MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Sprawdzenie referencji, wypowiedzenie obecnego kontraktu o prace

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

Str 3 z 5

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2017-10-09 13:52:18 (8 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja bym dodoala od siebie - nie powiadomienie obecnego szefa jest nie tylko nie profesionalne. Ja mam naprzyklad stanowisko ze gdy odchodze musze kogos przeszkolic - osoba ktora mnie zastepuje na urlopach ma tylko niewielka wiedze o tym co ja robie I pokrywa mnie tylko w najbardziej pilnych sprawach, reszte robie ja po powrocie do pracy. W moim kontracie jest ze w razie naglego odejscia ( bez wypowiedzenia) czesciowy koszt szkolenia pracownika moze byc sciagiety z mojego wynagrodzenia. Jezeli czasu wypowiedzenia nie ma w kontrakcie trzeba wtedy ustosunkowac sie to tzw Statutory right.

Acha, jeszcze co do referencji - czasem gdy w poprzedniej pracy dzwonilam po czyjejs referencje , pytalam np ile dni w poprzednim roku pracownik byl na zwolnieniu lekarskim, za;ezalo namm na pracownikach ktorzy beda pracowac a nie na sick po kazdej wyplacie

[ Ostatnio edytowany przez: littleflower 09-10-2017 13:54 ]

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

jusia1985

Post #2 Ocena: 0

2017-10-15 15:22:18 (8 lat temu)

jusia1985

Kobieta

Z nami od: 08-10-2017

Dalam to wypowiedzenie w poprzednim tygodniu. Wywiazala się mala klotnia. Uslyszalam ze jestem nie lojalna i jak mogę opuszczać firme w tak ważnym dla firmy okresie.

Mysle czy nie isc na jakies chorobowe albo zalegly urlop w następnym tygodniu, co uważacie ?

Jeśli się nie zgodzi pracodawca na urlop to wtedy chorobowe, myślicie ze to dobry pomysl ?

Podpisalam z nowa firma kontrakt, mam mieć pension scheme 5%. Jednak jak sobie przeliczyłam ile będę musiala placic na ten pension scheme, to dochodze do wniosku ze tego nie chce. Zastanawiam się czy da się jeszcze jakos z tego wycofać ? Czy tez ten pension scheme to jest cos co będzie obowiazywalo mnie dopiero po jakims czasie, np. 3 miesiacach od zatrudnienia i wtedy dopiero mogę za to podziekowac ?

Pozdr i dzieki za wszystkie rady

Do góry stronyOffline

jusia1985

Post #3 Ocena: 0

2017-10-15 18:28:47 (8 lat temu)

jusia1985

Kobieta

Czy mozna liczyc na czyjas pomoc odnosnie pension scheme ? Wiem ze już trochę za pozno bo podpisałam kontrakt w nowej pracy, ale może będzie się dalo z tego jakos później wycofać. Nie chce oddawać 5% swojej pensji, na jakiś fundusz, który nie wiadomo czy wogole będzie działac.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #4 Ocena: 0

2017-10-15 21:17:19 (8 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Masz swoj fundusz emerytalny? Jak nie masz, to z czego masz zamiar zyc po przejsciu na emeryture? Robisz wiele rzeczy w pospiechu, bez rozwazenia konsekwencji, i nie mowie tylko o funduszu emerytalnym...
Ada

Do góry stronyOffline

AgentOrange

Post #5 Ocena: 0

2017-10-16 09:36:35 (8 lat temu)

AgentOrange

Mężczyzna

Z nami od: 17-05-2015

Cytat:

2017-10-15 18:28:47, jusia1985 napisał(a):
Czy mozna liczyc na czyjas pomoc odnosnie pension scheme ? Wiem ze już trochę za pozno bo podpisałam kontrakt w nowej pracy, ale może będzie się dalo z tego jakos później wycofać. Nie chce oddawać 5% swojej pensji, na jakiś fundusz, który nie wiadomo czy wogole będzie działac.

Jak podpisywałaś umowę to dostałać papiery z funduszu. Jak nei dostyałać do odezwij się do HR po informację. U mnie można wystąpić do 3 miesięcy od rozpoczęcia pracy.

Do góry stronyOffline

jusia1985

Post #6 Ocena: 0

2017-12-10 11:41:38 (7 lat temu)

jusia1985

Kobieta

Hejka,
Dzwonilam do mojego bylego pracodawcy, oczywiscie standard moj manager, ktory byl odpowiedzialny za zalatwianie tego funduszu emerytalnego , jest caly czas na spotkaniu, czyli poprostu grzecznie mi mowia fuck off.
Zadzwonilam jednak w piątek do firmy ubezpieczeniowej na glowna infolinie.
Oczywiście okazało się ze nje mam zadnych kodow indentyfikacyjnych, bo mój pracodawca nie raczyl mi ich dostarczyć, a powinien.
Dopiero mi wysla zebym wogole miała podgląd przez internet ile tam mi się uzbieralo.
Powiedzieli mi tez ze mogą przetransferować kase na inny fundusz ale nie mogę jej wyplacic :/
Chodzi o jakies około £2800, także dosyć spora kwota i jestem bardzo zla ze nie będę mogla tego wyplacic.
Myslicie ze jest jakiś sposób żeby odzyskac te pieniądze ?
Może po prostu się z nimi zaczasc klocic i wyslac list ze maja wyplacic na taki i taki numer bankowy (nie napisze ze to mój).
Przeciez to jest troszkę nie poważne, ze jestem odcieta od swoich pieniędzy i nie mogę ich wyplacic.
To działa dla mnie jak jakas piramidka finansowa, a ja mam alergie na takie rzeczy.
Czy mogę oddac ich do jakiejś agencji, która działa na zasadzie no win no fee ?
Proszę o pomoc.
Pozdr

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2017-12-10 12:41:06 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

GOV.UK

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #8 Ocena: 0

2017-12-10 12:46:19 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2017-10-15 15:22:18, jusia1985 napisał(a):

Podpisalam z nowa firma kontrakt, mam mieć pension scheme 5%. Jednak jak sobie przeliczyłam ile będę musiala placic na ten pension scheme, to dochodze do wniosku ze tego nie chce. Zastanawiam się czy da się jeszcze jakos z tego wycofać ? Czy tez ten pension scheme to jest cos co będzie obowiazywalo mnie dopiero po jakims czasie, np. 3 miesiacach od zatrudnienia i wtedy dopiero mogę za to podziekowac ?

Pozdr i dzieki za wszystkie rady

ADA już odpowiedziała.
Jeżeli uważasz, że zarabiasz ma tyle dużo, żeby zabezpieczyć sobie życie ma starość bez wypłat emerytury z P/Sch to nie płać.

Co do tych wcześniejszych spraw z pracodawcą to ja nie wiem za bardzo o co chodzi w tych postach.

Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

jusia1985

Post #9 Ocena: 0

2017-12-10 13:27:09 (7 lat temu)

jusia1985

Kobieta

Cytat:

2017-12-10 12:41:06, radzik77 napisał(a):
GOV.UK

Odwiedzalam juz ta strone. Tylko ze tutaj nie ma nic o wyplacie srodkow, ktore zgromadzilam.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #10 Ocena: 0

2017-12-10 15:07:28 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Tutaj chyba cos jest o wypłacie środków.

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 5 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,