Str 53 z 193 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2017-04-26 14:21:50 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2017-04-26 14:27:18 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2017-04-26 14:06:00, Mave71 napisał(a): Problem polega na tym , że nie czytasz ze zrozumieniem.(LOL) Pytają o obywatelstwo brytyjskie tylko tych, którzy muszą je posiadać aby podjąć prace. Skoro zapytali Richmond o to ,to mieli jakiś powód , a napewno nie był nim brexit. Zauważyłem, że niektórzy forumowicze strasznie podsycają atmosferę brexitu i wywołują niezdrowe emocje z tym związane. Nie powiem Ci jaka to firma, bo moze dostane tam prace, ale zapewniam Cie, ze nie trzeba miec obywatelstwa brytyjskiego, zeby w niej pracowac ![]() Nigdy wczesniej nie pytano sie mnie o to czy mam obywatelstwo brytyjskie, najwyzej czy mam security clearance albo czy zgadzam sie przejsc, jesli bedzie wymagane. Kiedys musialam przejsc podstawowe, bo dzielilam pietro z osobami pracujacymi dla DVLA. Nie mialam wtedy nawet obywatelstwa. Carpe diem.
|
Post #3 Ocena: 0 2017-04-26 14:35:28 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #4 Ocena: 0 2017-04-26 15:04:42 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #5 Ocena: 0 2017-04-26 15:31:11 (8 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
To jest kontrakt na 12 miesiecy. Mave71, to jest firma z lekkiej branzy bez specjalnych wymagan. Jak wiele innych.
Carpe diem.
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2017-04-26 15:41:56 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Severance_ | Post #7 Ocena: 0 2017-04-26 16:19:42 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-04-26 15:04:42, ludzik50 napisał(a): W bankach juz od dawna pytaja moze nie o obywatelstwo ale rezydenture, a teraz jest nastepny 'kroczek' po prostu... Dzisiaj bylam w banku, przy okazji zapytano czy nie chcialabym pozyczyc grubszej kasy, nikt o rezydenture nie pytal i nawet Manager przyszedl zapytac jak sie mam. Dodam, ze nie jestem jakas specjalna, ale z bankiem jestem juz 12 lat, bez rezydentury na papierze i co za tym idzie: obywatelstwa. Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Post #8 Ocena: 0 2017-04-26 16:39:55 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Kanonier30 | Post #9 Ocena: 0 2017-04-26 16:46:11 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
No to będzie się robiło coraz ciekawiej. Szczerze powiem, że to co napisała Richmond (wraz z opisem firmy), jest niemiłym zaskoczeniem. Oczywiście, jak zrozumiałem, Richmond ma obywatelstwo, a więc żaden problem w tym wypadku.
Dla mnie potwierdzenie tezy, którą chyba podziela część użytkowników forum, że rozpoczyna się powolne "wypychanie" obywateli Unii z Wielkiej Brytanii. Nie bardzo dbam, że zostanę zaraz opluty za "podgrzewanie" emocji, bo wolałbym, aby tego nie było. Nie mam obywatelstwa i raczej na dzisiaj nie sądzę, abym miał występować - chociaż akurat zdrowie mi się spieprzyło i mój wyjazd z UK do Skandynawii stoi pod dużym znakiem zapytania - chyba, że chcę stracić nogę i hazardować się na podróże. Na razie mam "klosz" z racji niepełnosprawności i choroby, której nabawiłem się podczas pracy w UK. A więc mam na myśli konwencje międzynarodowe (ONZ i Rady Europy), ale nie unijne. Trochę jestem w du... Życie. Niestety, Partia Pracy - deklarująca w wypadku zwycięstwa - "miękki" Brexit i zachowanie praw nabytych w UK przez obywateli EEA, na zwycięstwo nie ma żadnych szans. Duża w tym zasługa Pana Corbyna. Także jesteśmy skazani na rządy Pani May i Konserwatystów. Może lepiej będą mieli rezydenci w Szkocji, bo Nicola chce odrębnych praw dla rezydentów z EEA w Szkocji. Czas pokaże, ale nie sądzę, że będzie lepiej. Raczej z miesiąca na miesiąc jeszcze gorzej. Jedyny pozytyw, że przed wyborami w UK, wybory prezydenckie we Francji powinien wygrać w cuglach Macron, a więc Unia się wzmocni. Również w negocjacjach z UK. |
Post #10 Ocena: 0 2017-04-26 17:35:13 (8 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|