MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 39 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

Str 39 z 193

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Embit83

Post #1 Ocena: 0

2017-04-21 16:31:42 (8 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Z nami od: 26-01-2012

Śledzę ten wątek od dawno choć raczej się w nim nie wypowiadam.
Jak jednak czytam wypowiedzi niektórych to śmiech mnie ogarnia :-].
Podsumuję: jeśli "Marian z Grażyną" czy "Janusz z Haliną" pracują za NMW, pobierają te "milionowe" benefity na gromadę swoich dziatek, korzystają z NHS to okradają UK!

Jeśli taki kolega Valis0 (który najwięcej krzyczy o tych Marianach) pracuje za więcej niż NMW ale również korzysta z NHS to już UK nie okrada :-o ?

A może jednak kolega okrada :-]. Pracuje, znaczy się zabrał pracę jakiemuś Brytyjczykowi, który teraz bidula musi w domu na zasiłkach siedzieć! I to Twoja wina kolego *ROFL*. Bo było nie przyjeżdżać i pracy nie zabierać.

Mam nadzieję, że mój post Cię nie urazi bo nie mam takiej intencji.
Chcę pokazać tylko stronniczość takiego myślenia.

To, że w UK jest taki system a nie inny nie nasza wina. A porównywanie pobierania zasiłku na dziecko nieprzebywającego w UK z kradzieżą roweru jest totalnie bez sensu.
Niemcy jako kraj płacą DUŻO więcej i aż tak nie jęczą jak UK. A od tego roku kryteria przyznawania zasiłków też się zmieniły. Czyli jak się chce zmienić to się da? Widać rząd UK ma to w d... Może wygodniej im obwiniać takich jak my. Ciemny lud to kupi.

Jeśli to "Imperium" jest tak mocne i wspaniałe to niech wychodzi z UE, niech deportuje wszystkich unijnych imigrantów i będą mieli raj na ziemi :-].
Praca dla każdego rodowitego Brytyjczyka, stawka minimalna 20f/h (nawet na składaniu kanapek), pustych domów będą miliony więc będą mogli przebierać do woli, każdego będzie stać kupić kilka ... *ROFL*

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Jurny_Jurek

Post #2 Ocena: 0

2017-04-21 16:43:40 (8 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Dodam tylko, ze Niemcy jako kraj placa duzo ale nie placza bo wiekszosc tych pieniedzy wraca prosto do nich. Z kazdego 1 euro dotacji na PL do Niemiec wraca ... eurocentow.

No chyba, ze zbiorowo uwierzymy, ze Unia i euro nie sa skonstruowane pod dyktando Niemiec a Niemcy po prostu rozdaja pieniadze biedniejszym krajom bo tak chca i tak maja. To w nastepnej kolejnosci trza bedzie uwierzyc w nazistow bez narodowosci i polskie obozy zaglady pod szyldem ,arbeit macht frei'.
I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #3 Ocena: 0

2017-04-21 16:55:07 (8 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Cytat:

2017-04-21 16:43:40, Jurny_Jurek napisał(a):
Dodam tylko, ze Niemcy jako kraj placa duzo ale nie placza bo wiekszosc tych pieniedzy wraca prosto do nich. Z kazdego 1 euro dotacji na PL do Niemiec wraca ... eurocentow.

No chyba, ze zbiorowo uwierzymy, ze Unia i euro nie sa skonstruowane pod dyktando Niemiec a Niemcy po prostu rozdaja pieniadze biedniejszym krajom bo tak chca i tak maja. To w nastepnej kolejnosci trza bedzie uwierzyc w nazistow bez narodowosci i polskie obozy zaglady pod szyldem ,arbeit macht frei'.

Przykład Niemiec podałem odnośnie zasiłku na dzieci imigrantów pracujących w Niemczech.
Polityka Niemiec względem innych państw UE, szczególnie tych "biedniejszych" to już inna bajka.

Do góry stronyOffline

valis0

Post #4 Ocena: 0

2017-04-21 16:55:49 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 24-03-2017

Cytat:

2017-04-21 16:31:42, Embit83 napisał(a):
Śledzę ten wątek od dawno choć raczej się w nim nie wypowiadam.
Podsumuję: jeśli "Marian z Grażyną" czy "Janusz z Haliną" pracują za NMW, pobierają te "milionowe" benefity na gromadę swoich dziatek, korzystają z NHS to okradają UK!

