Str 40 z 193 |
|
---|---|
valis0 | Post #1 Ocena: 0 2017-04-21 19:02:14 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Acha, bo mi umknęło. Syn znajomych drugie pokolenia (razem z kolegami), dostał ostatnio ostry wpiernicz od grupki anglo-hindusko-afrykańsko-muzułmańskiej (i bóg wie jakiej innej kompilacji).
|
valis0 | Post #2 Ocena: 0 2017-04-21 19:04:58 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-21 19:01:45, cris82 napisał(a): to w koncu trzymaja sie razem czy sie asymiluja ? bo to roznica My tez sie trzymamy razem uwierz mi chyba ze nie masz zadnych dobrych znajomych Polakow to nie wnikam A możesz mi wytłumaczyć tą różnice ? Tak na chłopski rozum. |
cris82 | Post #3 Ocena: 0 2017-04-21 19:38:43 (8 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
a co tu tlumaczyc? wpadnij do leicester o polnocy do somalijskiej dzielnicy jak bedziesz mial odrobine szczescia to zobaczysz jaka jest roznica miedzy "trzymaniem sie razem"
a asymilowaniem z reszta spoleczenstwa |
valis0 | Post #4 Ocena: 0 2017-04-21 20:04:01 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-21 19:38:43, cris82 napisał(a): a co tu tlumaczyc? wpadnij do leicester o polnocy do somalijskiej dzielnicy jak bedziesz mial odrobine szczescia to zobaczysz jaka jest roznica miedzy "trzymaniem sie razem" a asymilowaniem z reszta spoleczenstwa No skoro tak stawiasz sprawę, no to trzymają się razem ![]() Ale ta asymilacja i trzymanie się razem tak jakoś w ferworze dyskusji wyszło ![]() |
stanislawski | Post #5 Ocena: 0 2017-04-21 20:09:11 (8 lat temu) |
Z nami od: 10-04-2008 Skąd: Narnia |
Cytat: 2017-04-21 19:01:45, cris82 napisał(a): to w koncu trzymaja sie razem czy sie asymiluja ? bo to roznica My tez sie trzymamy razem uwierz mi chyba ze nie masz zadnych dobrych znajomych Polakow to nie wnikam A to akurat dobre - trzymają się razem, czy się asymiluja? To też mi się podoba " Bo być może są tutaj Polacy którzy nie mają ochoty kręcić ? Tylko pracować bez benefitów ?" Czyli jak ktoś bierze przewidziane przez prawo rodzinne - to kręci? Czy też może powinien się domyśleć, że to "prawo zostało stworzone dla Brytyjczyków" i godniej by było gdyby z niego nie korzystał (ale śniadzi już tak)? [ Ostatnio edytowany przez: stanislawski 21-04-2017 20:13 ] |
|
|
valis0 | Post #6 Ocena: 0 2017-04-21 20:30:14 (8 lat temu) |
A tak a propos trzymania się razem, to przypomniała mi się sytuacja dzień po brexicie. Wchodzą Angole do firmy i z zadowoleniem na zmianę wykrzykują "witamy w nowej Anglii" , "dziś świętujemy dzień niepodległości", "pakujcie się" itp.
