MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Bolaca noga a zwolnienie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

Str 2 z 7

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2017-06-19 18:30:59 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tydzien temu bylo wspomniane o wizycie u lekarza w trybie 'emergency', a wizyte masz za tydzien?
Co do bolu w stopie, zaczelabym od butow uzywanych w pracy, sposobu pracy.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mat8621

Post #2 Ocena: 0

2017-06-19 18:35:36 (8 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2013

Cytat:

2017-06-19 18:30:59, karjo1 napisał(a):
Tydzien temu bylo wspomniane o wizycie u lekarza w trybie 'emergency', a wizyte masz za tydzien?
Co do bolu w stopie, zaczelabym od butow uzywanych w pracy, sposobu pracy.

Tak. Ale niestety tutaj az tak dlugi trzeba czekac na wizyte

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #3 Ocena: 0

2017-06-19 18:38:54 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Czesc. Wiesz, nie wiem w jakim kraju zyjesz i w jakiej praktyce lekarskiej. Generalnie nad ranem rezerwuje sie u kazdego GP "emergency appointment". Moze to byc najpierw "phone consultation", po ktorej lekarz decyduje czy chce Cie zobaczyc tego samego dnia. Pani na recepcji nie jest of oceniania, kiedy Ty mozesz zobaczyc GP.

Poszedles w srodku dnia i zapytales o wolny termin, to ciesz sie, ze nie wyznaczyli Ci na lipiec appointmentu. No jak mozna byc taka "dupa wolowa"?

Sorry chlopie, ale to Twoje zdrowie, a rady Forumowiczow juz otrzymales. Ja mam Ci zadzwonic do GP? Akurat jutro rano 8 am kustykam do GP, aby zamowic "phone consultation", bo konczy mi sie sick note I musze dostac nowe. Zazwyczaj jest juz kilka osob czekajacych przed wejsciem. Mozna to zrobic telefonicznie, ale linia jest z reguly zajeta. A przed 9 am Panie mowia, ze jest juz za pozno, bo dzisiaj jakis lekarz nie przyszedl do pracy itd.

Wlasciwie to nie wiadomo czego oczekujesz od Forum. Jesli nie masz klopotow mentalnych, to lekarz nie wystawi Ci sick note antydatowanego na tydzien czy dwa tygodnie wstecz. Zwlaszcza, ze juz widac, ze nie jestes w stanie dostac sie do GP na "emergency appointment", to kto Ci przekona lekarza na wypis zwolnienia wstecz *CRAZY*?

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 19-06-2017 18:58 ]

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #4 Ocena: 0

2017-06-19 18:39:19 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Tyle sie czeka na zwykla wizyte, bez naglacego problemu.
W przypadku bolu, naglego zachorowania umawia sie wizyte w tym samym dniu, ewentualnie idzie do Walk Centre, dzwoni po informacje na infolinie NHS, gdzie mozna znalezc lekarza na juz.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #5 Ocena: 0

2017-06-19 18:50:56 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

No wiec wlasnie karjo1. Jest nagla potrzeba, to tego samego dnia. W zaleznosci od GP jest inna "technika" umawiania emergency appointment.

Kolega jednak nie zalatwil tego, a liczy, ze lekarz wystawi zwolnienie antydatowane. Zapomnij chlopie...dlaczego mialby to zrobic? Bo Cie boli? No to na miejscu lekarza powiedzialbym, ze chyba tak bardzo nie boli skoro nie sforsowales Pani na recepcji i umowienia "emergency appointment". Zatem dostaniesz paracetamol i zadnego sick note.

Przeszedlem w UK dwie operacje ortopedyczne. Cos niecos moge napisac o GP rowniez. Moja pierwsza wizyta u ciapatego GP polegala na poklepaniu po nodze, rzuceniu hasla "no tak juz musi byc" i przepisaniu 400 patacetamoli i ibuprofenow. Skonczylo sie tak, ze do dzisiaj "pomykam" o kulach, z orteza na jedna stope...

