Str 34 z 193 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
valis0 |
Post #1 Ocena: 0 2017-04-07 15:43:16 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 24-03-2017 Skąd: Birmingham |
Cytat:
2017-04-07 14:43:55, stanislawski napisał(a):
Cytat:
2017-04-07 12:02:23, valis0 napisał(a):
Cytat:
2017-04-07 11:45:39, stanislawski napisał(a):
Osobiście nie za bardzo widzę Afrykańców zamiast Polaków na budowach... no i lekarzy chyba też za dużo się stamtąd nie wyciągnie. Może się mylę. Ale byłem tam - to bardzo fajni goście - ale jakby inaczej nastawieni do życia i inne mają jego tempo.
Możę się przestawią...
Zaś co do wkładania do Unii i wyciągania, to zawsze będzie trudnym, aby wszyscy więcej wyciągali niż wkładają. Właściwie niemożliwe.
Natomiast korzyści trudno oceniać tylko bezpośrednio i na tu i teraz.
A jakie tempo pracy mają rodowici Angole ? Trzeba by jakąś skale wyznaczyć
To Polacy narzucił miejscowym wysokie tempo pracy. Czy Angolom się to podoba ? nie mnie oceniać, ale moim skromnym zdaniem menadżerom tak, pracownikom nie.
Z tymi Afrykańskimi lekarzami to trochę wiesz zalatuje rasizmem
Tylko np. w mojej przychodni pracuje 2 lekarzy z Afryki, 2 Hindusów (już nie będę pisał Indianów ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) ) i jeden Angol. W sekretariacie też mix. I szczerze powiem że jestem zadowolony z lekarza prowadzącego rodem z Zimbabwe.
Nie rasizmem, bo ja nie powiedzialem, że Czarni nie nadają się na lekarzy. Sam poznałem ze dwóch, trzech. Po prostu jest ich mało (jednego z Barbadosu).
Ale ty tak serio z tym że tu jest mało Afrykańskich lekarzy  ?
Nawet jak nie przyjadą nowi, to kształci się już tutaj młode pokolenie afrykańskie, a jest ich nie mało. Codziennie przejeżdżam do pracy koło jednego z uniwersytetow to widzę.
|

|
 |
|
|
|
Post #2 Ocena: 0 2017-04-07 16:26:53 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
ie2ox4-2b |
Post #3 Ocena: 0 2017-04-07 17:28:31 (8 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 22-08-2016 Skąd: Oxford |
A cobyście nie wróżyli to i tak prawodawcy tego nie słyszą i ustanowią całkiem coś innego. Więc nie ma co wróżyć.
Trzeba być konewką. Oni radzili sobie od wieków i nie musimy im tego psuć...
Cytat:
2017-04-07 16:26:53, Psotnik napisał(a):
Co to ma wspólnego z trolingiem, bardzo popularne słowo, by kogoś zdyskredytować, gdy ma inne, odmienne zdanie niż towarzystwo wzajemnej adoracji(...)
Po prostu nie wierzę w to co czytam, to raczej, wy mnie trolujecie, bo jak ktoś, może mówić to co mówicie z poważną miną i wierząc, że to jest słuszne i ma logiczne uzasadnienie
PS
W tym przypadku masz pełną rację, ale przypomnij sobie jak mnie wyzywałeś od trolli.
No i w jakim środowisku się obracasz lub co zażywasz że używasz takich rynsztokowych zwrotów jak kolega przytoczył. ""debilizm" , "idiotyzm", "napierdalać"". Tak, tak. To są twoje zwroty godne króla lumpów.
Twój nick to taki nieszkodliwy łobuz, nie pasuje w tym przypadku.
Bardziej to moje określenie opisywałoby twoje cechy.
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #4 Ocena: 0 2017-04-07 18:40:19 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-04-07 16:26:53, Psotnik napisał(a):
Może podam za Wikipedią:
"Podatek – obowiązkowe świadczenie pieniężne pobierane przez związek publicznoprawny (państwo, jednostka samorządu terytorialnego) bez konkretnego, bezpośredniego świadczenia wzajemnego. Zebrane podatki są wykorzystywane na potrzeby realizacji zadań publicznych.
Współcześnie pieniądze z podatków trafiają do skarbu państwa, które dzięki temu mogą inwestować w rozwój infrastruktury, wojska, policji, oświaty, służby zdrowia itp."
Podam za HMRC:
"Income Tax is collected by HMRC on behalf of the government. It’s used to help provide funding for public services such as the NHS, education and the welfare system, as well as investment in public projects, such as roads, rail and housing"
NHS to nie tylko wizyta u lekarza czy szpitalu, to takze: NHS continuing healthcare
Edukacja: inwestowanie w przyszle pokolenia (za moja edukacje i tak musze tu zaplacic sama).
Welfare system: wikipedia ; )
Housing: ja nie mieszkam w domu councilowskim, to dla innych sa budowane takie domy.
Dalej uwazasz, ze nie inwestujemy w przyszlosc? Przy okazji, na welfare idzie najwiecej, dlatego drogi sa takie dziurawe, a w Policji brakuje ludzi. Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
Jurny_Jurek |
Post #5 Ocena: 0 2017-04-07 18:44:34 (8 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Psotnik ma zwyczajnie racje, czy sie wam to podoba czy nie. Poza tym podejmujac legalnie zatrudnienie w UK musicie byc swiadomi, na co i ile tych podatkow placicie. Jak nie jestescie swiadomi to wasz problem, ale w MF maja pewnie niezly ubaw z tego punktu -,,oddajcie zaplacone podatki''. Moze czas wrocic do podstaw i odswiezyc sobie, co to jest system podatkowy, dlaczego placimy i na co idzie? Psotnik dal wam dobre przetarcie na poczatek.
A ja dodam jak wasze tysiace podatku sa pozniej zamieniane w ten przyjazny i dostatni dobrobyt, do ktorego wyjechaliscie w ucieczce przed bieda:
 I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|

