 22:27 ] Ja uczylam sie z How now, brown cow - Polecam ![]() Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2018-01-26 08:29:29 (7 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2018-01-26 09:27:46 (7 lat temu) |
P co GCSE komus z wyksztalceniem pedagogicznym?
Po co robienie sciezki edukacyjnej pod nauczanie, skoro juz to ma za soba. 2 m-ce temu poszlo sporo sensownych porad, Power Point, to kwestia 2-3h, by wiedziec o co chodzi, jezyk jest oczywisty. |
Post #8 Ocena: 0 2018-01-26 11:35:26 (7 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Emeryt56 | Post #9 Ocena: 0 2018-01-26 11:37:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-01-2018 Skąd: Montreal (Bristol) |
Już ktoś pisał żeby czytać na głos najlepiej tekst który mamy nagrany (Np bajki dla dzieci) oraz siebie nagrywać i porównywać z oryginałem.
Ps Nikt nie wspomina o tz "powołaniu" |
Post #10 Ocena: 0 2018-01-26 11:44:25 (7 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|