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 19-06-2017 19:04 ]

Do góry stronyOffline

mat8621

Post #6 Ocena: 0

2017-06-19 19:17:44 (8 lat temu)

mat8621

Mężczyzna

Z nami od: 21-12-2013

Nie poszedlem w srodku dnia tylko bylem rano. Nie przekonalem sie na wlasnej skorze jak to tu wszystko dziala, dlatego ze odkad tutaj jestem bylem drugi raz w przychodni, bo cos mi dolega. Powiedziale w recepcji jaka sytuacja, ze nie moge pojsc do pracy a nie mam zwolnienia. Powiedziano mi ze prawdopodobnie dostane zwolnienie wstecz wiec pomyslalem OK. Tym bardziej ze slyszalem ze w bardzo powaznych przypadkach rowniez podobnie dzialaja

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #7 Ocena: 0

2017-06-19 19:31:15 (8 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Nie ma czegos takiego, jak wada wrodzona/nabyta, bo bylo sie za malym na chodzenie w sandalach.
U GP prosi sie o wizyte na cito/na juz, ze wzgledu na problem ze zdrowiem.
Skoro w rejestracji powiedziales, ze chodzi o zwolnienie, bo cos pobolewa, ale zle nie jest, to nikt nie widzial potrzeby wizyty w trybie emergency.
Pozostaje jutro dzwonic/wybrac sie do przychodni i poprosic o spotkanie z lekarzem w tym samym dniu, byc moze trzeba bedzie zadzwonic, siedzac w rejestracji - czesc przychodni ma takie zasady, ze tylko telefonicznie umawiaja.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #8 Ocena: 0

2017-06-20 08:49:35 (8 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Generalizujac, to sposob umawiania wizyt pilnych powinien byc w ulotce (czasem zwykla kserowka), jaka dostaje sie podczas rejestracji u nowego GP.
Pani na recepcji nie powinno sie mowic, ze jest potrzebny sick note. To jest miedzy Toba, a lekarzem. Nartomiast trzeba podkreslic bol i problem z chodzeniem - to jest powod na wizyte emergency. Nie zwolnienie do pracy.
No, ale "mleko sie wylalo". Karjo1 bardzo trafnie zauwazyla...poza tym zrobisz jak uwazasz.

Czekanie do nastepnego poniedzialku z nadzieja, ze lekarz pokryje wstecz, to troche pokerowa zagrywka *CRAZY*. Wszystko zalezy od lekarza na ktorego trafisz i Twojej sily perswazji. Mozesz zostac w ogole bez sick note i wtedy moga byc problem w pracy. Oczywiscie to najgorsza opcja, ale tez musisz sie z tym liczyc.

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 20-06-2017 08:52 ]

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2017-06-20 10:09:10 (8 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

NHS to troche loteria. Czasami jest bardzo sprawny czasami uderza sie w sciane. Wlasnie przepisalam sie do nowego GP, rok po przeprowadzce i mimo obietnicy, ze bede w systemie wczoraj, dzisiaj w nim nie bylam, wiec nie moge zarezerwowac spotkania.

Doszlam do wniosku, ze daruje sobie te przyjmnosc i wybiore sie prywatnie bez skierowania. Niestety w wielu przypadkach skierowanie jest niezbedne nawet do prywatnego leczenia i wtedy trzeba czekac na spotkanie.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

jucha_2004

Post #10 Ocena: 0

2017-06-20 10:29:58 (8 lat temu)

jucha_2004

Kobieta

Z nami od: 21-06-2009

Czasami nawet ciezko jest dostać skierowanie na wizytę prywatna. Ja w zeszłym roku musiałam trochę powalczyć zeby dostać list na prywatna wizytę z problemem alergicznym. GP oznajmił ze nie wyśle mnie na testy alergiczne i tez nie wystawi listu. Normalnie koszmar.

Pare lat temu miałam dość wysoka temperaturę. Zadzwoniłam rano (około 7-7.30) na Emergency numer do przechodni. Po jakiś 20 minutach oddzwonił do mnie lekarz i powoedzial co mam robić. Oczywiście nie chciał mnie widzieć w przechodni :) rada od niego była pic duzo wody i brać paracetamol 😂

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 7 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 5 | 6 | 7 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,