Nie ważne. Najpiękniejsza była reakcja większości Polaków na ten incydent. Głowy zwieszone w dół, zażenowanie połączone z niedowierzaniem. Oczy zaszczutej zwierzyny ? Trudno słowami to psiakość określić. Nagle palnąłem "pierd...ić was wszystkich " i strzeliłem 2 tygodniowego sicka (foha) ![]() Ale nie żebym tu się robił na Linde. Ostro pożałowalem swojej reakcji dwa tygodnie później. |
valis0 | Post #7 Ocena: 0 2017-04-21 20:37:33 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-21 20:09:11, stanislawski napisał(a): Cytat: 2017-04-21 19:01:45, cris82 napisał(a): to w koncu trzymaja sie razem czy sie asymiluja ? bo to roznica My tez sie trzymamy razem uwierz mi chyba ze nie masz zadnych dobrych znajomych Polakow to nie wnikam A to akurat dobre - trzymają się razem, czy się asymiluja? To też mi się podoba " Bo być może są tutaj Polacy którzy nie mają ochoty kręcić ? Tylko pracować bez benefitów ?" Czyli jak ktoś bierze przewidziane przez prawo rodzinne - to kręci? Czy też może powinien się domyśleć, że to "prawo zostało stworzone dla Brytyjczyków" i godniej by było gdyby z niego nie korzystał (ale śniadzi już tak)? [ Ostatnio edytowany przez: <i>stanislawski</i> 21-04-2017 20:13 ] Ależ naprawdę kolego czytaj ze zrozumieniem. Napisałem wcześniej że chodzi o beneficiarzy co brali benefity na dzieci w Polsce. A de facto nie mieli ich przy sobie. Po za tym w UK jest około 27 różnego rodzaju benefitow, i Polacy skrupulatnie z nich korzystają. Więc uważam że czepiasz się szczegółów. Ale skoro piszesz że śniadzi mogą. To odpowiem tak Mogą. usatysfakcjonowany ? |
Severance_ | Post #8 Ocena: 0 2017-04-21 21:06:03 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2017-04-21 20:37:33, valis0 napisał(a): Mogą. usatysfakcjonowany ? Nie wiem jak inni, ale ja nie czuje sie usatysfakcjonowana. Rzucasz w tej dyskusji powaznymi oskarzeniami. Jak napisalam wczesniej nie mam doswiadczenia z Polakami wykorzystujacymi system, mam natomiast dosyc dobry wglad w to jak system wykorzystuja inne nacje. Nie ruszam bialych Brytyjczykow- im sie nalezy idac Twoim tokiem rozumowania, ale musisz pamietac, ze dopoty dopoki UK jest w EU system socjalny nie dziala wybiorczo (no chyba, ze chodzi o np. Pakistanczykow)! Koniec Kropka Zeby wrocic do tematu. Przedterminowe wybory jak na razie dominuje Brexit (duzo sie dzieje) i o dochodzeniu w sprawie wydatkow na kampanie Brexitowa w koncu jest glosno. Interesujaca lektura..: Farage, Banks i Cambridge Analytica Mind your own biscuits and life will be gravy
|
tomaszzet | Post #9 Ocena: 0 2017-04-21 21:13:53 (8 lat temu) |
Z nami od: 09-05-2010 Skąd: South Yorkshire |
Jak o beneficiarzach mowa ...
Gdy wrocilem po dluzszym "odpoczynku", to zastalem nowego pracownika... Ma 26lat, "rodzine"... Krzywi mine bo pierwszy raz w zyciu podatek od dochodu placi... Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.
|
valis0 | Post #10 Ocena: 0 2017-04-21 21:25:13 (8 lat temu) |
Cytat: 2017-04-21 21:06:03, Severance_ napisał(a): Cytat: 2017-04-21 20:37:33, valis0 napisał(a): Mogą. usatysfakcjonowany ? Nie wiem jak inni, ale ja nie czuje sie usatysfakcjonowana. Rzucasz w tej dyskusji powaznymi oskarzeniami. Jak napisalam wczesniej nie mam doswiadczenia z Polakami wykorzystujacymi system, mam natomiast dosyc dobry wglad w to jak system wykorzystuja inne nacje. Nie ruszam bialych Brytyjczykow- im sie nalezy idac Twoim tokiem rozumowania, ale musisz pamietac, ze dopoty dopoki UK jest w EU system socjalny nie dziala wybiorczo (no chyba, ze chodzi o np. Pakistanczykow)! Koniec Kropka Zeby wrocic do tematu. Przedterminowe wybory jak na razie dominuje Brexit (duzo sie dzieje) i o dochodzeniu w sprawie wydatkow na kampanie Brexitowa w koncu jest glosno. Interesujaca lektura..: Farage, Banks i Cambridge Analytica Rzucam poważnymi oskarżeniami ? No pani wybaczy, ale skoro pisze pani że nie miała doświadczenia "z Polakami wykorzystującymi system" to może pani pogląd na sytuację nie jest do końca miarodajny ? I tak potwierdzam. Benefity należą się tylko i wyłącznie Brytyjczykom oraz innym nacjom (mam tu na myśli Hindusów i Afrykańczyków). Czemu, no powtórzę sie, to jest głębszy temat. |