|
 |
|
|
Severance_ |
Post #6 Ocena: 0 2017-04-07 18:57:48 (8 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2017-04-07 18:44:34, Jurny_Jurek napisał(a):
@Psotnik ma racje, a Ty piszesz oczywista oczywistosc i niech tak zostanie. Jakby to jeden z forumowiczow napisal: lol Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
valis0 |
Post #7 Ocena: 0 2017-04-07 19:19:31 (8 lat temu) |
Cytat:
2017-04-07 18:44:34, Jurny_Jurek napisał(a):
Psotnik ma zwyczajnie racje, czy sie wam to podoba czy nie. Poza tym podejmujac legalnie zatrudnienie w UK musicie byc swiadomi, na co i ile tych podatkow placicie. Jak nie jestescie swiadomi to wasz problem, ale w MF maja pewnie niezly ubaw z tego punktu -,,oddajcie zaplacone podatki''. Moze czas wrocic do podstaw i odswiezyc sobie, co to jest system podatkowy, dlaczego placimy i na co idzie? Psotnik dal wam dobre przetarcie na poczatek.
A ja dodam jak wasze tysiace podatku sa pozniej zamieniane w ten przyjazny i dostatni dobrobyt, do ktorego wyjechaliscie w ucieczce przed bieda:
Taka wydawałoby się nic nie znacząca petycja, a tyle kontrowersji wywołała
Ty też uważasz że w tej petycji rzeczywiście chodzi o zwrot podatku ? Taki wiesz przelew na konto ?
|

|
 |
|
|
Post #8 Ocena: 0 2017-04-07 19:29:26 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |
|
valis0 |
Post #9 Ocena: 0 2017-04-07 19:38:41 (8 lat temu) |
Cytat:
2017-04-07 19:29:26, Mave71 napisał(a):
Dlaczego niektórzy Polacy panikują , jeżeli chodzi o Brexit? Przecież jeszcze nic nie wiadomo.
Jak to nie wiadomo. Brexit to brexit. Nie wiadomo tylko z jakim efektem. Dyskutujemy w tym wątku min. na temat czy będzie to twardy brexit czy też delikatny
|

|
 |
|
|
Post #10 Ocena: 0 2017-04-07 19:42:43 (8 lat temu) |
Anonim
|
Usunięte
|

|
 |