odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
|
Post #1 Ocena: 0 2017-08-19 07:10:13 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Po raz pierwszy pracuje w UK wylacznie z Polakami i w drugim tygodniu pracy wysluchalam madrosci w biurze jak to Brytyjczycy sa "narodem" nieukow a Polacy - fachowcow.
W mojej poprzedniej pracy mialam glownie rdzennych Anglikow za inzynierow i mam ich dalej na Facebooku, a w domu mam rdzennego Szkota za faceta i on tez bynajmniej glupi nie jest wiec ja poczulam sie urazona ale ze jestem na okresie probnym to sie nie odezwalam.
Znajomym Brytyjczykom nawet o tym nie wspomnialam ale przypomnialo mi sie jak ktos mowil ze u niego w pracy u Brytyjczykow Polacy podaja sobie rece nawzajem a nie-Polakow jakby nie widza. Czy to "taka nasza uroda"?
 Jeżeli zależy Ci na stworzeniu jedynej w swoim rodzaju atmosfery a także niezapomnianym doświadczeniu dla Ciebie a, także Twoich gości, zobacz stronę internetową l. muzyka na wese
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #2 Ocena: +1 2017-08-19 07:18:42 (8 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2013 Skąd: Londyn |
Polacy wogole uważają się na najlepszych na świecie ale polscy kierowcy to już wogole katastrofa. To nic ze codziennie na polskich drogach zabijają dziesiątki osób. Są chamscy i nieuprzejmi ale nadal uważają się za najlepszych na świecie . Pracuje z kierowcami ciężarówek gdzie większość to Anglicy i musze przyznać ze większość zależy od człowieka a nie narodowości ale z przewagą dla Anglików - są po prostu w tym lepsi .
Kiedyś miałem dyskusje z kolega budowlancem który twierdził że Anglicy to lenie i nierobów. On sam sobie przygotuje miejsce do pracy , zrobi elektryke, położy kafelki , pomaluje i posprzata za połowę ceny. Powiedziałem mu ze tacy jak ty psują rynek pracy. Roboty co robią za czterech za połowę stawki a później płaczesz ze zapier... a na wakacje cie nie stać , śmiech na sali . Anglik przyjdzie jeden zrobi elektryke, nie nspracuje się i zarobi , drugi kafelki itd i dzięki temu kilku ludzi ma pracę i uczciwe zarobki a tacy jak ty robią z siebie szczury za głosowe stawki dlatego Polaków zaczynają nie lubić . To samo w magazynach i fabrykach . Praca jak roboty , jeden drugiego sprzeda by dostać 10p więcej . [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 19-08-2017 07:23 ]
|

|
 |
|
|
Post #3 Ocena: +1 2017-08-19 07:39:11 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
Mieszko |
Post #4 Ocena: +1 2017-08-19 07:42:02 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-07-2009 Skąd: Hastings |
Ja myślę, że niestety nic z tym nie zrobisz. Z moich obserwacji wynika, że im mniejszy stopień znajomości angielskiego, mentalności, kultury tego kraju tym większe poczucie własnej wyższości nad "głupimi Angolami".
I generalnie uważam, że praca gdzie większością są Polacy to niestety często porażka.
|

|
 |
|
WybitnieWrednyW |
Post #5 Ocena: 0 2017-08-19 07:43:26 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-08-19 07:18:42, Wielim napisał(a):
... ale polscy kierowcy to już wogole katastrofa. ... Są chamscy i nieuprzejmi ale nadal uważają się za najlepszych na świecie . Pracuje z kierowcami ciężarówek gdzie większość to Anglicy i musze przyznać ze większość zależy od człowieka a nie narodowości ale z przewagą dla Anglików - są po prostu w tym lepsi ..
Pracuję jako kierowca.
Pozostali w zespole to Anglicy(100%owi), czasem jedziemy we dwóch lub trzech.
Przyznaję że czasem mam obawy o własne zdrowie lub życie.
Nagminne przekraczanie prędkości (mamy spore widełki na dojazd), wyklinanie wszystkich innych kierowców na drodze, wciskanie się/ nieprzepuszczanie/ zachowanie w stosunku do rowerzystów czy koni na wsiejskich drogach to porażka. itd.itp.
W tym całym grajdołku jest jeden 200%owy Anglik.
Oprócz wyglądu jest troszkę "flegmatyczny" , z nim lubię jeździć. [ Ostatnio edytowany przez: WybitnieWrednyWerdew 19-08-2017 07:45 ]
|

