MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Negatywne referencje od pracodawcy

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

kilomik

Post #1 Ocena: 0

2017-05-11 16:18:06 (8 lat temu)

kilomik

Mężczyzna

Z nami od: 03-08-2014

Jakiś czas temu odeszłem z pracy w której ewidentnie nie podpasowałem mojemu menadżerowi, szukał negatywów we wszystkim co robię aż doszło do sytuacji, że z pracy zrezygnowałem zanim ten zdążył mnie zwolnić. Podjąłem na szybko inną pracę ale szukam czegoś ambitniejszego , co wymaga czasu. I tak dowiedziałem się od jednej z firm do której aplikowałem , że poprzedni pracodawca wystawił o mnie złe referencje, oczywiscie telefonicznie. Nie ma nic do rzeczy fakt, że z 2 poprzednich firm mam pozytywne referencje, jedne złe przewyższają szalę. Czy mogę coś z tym zrobić? Czy pracodawca może tak mnie zniesławiać ?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Turefu

Post #2 Ocena: 0

2017-05-11 16:40:04 (8 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Znieslawianie to oklamywanie innych na Twoj temat. Byly szef po prostu wypowiedzial swoja opinie o Tobie. Wolno mu miec zla. Wiele ludzi mylnie uwaza, ze Prawo zabrania wydania zlych referencji- Nie zabrania. Jesli masz solidne dowody, ze ten facet oczernia Cie i opowiada o Tobie klamstwa, mozesz mu wytoczyc process o znieslawienie.

Do góry stronyOnline

Strona WWW

Post #3 Ocena: 0

2017-05-12 11:48:12 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2017-05-12 13:06:21 (8 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

lichowie

Post #5 Ocena: 0

2017-05-12 13:16:26 (8 lat temu)

lichowie

Z nami od: 20-09-2007

Jeśli pracodawca daje negatywne referencje to musi mieć dowody potwierdzające tę opinię, np. kopię ostrzeżeń itp.
Jeśli były pracodawca powie, że pracownik się obijał, albo źle wykonywał swoją pracę, ale nie ma na to dowodów to kopie sobie dołek i naraża się na wypłatę odszkodowania byłemu pracownikowi jeśli ten zdecyduje się sprawę załatwić w sądzie.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,