Jeśli taki kolega Valis0 (który najwięcej krzyczy o tych Marianach) pracuje za więcej niż NMW ale również korzysta z NHS to już UK nie okrada :-o ?

A może jednak kolega okrada :-]. Pracuje, znaczy się zabrał pracę jakiemuś Brytyjczykowi, który teraz bidula musi w domu na zasiłkach siedzieć! I to Twoja wina kolego *ROFL*. Bo było nie przyjeżdżać i pracy nie zabierać.

Mam nadzieję, że mój post Cię nie urazi bo nie mam takiej intencji.
Chcę pokazać tylko stronniczość takiego myślenia.

To, że w UK jest taki system a nie inny nie nasza wina. A porównywanie pobierania zasiłku na dziecko nieprzebywającego w UK z kradzieżą roweru jest totalnie bez sensu.
Niemcy jako kraj płacą DUŻO więcej i aż tak nie jęczą jak UK. A od tego roku kryteria przyznawania zasiłków też się zmieniły. Czyli jak się chce zmienić to się da? Widać rząd UK ma to w d... Może wygodniej im obwiniać takich jak my. Ciemny lud to kupi.

Jeśli to "Imperium" jest tak mocne i wspaniałe to niech wychodzi z UE, niech deportuje wszystkich unijnych imigrantów i będą mieli raj na ziemi :-].
Praca dla każdego rodowitego Brytyjczyka, stawka minimalna 20f/h (nawet na składaniu kanapek), pustych domów będą miliony więc będą mogli przebierać do woli, każdego będzie stać kupić kilka ... *ROFL*

A niby tak śledzisz wątek, ale się nie odzywałeś, tylko jakiś valis0 cię w końcu rozśmieszył. No to w końcu postanowiłeś się z nami podzielić swoją elokwencją.
Powiem tak, nie w twojej wypowiedzi nie ma absolutnie żadnych merytorycznych argumentów. Są jakieś osobiste wybiegi, nie wiem, Mietek masz na imię czy tam Grażyna ?.
Ale nawet nie. Otóż nasunęło mi się takie stare polskie polskie przysłowie "uderz w stół, a nożyce się odezwą"?

Do góry stronyOffline

Embit83

Post #5 Ocena: +1

2017-04-21 17:27:24 (8 lat temu)

Embit83

Mężczyzna

Wow :-]. Ktoś jednak strzelił focha *ROFL*.
Resztę pozostawię bez komentarza, brak mi merytorycznych argumentów :-].

Miłej zabawy zabawy, w końcu piątek mamy *THUMBS UP*.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #6 Ocena: 0

2017-04-21 17:32:51 (8 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2017-04-21 17:27:24, Embit83 napisał(a):
Wow :-]. Ktoś jednak strzelił focha *ROFL*.
Resztę pozostawię bez komentarza, brak mi merytorycznych argumentów :-].

Miłej zabawy zabawy, w końcu piątek mamy *THUMBS UP*.

Bo powyżej były same merytoryczne...

Do góry stronyOffline

Strona WWW

valis0

Post #7 Ocena: 0

2017-04-21 18:32:02 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Ależ absolutnie nikt nie strzelił foha. Z wielkim zainteresowaniem czekałem na ripostę :)
Ponieważ ustosunkowałeś się merytorycznie :) , postanowiłem rozłożyć twój wpis na czynniki pierwsze.

"Śledzę ten wątek od dawno choć raczej się w nim nie wypowiadam.
Podsumuję: jeśli "Marian z Grażyną" czy "Janusz z Haliną" pracują za NMW, pobierają te "milionowe" benefity na gromadę swoich dziatek, korzystają z NHS to okradają UK!"

Temat stary jak morze.
Widzisz, ja to nazywam po imieniu. Ale zdecydowana większość woli nazywać to spier ..ym systemem socjalnym. Wszyscy wiedzą że to delikatnie rzecz ujmując nadużycia, ale nikt otwarcie się do tego nie przyzna.

"Jeśli taki kolega Valis0 (który najwięcej krzyczy o tych Marianach) pracuje za więcej niż NMW ale również korzysta z NHS to już UK nie okrada :-o ? "

I tu ci właśnie odpisałem że są to twoje osobiste wybiegi. Bo być może są tutaj Polacy którzy nie mają ochoty kręcić ? Tylko pracować bez benefitów ?
Ale po co ja to piszę skoro i tak mnie już zaszufladkowałeś.

"A może jednak kolega okrada :-]. Pracuje, znaczy się zabrał pracę jakiemuś Brytyjczykowi, który teraz bidula musi w domu na zasiłkach siedzieć! I to Twoja wina kolego *ROFL*. Bo było nie przyjeżdżać i pracy nie zabierać "

I tutaj po raz pierwszy w naszej gorliwej dyskusji muszę się z tobą zgodzić. Mam tego świadomość.

"To, że w UK jest taki system a nie inny nie nasza wina.?

Ależ oczywiście że to nie nasza wina. Ten system był stworzony z myślą o Brytyjczykach. No ale nie od dziś wiadomo że Polak potrafi.
No i się zaczęło. A o naszych kombinacjach, przywarach to można by książkę napisać gabarytowo porównywalną do encyklopedii PWN

No i na koniec śmietanka. Tu cię kolego mam.

"Jeśli to "Imperium" jest tak mocne i wspaniałe to niech wychodzi z UE, niech deportuje wszystkich unijnych imigrantów i będą mieli raj na ziemi :-].
Praca dla każdego rodowitego Brytyjczyka, stawka minimalna 20f/h (nawet na składaniu kanapek), pustych domów będą miliony więc będą mogli przebierać do woli, każdego będzie stać kupić kilka ... *ROFL* "

Tutaj wychodzi z ciebie taka typowa polskość. Ojej, jesteśmy nie zastąpieni, przecież oni zbankrutują jak my wyjedziemy itp.
chcę cię osobiście pocieszyć że Anglia bez emigrantów z UE poradzi sobie bez problemu. Są tutaj Hindusi drugo-trzecio pokoleniowi, Afrykańczycy.
I na koniec, chcę ci powiedzieć że z moich osobistych obserwacji ci Hindusi i Afrykańcy świetnie się tu zasymilowali, a Angole traktują ich spoooooro lepiej niż nas.
Czemu ?, to już osobny wątek :)

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2017-04-21 18:46:28 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"czemu?"

"Są tutaj Hindusi drugo-trzecio pokoleniowi, Afrykańczycy."

chyba sam sobie odpowiedziales takie proste nawet watku nie trzeba nowego no chyba ze chciales w nim pisac dlaczego to Polacy sie tak dobrze nie asymiluja?

syn znajomych -drugie pokolenie urodzony w anglii za kadym razem jak ich odwiedzam przychodza do niego koledzy w wiekszosci anglicy
czemu?!!! aaa no przeciez sie tu urodzil i jest drugim pokoleniem ale moze warto napisac o tym nowym watek w koncu to takie niezwykle

Do góry stronyOffline

valis0

Post #9 Ocena: 0

2017-04-21 18:57:06 (8 lat temu)

valis0

Mężczyzna

Konto zablokowane

Cytat:

2017-04-21 18:46:28, cris82 napisał(a):
"czemu?"

"Są tutaj Hindusi drugo-trzecio pokoleniowi, Afrykańczycy."

chyba sam sobie odpowiedziales takie proste nawet watku nie trzeba nowego no chyba ze chciales w nim pisac dlaczego to Polacy sie tak dobrze nie asymiluja?

syn znajomych -drugie pokolenie urodzony w anglii za kadym razem jak ich odwiedzam przychodza do niego koledzy w wiekszosci anglicy
czemu?!!! aaa no przeciez sie tu urodzil i jest drugim pokoleniem ale moze warto napisac o tym nowym watek w koncu to takie niezwykle

Niby oczywiste, a jednak nie. Hindusi, Afrykańcy trzymają się razem. Polacy nie.

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2017-04-21 19:01:45 (8 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

to w koncu trzymaja sie razem czy sie asymiluja ? bo to roznica
My tez sie trzymamy razem uwierz mi
chyba ze nie masz zadnych dobrych znajomych Polakow to nie wnikam

Do góry stronyOffline

Strona 39 z 193 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 38 | 39 | 40 ... 191 | 192 | 193 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,