|
 |
|
|
Wielim |
Post #6 Ocena: 0 2017-08-19 07:52:03 (8 lat temu) |
Wredny dlatego napisałem ze z moich obserwacji to zależy od człowieka . U mnie jest znaczna przewagą Anglików niż Polaków czy Rumunow i są Anglicy którzy świetnie jeżdżą i pracują i są Polacy co umieją szybko tylkoo jechać do przodu ale już o manewrach to pół godziny wjeżdżają w wąska uliczkę na wstecznym i jest też na odwrót , są Anglicy którzy chyba prawo jazdy na loterii wygrali i Polacy co świetnie pracują . Dlatego nie lubię gdy mówi się że Polacy to świetni kierowcy , Anglicy są wolni , debile itd . Jak ktoś tu słusznie zauważył to Polacy i Rumuni pracują na taśmie a Anglików to tam w ale nie ma. Jest dużo Anglików na wysokich stanowiskach , co nie dziwi to ich kraj ale i coraz więcej Polaków odnosi sukcesy. Mamy przewagę w tym ze myślę że nas system edukacji mimo wszystko jest lepszy . Ja naprzyklad wiem o wiele więcej o historii czy geografii niż przeciętny Anglik ale te informacje pieniędzy mi nie dają . Anglicy mają za to ta przewagę ze są u siebie . I owszem znam też kilku wykształconych Anglików , tylko kilku bo zazwyczaj spędzam czas z rodziną i nie szukam nowych znajomości [ Ostatnio edytowany przez: Wielim 19-08-2017 07:55 ]
|

|
 |
|
WybitnieWrednyW |
Post #7 Ocena: 0 2017-08-19 08:05:45 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Oczywiście, co człowiek to inaczej.
Ten jeden (jak napisałem 200procentowy) Anglik, jest uzdolniony muzycznie, oczytany, elokwentny, ma wiedzę w szeroko pojętym znaczeniu.
Można z nim pogadać o kosmosie czy historii lub ekonomii.
Dla odmiany jest jeden Brytyjczyk.
Ojciec był Anglikiem a Mamusia już nie.
Taki Troszkę "nie biały"
Jeździ przyzwoicie ale mózg "spalony"
Brak pamięci, potrafi zgubić się na rondzie
|

|
 |
|
Wielim |
Post #8 Ocena: 0 2017-08-19 08:13:12 (8 lat temu) |
Wracając do temu myślę że Ci wszystcy Polacy którzy wysmiewaja się z Anglików ze to naród nieukow to po prostu Polacy którzy nigdy nie mieli doczynienia z normalnymi Anglikami bo pracując w pracach które nie wymagają kwalifikacji typu taśma czy magazyn nie mają szans na takie spotkania. To tak jakby wysłać taka osobę w Polsce do najmniej płatnych płac i na podstawie poznanych tam osób wykształcić obraz przeciętnego Polaka
|

|
 |
|
admiralbibol |
Post #9 Ocena: 0 2017-08-19 09:22:32 (8 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Pidsumowujac : polacy to ksenofobiczne nieuki, angole sa super, tak jak ich kuchnia i uroda plci pieknej
A autorka watku miala lzy w oczach kiedy te parszywosci padaly w jej obecnosci o jej nowej ojczyznie, ktorej tak bardzo czuje sie czescia Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2017-08-19 09:43:42 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |